Skocz do zawartości
IGNORED

jakie CD do 3000zł ?

Zaplanujrozwoj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję transportu CD do mojego systemu:

Pre-amp + końcówka mocy: Belles Soloist 3+5

Kolumny: Dynaudio Excite x16

Przetwornik D/A: Stello DA100 Signature

jako źródła używałem dotychczas odtwarzacza multimedialnego: Xtreamer Sidewinder 3

Kable:

Głośnikowe: Van den Hul The Wind mkII

Interkonekt: QED Performance Audio (połączony dac z pre-ampem)

Gra to fajnie - czasem bardzo fajnie :-) czysto, żywo, ostro i dynamicznie.... ale trochę brak ciepła, muzykalności, głębi.... tak przynajmniej ja to słyszę.... (na moje amatorskie ucho...:-))

Szukam teraz transportu CD - muzykę na razie mam na dysku, ale chcę zacząć kompletować na cd (do mojego systemu podłączałem odtwarzacz YAMAHA BD-S671 - przy dobrze nagranych płytach słychać było różnicę w porównaniu do plików z twardego dysku( .flac)... na korzyść CD oczywiście...

do 3000zł - coś polecacie?

zastanawiam się nad:

Vincent CD-S3 (2990zł)

Rotel RCD-12 (2590zł)

EXPOSURE 1010 (2550zł)

NAD C545BEE (1800zł)

Ceny z allegro - (nie podaje linków, żeby nie być posądzony o kryptoreklame :-))

Muzyka jakiej słucham to trochę rocka, klasyczna, trochę jazzu...

Byłbym wdzięczny za podpowiedź w którą stronę iść....

Michał

ja bym to zrobił inaczej, sprzedał bym stello, zrezygnował z transportu i kupił cd np ayona 0.7, na koniec jedną przyzwoitą sieciówke do tego i masz system z prawdziwego zdarzenia.

Popieram sugestię Kolegi . Lampowe CD ( może być inne , np . jolida , cary , docet lector ) wprowadza fajne wypełnienie środka i żywiołowość przekazu . Jednocześnie Sam , za pomocą różnorodności lamp dobierasz sobie brzmienie . Sieciówka też bardzo ważna .

dzięki za sugestie

faktycznie ayon to rozwiązanie w sumie już docelowe... tylko trochę drogie....chociaż jak ktoś kusi to co raz bardziej się człowiek przekonuje... teraz jest na allegro ex-demo - odliczając vat i podatek - sprzedając stello wychodzi ze dopłacę "tylko" 3000czyli tyle co chciałem zainwestować... :-)) chce ktoś kupić stello?? :-))

chociaż jednak trochę drogi ten ayon, macie może jakieś pomysły na coś tańszego?

po drugie pytanie - czy puszczając dźwięk z cd lampowego - nie straci się tego ciepła lampy na tranzystorowej końcówce mocy?

z lampowych cd znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co o tym myślicie?

co do sieciówki - bardziej skłaniam się do jakiegoś kondycjonera, albo przynajmniej filtra - teraz mam to wszystko na dwóch listwach antyprzepięciowych... tu też pytanie czy ktoś ma jakiś pomysł??

może coś takiego:

TAGA HARMONY PF-1000 filtr przeciwzakłóceniowy - ok. 500zł, ew. na allegro ktoś sprzedaje teraz kondycjoner + sieciówka:

Ukryta Zawartość

jest jeszcze kondycjoner Xindak XF-2000ES - 1500zł

z góry dzięki za odpowiedzi i trochę lekcji jak to wszystko poukładać...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

Potwierdzam, że najlepszym rozwiązaniem byłoby zastąpienie Twojego przetwornika dobrym odtwarzaczem CD z funkcją przetwornika.

Namawiam na odsłuch odtwarzacza Audiolab 8200 CD V12E oraz najnowszego Creek Evolution 50CD. Obydwa urządzenia świetnie sprawdzą się jako przetworniki, dodatkowo gwarantując możliwość odtwarzania płyt CD w bardzo wysokiej jakości.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, dajemy także możliwość odsłuchu urządzeń w Twoim systemie, co gwarantuje pełne bezpieczeństwo i wygodę wyboru.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

zastanawiam się nad:

Vincent CD-S3 (2990zł)

Rotel RCD-12 (2590zł)

EXPOSURE 1010 (2550zł)

NAD C545BEE (1800zł)

Marantz CD52 za 350zł lub Pioneer PD 9700 / 901 za 1200zł.

Kabel coax Profigold 4000 za 100zł i wystarczy.

Interkonekt: QED Performance Audio (połączony dac z pre-ampem)

To nie ten kabel jak szukasz

ale trochę brak ciepła, muzykalności, głębi

Tu skieruj się w stronę kabli Van Den Hul .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.