Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie o kolumny

tomomaq87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowym klubowiczem i proszę o pomoc. Posiadam wzmacniacz Denon avr 1803 oraz CD DCD 685. Chciałbym kupić kolumny głośnikowe do tego wzmacniacza. Kolumny mogą być używane... Co proponujecie ??? Dużo oglądam filmów i chciałbym żeby fajnie brzmiały. Wiem że nie osiągnę kina domowego ale chciałbym fajnie to zgrać i połączyć z muzyką...

Pomieszczenie około 16 m^2

50%Filmy, filmy, filmy:)

40% rap, hip hop

10%rock

Budżet 1500zł max2500zł.

Proszę o pomoc :)

Witaj,

zwróć uwagę na polską, bardzo dobrą konstrukcję Pylon Audio Pearl 25, powinna w 100% Cię usatysfakcjonować, ewentualnie uniwersalne Monitor Audio Bx5.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Co dla Ciebie oznacza "fajnie brzmiały" ,możesz konkretniej opisać Twoje preferencje brzmieniowe bo wiesz, co firma i model to inne brzmienie a widzisz ile tego jest na rynku .

Zaproponuję Ci polskie kolumny z firmy Pylon Audio i model Topaz 15 , nie są to kolumny mocne ale za to mają ładne (jak dla mnie chodź z opinii ludzi wynika , że nie tylko dla mnie) brzmienie, no niestety para to prawie 2 tys i druga propozycja, może zaczniesz kompletowanie najpierw od frontów tym sposobem będziesz miał o wiele lepszy zestaw niż od razu za tylko 2,5 tys o wiele gorszy od samych frontów cały zestaw, wszystko zależy od tego czy starczy Ci cierpliwości ( a to w tym przypadku (kompletowanie po kolei) opłaca się -zaowocuje lepszym brzmieniem i późniejszą Twoją satysfakcją z zakupu oraz od tego czy dasz radę uzbierać na następne komponenty (surroundy , centralny i sub) .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czytaj do końca są tam też opinie ludzi. Do frontów możesz dokupić też surroundy jednak nie wiem jak z centralnym bo nie widziałem w ofercie .

A tu znalazłem zestaw Indiana Line mieszczący się w budżecie

Ukryta Zawartość

tutaj nasze krajowe Maestro też mieści się w budżecie jednak fronty to duże kolumny

Ukryta Zawartość

Lub jak proponuje Q21 Pylon Pearl 25

Ale podstawa to odsłuch .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Jestem nowym klubowiczem i proszę o pomoc. Posiadam wzmacniacz Denon avr 1803 oraz CD DCD 685. Chciałbym kupić kolumny głośnikowe do tego wzmacniacza. Kolumny mogą być używane... Co proponujecie ??? Dużo oglądam filmów i chciałbym żeby fajnie brzmiały. Wiem że nie osiągnę kina domowego ale chciałbym fajnie to zgrać i połączyć z muzyką...

Pomieszczenie około 16 m^2

50%Filmy, filmy, filmy:)

40% rap, hip hop

10%rock

Budżet 1500zł max2500zł.

Proszę o pomoc :)

Posiadasz amplituner kina domowego, nie wzmacniacz, w dodatku marny :)

Od razu mówię - na tym sprzęcie nie usłyszysz dobrego brzmienia muzyki. Sens zostawienia go byłby tylko w przypadku chęci zakupu kolumn 5.1 do samych filmów. Jeśli ma być stereo to radzę sprzedać tego Denona i kupić albo wzmacniacz 2 kanałowy lub stary porządny amplituner kina domowego, ale z wyższej półki, wtedy może być i stereo i kino do rozbudowy. Jeśli oglądasz dużo filmów to jednak radziłbym dokupić nawet taniutki central i tyły (ze 200-300zł używane w sumie wyjdą), oraz koniecznie subwoofer (połowa dobrych wrażeń na filmie akcji) ;)

Masz miejsce na 5 kolumn, suba czy tylko dwie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.