Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio Audience 52 - Jakie standy?

rayjk

Rekomendowane odpowiedzi

Stałem się szczęśliwym posiadaczem głośników Dynaudio Audience 52, które grają z Arcamem A85 i rDACiem. Pierwsze spostrzeżenie: zestaw gra dużo ładniej jak na mój gust od mojego poprzedniego zestawu: NAD 319 + Acoustic Energy Evo One. Póki co głośniki stoją na gumowych podkładkach na stoliczkach LACK z IKEI. Wiem, że to mało profesjonalne, więc zaczynam rozglądać się za standami. Będę wdzięczny za polecenie jakiejś konkretnej konstrukcji. Mam tu też pytanie: zamówiłem już granitowe blaty o wymiarach 25x30x3 cm, waga ok 4-5kg. I teraz, co polecicie: Kupić pod głośniki standy a blaty położyć na głośnikach, żeby je dociążyć? Czy blaty postawić pod głośnikami a na nich głośniki na szpilkach? Jakie są Wasze doświadczenia? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie jak "ustabilizować" te monitory.

Myślę, że 4-5 kg to za mało na dobre dociążenie. Ja Dynaudio Excite X16 i Tannoye DC6 dociążałem płytami ok. 12 kg. W obu przypadkach była znaczna poprawa. Tylko nie stawiaj kolumn bezpośrednio na granicie, czy blacie stendu. To raczej popsuje dźwięk.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Myślę, że 4-5 kg to za mało na dobre dociążenie. Ja Dynaudio Excite X16 i Tannoye DC6 dociążałem płytami ok. 12 kg. W obu przypadkach była znaczna poprawa. Tylko nie stawiaj kolumn bezpośrednio na granicie, czy blacie stendu. To raczej popsuje dźwięk.

A radziłbyś stawiać głośniki na granicie na szpilkach czy na gumowych podkładkach/gumowej macie? Czytałem, że guma lepiej niż szpilki redukuje wibracje - to prawda czy urban legend ;) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.