Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw dla wokalistki na bazie stero Cambridge Audio

empikat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zestaw stereo na bazie którego chciałbym zrobić coś w stylu Karaoke. Niestety w tym temacie jestem zielony jak spodnie irlandzkiego skrzata.

Przed chwilą skonczyłem testowac Slivercresta z Lidla który dostałem od znajomego.Wiem już ze nie tedy droga, Zalezy mi na czymś zdecydowanie lepszym do ok 600 zł (mikrofon i reszta).

U córki w pokoju mam wzmacniacz Cambridge Audio Azur 640 + CD 540c i głośniki Klipsch RS 52. Chce móc odtworzyć na cd podkład i mieć możliwość spiewania do tego.

Mam nadzieje, ze wyartukułowałem sie dośc jasno. Widziałem na allegro mixery ale nie wiem czy jestem to w stanie tak skonfigurować jak chce bo nie moge znaleśc konkretnej informacji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z góry dziekuje za pomoc.

Ukryta Zawartość

Żeby za dużo nie kombinować. W CA 640A masz pętle magnetofonową i stosowny guziczek Tape Mon. który te pętle uruchamia. Działa to w ten sposób że sygnał z wybranego źródła (CD, tuner itd) przechodzi przez magnetofon i wraca do wzmacniacza i słychać, to co przeszło przez urządzenie zewnętrzne. Czyli przy zastosowaniu tego miksera potrzebujesz dwa tego typu kable

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i oczywiście mikrofon.

Zapinasz to w następujący sposób:

CA 640 Rec out -> BEHRINGER Line in (3,4 lub 5,6) jeden

BEHRINGER Main Out -> CA 640 Tape in.

Przy wciśniętym przycisku Tape Mon będziesz słyszał, to co wychodzi z miksera, z kwestią regulacji na mikserze mam nadzieję, że sobie poradzisz.

Ukryta Zawartość

Nie myśl - słuchaj.

Żeby za dużo nie kombinować. W CA 640A masz pętle magnetofonową i stosowny guziczek Tape Mon. który te pętle uruchamia. Działa to w ten sposób że sygnał z wybranego źródła (CD, tuner itd) przechodzi przez magnetofon i wraca do wzmacniacza i słychać, to co przeszło przez urządzenie zewnętrzne. Czyli przy zastosowaniu tego miksera potrzebujesz dwa tego typu kable

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i oczywiście mikrofon.

Zapinasz to w następujący sposób:

CA 640 Rec out -> BEHRINGER Line in (3,4 lub 5,6) jeden

BEHRINGER Main Out -> CA 640 Tape in.

Przy wciśniętym przycisku Tape Mon będziesz słyszał, to co wychodzi z miksera, z kwestią regulacji na mikserze mam nadzieję, że sobie poradzisz.

Ślicznie dziękuje za pomoc! Takiej informacji "for dummies" potrzebowałem:)

Pozdrawiam

Tak z ciekawości - czy dźwięk z zestawu CA + Klipsch jest rozjaśniony, szybki, agresywny i bez wypełnienia średnicy ?

Coś koło tego, słaby jestem w opisowym określaniu charakterystyki dzwięku. Wiem tyle, ze gra to fajnie i jak na dodatkowy zestaw stereo dla córki jest świetny.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.