Skocz do zawartości
IGNORED

Używane stereo do 4-5 tys

jachu000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakładam nowy temat bo poprzednio szukałem amplitunera i chciałem go wykorzystać w większości do stereo, założenia były 70% stereo i 30 kino. Jednak po przemyśleniach decyduję się na stereo. Budżet 4000 max 5000 tys. Zastanawiam się nad sprzętem używanym, mam pewne obawy ale...Poproszę o dobranie odpowiedniego zestawienia. Powierzchnia około 40m2. Jeżeli ktoś z forumowiczów ma sprzęt w dobrym stanie to chętnie odkupię.

Ewentualnie proszę o zaproponowanie nowego zestawu.

Pozdrawiam

Witaj,

jeśli jednak decyzja zapadnie na fabrycznie nowy system, zaproponowałbym Ci konfigurację, opartą na elektronice Nad C356 BEE oraz zestawie kolumn Pylon Audio Pearl 25 lub trochę drożej Sapphire 30.

Trochę taniej ale takze dobrze brzmieniowo system możesz oprzeć na wzmacniaczu Yamaha A-S700.

Są to konfiguracje bezpieczne, które powinny w pełni Cię usatysfakcjonować.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, pamiętaj że możesz liczyć na rabat klubowy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Po pierwsze stereo to dobry wybór. Powinieneś wybrać się na odsłuch, albo podaj chociaż muzykę oraz dźwięk jaki preferujesz.

Taki pokój jest ciężko nagłośnić. Musisz szukać czegoś niebagatelnego.

Proponuję przyjrzeć się:

1. ESA VIVACE XT3

2. Jamo d-570

3. DYNAUDIO AUDIENCE 8

A ze wzmacniaczy, to zależy od wyboru kolumn.

Na wstępie coś z takich typów warto się zainteresować:

1. Roksan Caspian

2. Rotel Rc-1070 + RB-1070

3. Xindak A-06 - tania sprawa, ale dobra.

Gość numik

(Konto usunięte)

Nad faktycznie może Ci podpasować. Xindak może być za "głęboki" jak na tą muzę. Ważne jakie kupisz kolumny, bo gra zestaw, odsłuchy w q21 to najlepszy pomysł. Vincent schodzi bardzo nisko, ale to już hybryda lampowa, do tej muzyki może Ci nie podpasować. Wg mnie Paradigmy mogą być fajne w muzie rozrywkowej, są do takiej robione, może acoustic energy?

A można wiedzieć jaki masz zestaw, w jakim pomieszczeniu gra i czy daje radę?

Dokładnie taki jak w "o mnie": Audiolab 8200A, Cambridge Audio AZUR-350C, Acoustic Energy Neo 4v2, kable głośnikowe Qed i interkonekt Albedo Blue. W pomieszczeniu powyżej 35m2 dźwięk wypełnia każdy centymetr. O kolumnach krótko pisałem w klubie AE -zajrzyj. Audiolab to klasa sama w sobie (dynamizm, potęga, czystość no i funkcjonalność i wykonanie perfekcyjne), recenzje znajdziesz w sieci. Cedek ma w mojej konfiguracji pośrednie znaczenie. Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytanka nie krępuj się. Pozdr.

Dokładnie taki jak w "o mnie": Audiolab 8200A, Cambridge Audio AZUR-350C, Acoustic Energy Neo 4v2, kable głośnikowe Qed i interkonekt Albedo Blue. W pomieszczeniu powyżej 35m2 dźwięk wypełnia każdy centymetr. O kolumnach krótko pisałem w klubie AE -zajrzyj. Audiolab to klasa sama w sobie (dynamizm, potęga, czystość no i funkcjonalność i wykonanie perfekcyjne), recenzje znajdziesz w sieci. Cedek ma w mojej konfiguracji pośrednie znaczenie. Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytanka nie krępuj się. Pozdr.

Z ciekawości ile taki zestaw kosztował? Oczywiście jeżeli można spytać/

Gość numik

(Konto usunięte)

Clou zestawu nowe kolumny i używany wzmak (stan idealny na gwarancji) niecałe 5kzł. To stanowi trzon zestawu i 95% charakteru jego brzmienia. Testowałem kilka cedeków z przedziału 2-5 tys. i żaden z nich nic istotnego nie wniósł do brzmienia.

kurczaki, aż tak? Dla mnie cd to jednak może z 20%, a różnica między CA / Atollem / Vincentem / Marantzem SACD itp była jednak zazwyczaj wyraźnie słyszalna, ponad 5%

kurczaki, aż tak? Dla mnie cd to jednak może z 20%, a różnica między CA / Atollem / Vincentem / Marantzem SACD itp była jednak zazwyczaj wyraźnie słyszalna, ponad 5%

Audiolab i AE Neo 4 to dynamit, potrafią narzucić swój styl grania. Pisałem o charakterze brzmienia (tj. barwie, dynamice) całego zestawu (nie samych cd) a odsłuchiwałem cedeki mieszczące się przyjętym kanonie neutralności, równowagi tonalnej aby nie zepsuć tego co wzmacniacz i kolumny razem sobą prezentują. Tak więc trudno tu mówić, że cd dołączony do tej pary zmieni drastycznie jego charakterystykę. Oczywiście różnice pomiędzy poszczególnymi cd były, czasem mniejsze a czasem wieksze ale jak już wspominałem nie wpływały istotnie na brzmienie całego zestawu.

Gość numik

(Konto usunięte)

Audiolab i AE Neo 4 to dynamit, potrafią narzucić swój styl grania. Pisałem o charakterze brzmienia (tj. barwie, dynamice) całego zestawu (nie samych cd) a odsłuchiwałem cedeki mieszczące się przyjętym kanonie neutralności, równowagi tonalnej aby nie zepsuć tego co wzmacniacz i kolumny razem sobą prezentują. Tak więc trudno tu mówić, że cd dołączony do tej pary zmieni drastycznie jego charakterystykę. Oczywiście różnice pomiędzy poszczególnymi cd były, czasem mniejsze a czasem wieksze ale jak już wspominałem nie wpływały istotnie na brzmienie całego zestawu.

kumam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.