Skocz do zawartości
IGNORED

LUXMAN wymieniac tranzystory czy zostawic

PROT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam luxmana l-120a kupilem go jako uszkodzonego ale naprawiłem i dziala normalnie ale chodzi na 4 z 8 tranzystorów. Słucham umiarkowanie przewaznie do godziny 9 max 10 ale z lekką obawą - wiadomo. Zastanawiam się nad wymianą tranzystorów z 2SA1106 2SC2581 PNP 140V 10A 100W na 2SA1186 / 2SC2837 sankena 150V / 10A / 100W / 60 MHz Teraz luxman gra dobrze ale nie w pełni sił nie chciałbym pogorszy parametrów odsłuchu co o tym myslicie?

Trany chcę wymienic bo ori 2SA1106 2SC2581 Sankena są niedostępne Na jakie parametry wpływa bo słyszałem, że przy tranzystoowych wzmacniaczach nie ma to wielkiego znaczenia nic sie nie zużywa bardziej dopiero ma to wpływ przy lampowcach. Mógłbyć napisac na co ma to wpływ takie słuchanie na 4 z 8. Oczywiscie chciałbym uzupełnic ssarowanymi oryginalnymi tranami ale dostep do takich jest żaden, to pomyslałem ze jak mam pchac jakies no name to lepiej słuchac tak jak jest teraz w sumie to jest bardzo mocny wzmacniacz.

Witam, czy moglibyscie rozwinąc temat merytorycznie w kwestii zastępowania 2SA1106 2SC2581 na 2SA1186 / 2SC2837 oba są firmy Sanken. Rozmawiałem ze sprzedwacą i ponoć są to sankeny 100% oryginalne. Czy moze zostawic tak jak jest czyli 4 z 8 przy umiarkowanym wzgledem głosnosci słuchaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.