Skocz do zawartości
IGNORED

Rada, pomoc, coś do 2000zł.

koniec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam taki problem stare głośniki od kompa się popsuły i trzeba wybrać coś nowego, a że nie mam pojęcia o sprzęcie audio to wołam o pomoc Was, mądrzejszych i mam nadzieję chętnie służących radą.

Więc na sprzęt mogę wydać ~2000 zł. Nie musi być koniecznie tyle jak za 1000 zł będzie coś co spełni moje oczekiwania to będę jeszcze bardziej zadowolony.

Po pierwsze niczego nie narzucam chcę aby fajnie grało i silnie. Mieszkam na odludziu. To będzie sprzęt do codziennego użytku, słuchania muzyki (rock, metal, czasem klasyka), oglądania filmów.

Po pierwsze myślałem aby nabyć sprzęt z drugiej ręki, może coś na allegro trafić, ale może lepiej coś jednak nowego ?

Zastanawiałem się czy nie lepiej kupić jakieś używane kolumny, ale do tego pewnie dochodzi wzmacniasz jak mniemam.

Czy może jednak kupić po prostu jakieś głośniki?

Pokój, który chcę nagłośnić ma niecałe 20 m2.

Jeśli nie podałem wszystkiego co trzeba to odpowiem poniż na ewentualne pytania.

Będę bardzo wdzięczy za każdą opinie. No o ile nikt nie zacznie mnie wyzywać od idiotów ;d.

Pozdrawiam, Marcin

Witaj Marcinie,

biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia oraz Twoje preferencje, jeśli zależy Ci na dobrej jakości dźwięku,zwróć uwagę na wzmacniacz cyfrowy NuForce Dia z konwerterem asynchronicznym U192S oraz zestaw kolumn QAcoustics QA2020i lub konstrukcja wolnostojąca Zpylon Audio Pearl 20.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja bym polecił coś w kierunku monitorów studyjnych... w tym segmencie cenowym są Fostex pm 1. Sam posiadam studyjną Yamahę i jestem bardziej niż zadowolony... Jeśli chodzi o monitory studyjne to panuje błędne przekonanie że te głośniki nie nadają się do użytku domowego co całkowicie mija się z prawdą. Nie słuchałem wszystkich kolumn świata rzecz jasna ale wiem czego można się spodziewewać w określonym przedziale cenowym i IMHO te studyjne cuda grają bardzo fajnie.... np. co do Yamahy to grają płasko i analitycznie a Fostex z kolei gra najpiękniejszym wokalem jakiego słuchałem... to jest moja tylko własna sugestia dla Ciebie bo nie chcę mówić "kup to" bo reszta to szrot.... jak już wspomniałem nie słuchałem wszystkiego co jest na rynku audio...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.