Jump to content
IGNORED

Jakie kolumn do Amplitunera Pioneer VSX-923-K

waldi1984

Recommended Posts

Witam. Zamierzam zakupić kolumny do Amplitunera Pioneer VSX-923-K.Już trochę się rozejrzałem i nie ukrywam że najlepiej by mi pasowały małe kolumny takie jak JBL Cinema 610 głośniki 5.1 lub JAMO A200 HCS5. Małe dla tego że chciałem zamontować je w narożnikach na ścianach. Też zastanawiałem się nad podłogowymi JAMO S626 + SUB 210 co nie ukrywam że są ładnie ale trochę nie przepadam za dużymi kolumnami.Proszę o wasza fachową pomoc przy wyborze.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

na początku musisz podjąć decyzję, jaki rodzaj kolumn zastosujesz. Małe kolumny wiążą się z poważnymi kompromisami jakościowymi, które przede wszystkim są słyszalne przy odsłuchu muzyki i koncertów. Klasyczna kolumna jest pod względem dźwięku znacznie lepszym rozwiązaniem, tak więc obiektywnie na pewno będę sugerował wybór klasycznej kolumny.

Aby jednak przedstawić Ci konkretne rozwiązania, podaj proszę więcej informacji, przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie systemu (muzyka, filmy, koncerty, gry), jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. W jakim budżecie możemy poruszać się oraz czy masz wymagania w kwestii budowy, kolorystyki kolumn.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Guest dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...) Też zastanawiałem się nad podłogowymi JAMO S626 + SUB 210 co nie ukrywam że są ładnie ale trochę nie przepadam za dużymi kolumnami.Proszę o wasza fachową pomoc przy wyborze.

I to byłby chyba najlepszy wybór. Chyba - bo nie podałeś wielkości pomieszczenia. Tu znajdziesz test tych kolumn: http://audio.com.pl/testy/jamo-studio-s-628-hcs:31

Nie najlepszym pomysłem jest umieszczanie kolumn w rogach pomieszczenia. Wydaje mi się, że tej recenzji można zaufać. Jakiś czas temu składałem nowe swoje kino domowe. Ze używanego, starszego modelu amplitunera AV i nowych kolumn w zestawie 5.1. Zdecydowałem się na końcowy wybór w głównej mierze po opiniach zamieszczonych w "Audio". Wybór okazał się trafny.

Do nieco suchawego i ostrego na górze brzmienia Pioneera idealnie pasuje ciepła i nasycona gra Indiany Line Nota

http://sklep.rms.pl/indiana-line-zestaw-kina-domowego-5-0-nota-555-240-550-740

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Do nieco suchawego i ostrego na górze brzmienia Pioneera idealnie pasuje ciepła i nasycona gra Indiany Line Nota

Potwierdzam spostrzeżenia RMS. Zakupiłem Nota 555 i z moim Pioneerem trochę słabawym gra na prawdę świetnie, przynajmniej mi się podoba. Nie jestem audiofilem, ale to co pokazuję Nota jest jak dla mnie ok. Trzeba dodać, że są one raczej dla słuchaczy nie za bardzo lubiących zbyt dużo basu. W Notach bas jest delikatny, subtelny, nie dudniący. Dla tych co liczą na łomot radzę odsłuchać i kupić Jomo.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.