Skocz do zawartości
IGNORED

Cd do Vincenta sv 237

Krzysztof Misza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam cd do tego wzmacniacza. Mam jeszcze DACa PS Audio Nue Wave. Zastanawiam się na Xindakiem Muse 2.0. W sklepie brzmiał fajnie, zastanawiam się jednak, jak z niezawodnością i domowym graniem tego "chińczyka". Może ktoś ma jakieś inne propozycje? Cena do 3 tys. PLN.

https://www.audiostereo.pl/topic/111649-cd-do-vincenta-sv-237/

Witaj,

namawiam na posłuchanie Vincenta CD-400, to naprawdę bardzo dobre źródło, które optymalnie sprawdza się brzmieniowo w połączeniu z SV-237. Pod względem niezawodności nie ma żadnych problemów, jeśli urządzenie fabrycznie nowe pracuje bez problemów, to rzadko zdarzają się w późniejszym okresie usterki.

Wielokrotnie przy odsłuchu porównawczym nawet z droższymi playerami CD-400 wygrywał.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

Szukam cd do tego wzmacniacza. Mam jeszcze DACa PS Audio Nue Wave. Zastanawiam się na Xindakiem Muse 2.0. W sklepie brzmiał fajnie, zastanawiam się jednak, jak z niezawodnością i domowym graniem tego "chińczyka". Może ktoś ma jakieś inne propozycje? Cena do 3 tys. PLN.

Też niedawno kupiłem ten wzmacniacz Vicka, jestem zajebiście zadowolony, super wzmacniacz... i też szukam do niego CD, aktualnie gra z CD Denonem 1510, myślę o Vicku CD S7 czy możecie doradzić co z tym wzmacniaczem fajnie zagra?

Proszę o opinię jak się sprawuje S7 Vicka?

Z góry dzięki za opinię!!!

Jeśli budżet pozwoli, to CD-S7 będzie idealny, to oczywiście wyraźnie lepsze urządzenie niż CD-400, jednak po prostu kosztuje znacznie więcej. Pasuje do SV-237 wizualnie i brzmieniowo.

Oczywiście w przedziałach cenowych CD-S7 jest jeszcze kilka dobrych odtwarzaczy, dlatego zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, najlepiej osobiście przekonać się, jak poszczególne urządzenia grają.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

Kami1973 chyba był już na odsłuchach i testował u nas CD-S7? :) Pod względem barwy i muzykalności ciężko Vicka pokonać. Oczywiście ma pewne niedociągnięcia w zakresie rozdzielczości i konturowości, ale ogólny charakter i firmowa muzykalność tej marki jest praktycznie przez konkurencje nie do pokonania w tym budżecie. Wyjątkiem jest model CD-S 1.1 - to nie jest zbyt udany model - w mojej ocenie sprawdzi się przy ostrych i jasnych systemach, w innym przypadku zamuli i spowolni brzmienie. Do 3000zł śmiało można rozważyć CD-400. Vicki nie lubią przegrywanych CD-R'ek, poza tym nie ma z nimi problemu.

Pozdrawiam,

Goliatpl

Witam,

S-4 jeżeli dobrze kojarzę to pełny tranzystor, CD-S6 to hybryda. Ten drugi zagra obszerniej i gęściej na wokalu i basie. Może to się odbić na rozdzielczości i konturowości. To zależy do czego będziesz go wpinał i co chcesz osiągnąć w dźwięku? Nie ma jednoznacznego rozwiązania dla wszystkich, sugeruję standardowo odsłuch we własnym systemie przed kupnem.

PS. DAC nie załatwi wszystkiego jak to większość teraz myśli :) DAC to tylko mała cząstka elementu toru, czasami pomoże, a czasami zaszkodzi ;)

Pozdrawiam,

Goliatpl

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.