Skocz do zawartości
IGNORED

Katalog Muzyczny na Komórce

nikx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolekcjonerów,

Moja kolekcja rozrosła się znacznie przez te ostatnie 25 lat .... mam prośbę/pytanie czy znacie jakiś prosty programik na "smartfona" do katalogowania muzyki oraz do zapisywania tch płyt których poszukuję?

Starość nie radość - czasami wchodze do sklepu i mam pustkę w głowie i takie małe narzędzie pomogło by mi w planowaniu zakupów ;)

Dzięki za Pomoc!

Nikx

Tak. Na przykład na ajfona jest programik Crate Digger i jeszcze jakiś. Działa to w ten sposób, że robisz sobie spis płyt korzystając z www.discogs.com, a potem ten spis synchronizuje się z komórką.

Jeśli nie zależy Ci na dokładności (konkretne wydanie, czy US, UK, EU czy inne), a jedynie na szybkim dodaniu tytułów, programik ten może poskanować Ci płyty po kodach kreskowych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kilka moich uwag nt. tej aplikacji.

Jeśli uznasz to za zbyt czasochłonne, zrób sobie spis w Wordzie i prześlij sobie na komórkę mailem - gotowe :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

We stand in the Atlantic
We become panoramic

A czy któryś player nie jest w stanie wygenerować takiej listy na podstawie tego co mamy np na dysku? Zamierzam niebawem całą swoją kolekcję przerzucić na dysk (nas) właśnie i to by mi bardzo pomogło, bo mam dokładnie ten sam problem co autor wątku.

Powrót po dłuższej przerwie...

Taki problem ma bardzo wielu użytkowników, gdyż obecnie dostępne aplikacje na androida są strasznie kulawe. Sam przez ostatnie kilka dni szukałem czegoś takiego, co będzie mi łączyło się z moim kontem na discogs i nie znalazłem. Natrafiłem za to na link w ktorym ktoś ocenił programy dostępne na androida:

Ukryta Zawartość

Zanim trafiłem na ten opis sam przetestowałem kilka z nich i w mojej ocenie żaden się do tego nie nadaje. Najlepszy z nich łączył się z bazą ale nie pokazywał wszystkich płyt z listy.

Sprawę rozwiązałem w ten sposób, że listę płyt aktualizuję z laptopa a na smartfonie w przeglądarce mam link do przeglądania zawartości uzytkownika bez możliwości jej edycji (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Na dzień dobry pokazuje płyty w dowolnej kolejności, więc należy na dole ekranu wybrać 'desktop' a potem sortować według np artysty. Dopiero wtedy zapisać link. Będąc w sklepie po prostu przeglądam listę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Zna ktoś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

• 6 miesięcy później...

Dzisiaj w ramach nadrabiania zaległości zacząłem zgłebiac temat katalogowania kolekcji. Po kilku nietrafionych aplikacjach (Android), padło na Discogs. Założyłem konto, zaczałem tworzyć na stronie kolekcję i zainstalowałem apke discogs na komórkę. wszystko ok, poza tym, ze wchodząc na kolekcję z komórki nie wyświetla okładek płyt, chć aktywne okienka są i nie pokazuje moich notatek ani stanów okładki i płyty... Fajna byłaby to apka, no ale skoro tak... Ma ktoś jakies doświadczenia z tą apką?

Chyba żadna apka bazująca na discogs nie wyświetla już niestety okładek, jest to ograniczenie wprowadzone przez serwis discogs, który zdaje się nic z tego nie ma finansowo, a ponosi koszty związane z generowaniem ruchu.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

To i ja się podłączę, jeśli można.

Płyty cd w miarę urastania zbioru - wpisywałem sukcesywnie do notesu. No i mam.

Kilka lat temu wróciłem do winyli i zapisywałem w komputerze. No i mam, ale jednocześnie - nie mam!:))

Trudno targać ze sobą laptopa na wszelakie jarmarki i inne brocantes.

I teraz tak: mam spis w excelu, tabelki, numerki, etc. Jak toto przenieść na ajfona?

Bardzo proszę - pomóżcie, bo nawet nie wiecie ile już płyt zdublowałem (owszem - niektóre świadomie).

Ps - tylko proszę, jak do labradora - powoli i łagodnie, bo w tej wicie technice - tom marny:)

Dziękuję i pozdrawiam - Jacek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.