Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD z pre-amp

Kriss-1973

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam sie na złożeniem systemu stereo opartym na cd z pre-amp i końcówka mocy (poweramp). Czy zna ktoś dobrego Cd do kwoty oklo 10tys.

Accupase DP 400, DP 500, Audio Aero Capiotle Reference oczywiście S/H.

Gość intenser

(Konto usunięte)

Docet Lector 7

a gdzie tam masz jakąkolwiek funkcję preampu?

cd z pre-amp i końcówka mocy

musisz szukać odt. z prawdziwą analogową regulacją głośności - na "cyfrówce" straty będą ogromne

np. podane wyżej Accu to będzie proteza , Capitole jak najbardziej

Wadia. będziesz musiał jednak wyregulować ją tak, żeby optymalna głośność do słuchania była w okolicach maksymalnego poziomu na urządzeniu. Płyty z kolei są nagrane bardzo różnie i może być z tym trochę problem. Jedne będą dobrze grać a inne trochę za cicho albo za głośno.

Ear Acute

Potwierdzam z własnego doświadczenia. EAR ma dobrą analogową regulację głośności, w zasadzie to po prostu wbudowane pełne pre.

Dodatkowym atutem są lampy i transformatory na wyjściu, no i ma prawdziwe wyjście na XLR oprócz RCA.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

• 11 miesięcy później...

Któryś z odtwarzaczy Ancient Audio ( używany da się upolować koło tej kwoty np.V lub troche dołożyć i Prime ) może być bardzo dobrym rozwiazaniem.

Płynna regulacja głośności z pilota.

Ostatnio słuchałem Monobloków Manley Neo Clasic prosto z Ancient Audio Prime i w porównaniu z przedwzmacniaczem Manley Jumbo Shrimp nie było gorzej.

mak301

RCA Jack o stałym napięciu 2 V RMS

XLR o stałym napięciu 4 V RMS

RCA Jack o regulowanym poziomie natężenia sygnału 6 V RMS

XLR o regulowanym poziomie natężenia sygnału 12 V RMS

Dobrej klasy analogową regulację ma jeszcze Resolution Audio Opus 21.

Nie powinienem tu może zabierać głosu, ponieważ... właśnie sprzedaję egzemplarz Opusa.

Nie będę go więc zachwalał czy porównywał do innych wymienionych odtwarzaczy, ale gdyby Autor wątku przypadkiem był zainteresowany, to proszę o PW.

ML No.39 i ML No.380S - pełny preamp No.38 na pokładzie No.39 i tak samo w przypadku No.390S tylko dodatkowo unowocześniony z elementami z pokładu referencyjnego No.32. Wiekowe już rzeczy, ale jak zadbane - nie do ruszenia. !00% części z metalu. Dżwiękowo nie ma ściemy - tak jak nagrane, tak odtwarzane.

Parker's Mood

• 1 rok później...

Bardzo powolutku przymierzam sie do cd z regulowanym wyjsciem wiec zainteresowalem sie wakami:-)

Nawiaze do wypowiedzi ze ML39 ma pelny pre38.

Wedlug mnie 39 ma dobry wbudowany pre i dopiero wtedy gra jak zyleta(co kto lubi i jakie potrzeby w systemie) ale mialem w domu pre 38 i podlaczalem go pod 38:-) Pre 38 miazdzy ten wbudowany w cd, potrafi duzooo wiecej.

Pzdr

Mam jak wyżej ancient audio lektor prime i o preampie nawet nie myślę, steruje monobloki bezpośrednio z cd, pre jest wysokiej klasy.

Poza tym to swietne, szybkie i rozdzielcze źródło ale dostać bedzie ciężko w używce i trochę więcej trzeba dać niz 10tys.

"Generalnie porządny oddzielny PRE nie ma konkurencji z tych wbudowanych w CD...w Audio jak w życiu trudno tanio i dobrze:-)"

Racja i mam swietny w swojej cenie preamp bat vk 5i ale generalnie chce uproscic system. Kupic lepszy pre to min 15tys do tego cznicz za xxx i sieciowka za xxx i szukanie idealnego polaczenia. Zmeczylo mnie to. Jeden czincz 2 sieciowki i klocki. Nie musi byc absolut, ma byc dobrze.

Pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.