Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze, ustawieniu sprzetu

holskk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z uzyskaniem zadowalajacego mnie dzwieku i wiem, ze jak głosi znane wszystkim przysłowie "z g.... bata nie ukrecisz" to zastanawiam sie czy to jest maks co moge uzyskac.

Marantz SR 6007 >>Marantz PM 6003 >> Marantz cd 5004

Fronty B&W cm 7

tył Dali zensor 1

centarlny Dali zensor vocal

sub Paradigm DSP-3400

interkonekty vdh the name

vdh the bridge

w muzyce nie mam preferencji, od hip hopu, przez pop, house, trance do muzyki soul.

Muzyki słucham tylko w stereo i tu jest problem, bo co do filmów to nie mam zastrzezen. Dźwiek jest bardzo plaski i bez podkrecenia basu i treble nie ma przyjemnosci z odsluchu.

Pokój 5 x 4 m z dywanem na środku, fronty oddalone od tylnej sciany 60 cm i od bocznych 30 cm

Na poczatku czerwca zaczynam remont gdzie zniknie jedna sciana i salon bedzie miał wtedy kształt litery L i powiekszy sie do 25m 2

Zawsze miałem Fronty b&w wczesniej 685, przed nimi jakies inne, wiec mozliwe, ze ten dzwiek juz mi sie znudzil i nie zaskakuje mnie niczym.

Mieszkam w Angli, wiec ceny tutaj troche inne i uzywki mozna trafic w dobrej cenie. Chyba chcialbym wymienic fronty i zobaczyc czy to cos zmieni i tutaj proste pytanie czy Kef q700 to dobry pomysł ?

Jesli chodzi o odsluchy to jest problem bo tego kefa juz w sklepie nie ma.

Prosze o sugestie co moglbym poprawic, wymienic wszystko na zasadzie sprzedazy moich klocków i ewentualnym dołozeniu troche grosza.

Dzieki z góry za pomoc

Witaj,

z tego co piszesz to brakuje Ci sopranu i basu, lubisz po prostu brzmienie z podbitymi skrajami pasma.

Moim zdaniem największe znaczenie będzie miała wymiana wzmacniacza, jednak jeśli robisz remont, ze zmianami wstrzymałbym się do odsłuchu po dokonaniu remontu. Zmieni się akustyka pomieszczenia, która może (ale nie musi) mieć korzystny wpływ na brzmienie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli miałbym dać bezpieczną propozycję, to NAD C356BEE lub wyżej.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak brakuję basu, to Xindak A-06 by dobrze podziałał. Ale wysokie to on raczej uspokaja.

Może używany Roksan Caspian lub Kandy będzie dobry dla Ciebie. Znajdź temat z RX1 i problemem basu/wymianą wzmacniacza.

Audiolab 8000A /S

A tak, w ogóle, to skraje pasma podbite maja trochę Monitor Audio, np. serii RX. Może też się nimi zainteresuj, ale pierw zmień wzmacniacz.

Nie zrozumcie mnie zle, nie jestem fanem skrajnych pasm, bo jak chce zeby byl wiekszy bas przy okazji jakiejs imprezy to sub robi trzesienie ziemii :) chodzi o spokojne granie jak jestem sam w domu to nie lubie zeby bylo za glosno, a wtedy nawet membrana nie pracuje za bardzo i niskich wogole nie ma.

Bede mial te kefy w czwartek to zobazmcze jak spisuja sie inne glosniczki poza b&w bo nawet nie wiem czego sie moge spodziewac. Jest tez music fidelity a3 do wziecia za ok 1500 uzywany, czy lepiej dolozyc i zainwestowac w tego nad?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.