Skocz do zawartości
IGNORED

Taga 606F v3 + Pioneer VSX923?

Yaaho

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam zestaw Pioneer VSX 527 + BDP 450K + TAGA 606F v3.

Pokój około 20 m2. Głównie filmy BD i muzyka - raczej ostrzejsze brzmienia.

Proszę o poradę, czy jest sens zmieniać wzmacniacz na VSX 923 do kolumn Taga 606? Cz lepiej pomyśleć o wymianie głośników na coś lepszego?

https://www.audiostereo.pl/topic/111384-taga-606f-v3-pioneer-vsx923/

Poprawa jakości brzmienia jest niestety związana z wymianą kompletu czyli amplitunera i kolmn, zastosowanie lepszej elektroniki lub kolmn bez wymiany drugiego elementu nie wniesie duźo do brzmienia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Hmm...gdyby był fundusz na wymianę amplitunera i kolumn to wiadomo ale niestety na oba nie starczy. Co radzicie w pierwszej kolejności, jaka wymiana będzie miała sens? Jeśli kolumny to na jakie, jeśli amplituner to...czy przy lepszych (jakich?) kolumnach będzie widoczna różnica w przypadku VSX 923?

A co , już Ci coś nie pasi w tym sprzęcie, jak wymieniać kolumny na wyższy pułap to i ampli też

Może nie tyle, że nie pasuje, gra to całkiem przyzwoicie biorąc pod uwagę pomieszczenie. Kupowałem to trochę z marszu bez zastanowienia a że mam możliwość nabyć coś lepszego stąd moje pytanie....no może czepiłbym się z TSW 120 które jest w komplecie...przy filmach jest ok ale przy muzyce wiadomo...coś za coś.

Wydaje mi się, że nie zawsze tak musi być. Myślę, że mając bardzo dobre kolumny mogą one przeżyć kilka np ampli które zostały wymienione na nowsze. Wiadomo też że postęp w elektronice jest bardzo dynamiczny co do kolumn to można na przykładach podać marki które wprowadziły na rynek kolumny i są one sprzedawane od lat bez zmian.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.