Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowa mini-wieża

Chrisdot

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, szukam sprzętu dla chrześniaczki na komunię. Budżet to 650PLN. Niestety większość porządnego sprzętu przekracza budżet przynajmniej 2x (Denon/Marantz). Czy znacie coś co byłbym w stanie kupić?

Sprzęt musi mieć:

- wejście AUX

- CD

- fajnie jakby było wejście USB, aczkolwiek obecność AUX powinna wystarczyć

Pozdrawiam,

Krzysiek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Calkiem fajna wieza, zupelnie zapomnialem przeszukac oferte PIONEERA.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja na swoją komunie dostałem zegarek i to w dodatku wskazówkowy oczywiście ruski , Nie ukrywam że byłem bardzo nie zadowolony ponieważ większość kumpli dostało zegarki elektroniczne z melodyjkami - i to wtedy był wypas !!!

Jak na tamte czasy to był wypas lecz jeszcze wtedy nikt nie znał takiego określenia jakim jest ,,GADŻET,, i powiem tak że koledzy po około pół roku zapomnieli o swoich ,, gadżetach,, zegarkach które uległy zepsuciu , a ja swój zegarek mam do dziś i jest sprawny co prawda nie używam go leży w szufladzie i mam sentymentalną pamiątkę z komunii .

Dziś na komunie kupuję się tylko gadżety przeważnie jest to elektronika która po upływie jakiegoś czasu przechodzi do lamusa a w ostateczności ląduje w śmietniku.

Tak więc ja na komunie kupił bym coś bardziej trwałego jak łańcuszek z medalikiem , zegarek a na pewno nie kupiłbym elektroniki która trafi do kosza.

Oczywiście takie jest moje zdanie a kto jak postąpi to jest jego osobista sprawa

No tak, ale wiesz jak to jest, dorośli szaleją, musza sie postawić bo nie wypada zejść poniżej pewnego poziomu. Nawet kucyk czeka przed kościołem albo quad.

A potem w szkole jak dzieciak powie co dostał - zegarek... to jaki obciach*.

W sumie nie wiem czy te dzieciaki cokolwiek rozumieją z sensu tego do czego przystepują a być może myślą raczej o tym jakie

prezenty dostaną.

* no chyba że to będzie złoty Rolex, albo inny wysadzany brylantami. ;-)

Tak więc ja na komunie kupił bym coś bardziej trwałego jak łańcuszek z medalikiem , zegarek a na pewno nie kupiłbym elektroniki która trafi do kosza.

Medalik juz jest, zegarek też odpada. W dzisiejszych czasach generalnie trudniej o coś trwałego, bo samochody się wymienia co kilka lat tak samo jak zegarki/telefony/telewizory itp. Po prostu dzisiejsi ludzie mają inne podejście do rzeczy materialnych. To się profesjonalnie nazywa 'konsumpcjonizm'.

Myślałem dłuższy czas nad prezentem, rozmawiałem z jej mamą i w ostateczności zostały pomysły na mini-wieżę i gitarę. Sądzę, że w przypadku tego konkretnego dziecka (i w zasadzie rodziny) zarówno jedno jak i drugie ma sporą szansę przetrwać 10 lat.

Bardzo chętnie posłucham innych propozycji.

No tak, ale wiesz jak to jest, dorośli szaleją, musza sie postawić bo nie wypada zejść poniżej pewnego poziomu.

Mi osobiście bardzo daleko do idei konsumpcjonizmu. Dla siebie nie kupuję praktycznie niczego poza jedzeniem. W tym momencie nie mam nawet samochodu. Oszczędności zaś pakuję w inwestycje, tak żeby przejść na szybszą emeryturę.

A potem w szkole jak dzieciak powie co dostał - zegarek... to jaki obciach*.

a jak w szkole się dowiedzą że dostał wieże za 650zł to nie będzie mu wstyd ..

* no chyba że to będzie złoty Rolex, albo inny wysadzany brylantami. ;

mówimy o prezencie za ok 600zł a nie za min:6 tyś

Fakt jest taki że że dziś każdy prześciga się z prezentami nie ważna jest cena , ważny jest prestiż i pokazanie mani wyższości przed rodziną .

Najbardziej cierpią dzieciaki ponieważ po takich suwenirach z czasem do mózgu uderza woda sodowa , niestety taka jest prawda.

Z żoną też wyszliśmy z założenia, że drobna elektronika raz dwa przeminie i warto kupić coś, co za kilka, kilkanaście lat ma szansę jeszcze istnieć. Już drugiemu dziecku kupiliśmy pióro z jego inicjałami na skuwce i dedykacją w pudełku.

Wątek nadaje się już na bocznicę. :)

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.