Skocz do zawartości
IGNORED

Streaming WIMP HiFi - z komputera, z HTPC czy tableta?

zentaur

Rekomendowane odpowiedzi

Nie czuję się pewnie w temacie komputerów, przejrzałem parę wątków i mam mętlik więc może ktoś mi sprawy uporządkuje.

Szukam optymalnego źródła dla WIMP HiFi (nadającego pliki bezstratne), ale też źródła, który odtworzy, jak trzeba będzie, BD, CD oraz pliki z dysku twardego. Do płyt BD i CD i plików mam Oppo, ale jesli chodzi o WIMPa, to jest problem.

Na początku myślałem, że oprócz Oppo będę miał tableta, podłącze pod niego NuForce Air Daca lub coś podobnego i do tego będzie Oppo do reszty nośników.

Ale teraz zastanawiam się, czy nie lepszym rozwiązaniem byłby jednak komputer na sensownych podzespołach, który miałby napęd uniwersalny, również do BD no i podłączony byłby pod DACa. A sterowałbym nim bezprzewodowo tabletem na przykład. Ale znowu w tym momencie nie wiem czy lepszy jest zwykły komputer zbudowany na dobrych podzespołach czy HTPC.... i czy jest jakaś przewaga tego drugiego nad zwykłym komputerem i na czym polega.

Nie wiem też jak do tego się zabrać, tj gdzie takiej konfiguracji mógłbym zrobić. Np fajnie wyglądają obudowy firmy HFX, ale nie wiem czy są u na s dostępne. Kolejną sprawą sa już same podzespoły - tutaj też potrzebowałbym rady, ale na razie to nie wiem jaką opcję wybrać...

z góry dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.