Skocz do zawartości
IGNORED

Materiały filmowe 3D - gdzie szukać ?

excel

Rekomendowane odpowiedzi

witam, jestem fanem technologii 3d - moim zdaniem niedoceniana przez telewidzów, chyba dlatego, ze mało jest takich materiałow w TVPHD - są jakieś krótkie programy o 4 nad ranem - ale niestety wtedy śpię - często korzystam z You Tube gdzie można znaleźć reklamówki , a nawet krótkie filmy zarówno profesjonalne jak i amatorskie w tej technologii - jest to jednak dosyć kłopotliwe, bo mój telewizor nie zapamiętuje stron YT i za każdym razem muszę szukać - tym niemniej jest to główne źródło 3D z którego korzystam - może dzielmy się w tym wątku linkami czy innymi informacjami do źródeł materiałów 3D..?

excelvinyl winylmania blog szukaj

Sa przecież filmy 3D na BD - to chyba lepsza jakość niż z YT ? :)

- chodzi mi o bezpłatne materiały telewizyjne lub w internecie - a jakość w YT jest znakomita...

Sam mam tv 3D i jak tu kiedyś pisałem frajda była przez miesiąc.

Nawet avatar 3d deczko rozczarował, resumując nie żałuję że mam (różnica w cenie do zaakceptowania) ale dla mnie to funkcja martwa.

Odpowiadając na pytanie: jeśli masz smarta to ściągasz od producenta tv dema 3d. (oczywista oczywistość)

Dema 3D warto też - hmmm tylko nie wiem jak z legalnością tego - ściągnąć od konkurencji. Te dema i twórczość fanów to najlepsze materiały 3D.

Filmy, programy tv (rozczarowują) - cóż raczej skłaniają do wniosku iż 3D umiera, powoli, ale raczej już nieodwołalnie...

Ale to tylko moja opinia......................

Wnioskuję, że nie widziałeś jeszcze wypasionego materiału 3D na pasywnym odbiorniku 4K.

Taki materiał z reguły jest b. obszerny, nie myślę aby na YT można znależć pliki ~ 40 GB. :)

A oglądanie 3-4 GB materiałów SBS faktycznie może sprowokować odruchy wymiotne ... :)

4K to nic 8K to jest to - a i to nic przy okręcie galaktycznym imperium..

Fantazjujemy, czy piszemy realnie ? No chyba, że jako jedyny na forum nie mam odbiornika 4K 3D ( o tym iż przegapiłem ślepota w sklepach pełne regały filmów 3D w tym formacie nie wspomnę) - wtedy to ja przepraszam, gdzie tu wyjście ?

Filmy 3D z BR oglądałem (nie jeden) i nadal podtrzymuję swoją opinię - nie robi to wrażenia przy demach i produkcji fanowskiej. Nie kopiowałem ich na dysk, ale w ciemno się założę iż sporo z nich miało więcej niż w/w 40 GB. (mam na myśli tradycyjne HD/3D na BR)

Także dla mnie to funkcja martwa - no nie testowałem jeszcze grania 3D na TV (tu nie mam zdania)

No może jak ktoś ma małe dzieci i bajki 3D - ale tutaj bym się bał sadzać często małe dziecko i dać mu oglądać 3D i podobnego zdania jest spora grupa lekarzy...

A 4k widziałem w sklepie, fajne na materiale demo, ale ja jestem już w tym wieku, że najpierw się myśli, a później dopiero zagraca dom.

Bo po co mi bolid F1 jak nie mam toru ???

Pozdrawiam serdecznie

Także dla mnie to funkcja martwa - no nie testowałem jeszcze grania 3D na TV (tu nie mam zdania)

- to nie funkcja martwa - jest dużo ciekawych materiałów na YT 3D HD - aż się nie chce zdejmować okularów ! dzieciaki też reagują bardzo żywiołowo...wystarczy smart tv i szybkie wi-fi...

szejk aż tyle czasu przed tv/projektorem nie spędzam - wolę real bez okularów.

Ale wierzę na słowo, tym bardziej iż do kin 3D zdarzyło mi się chadzać...

pozdrawiam

Tez kiedys myslalem, ze telewizora z 4K tak szybko nie kupie nie wspominajac o 3D, ktore jest standardem i uwazalem je za zwykly bajer.

Od momentu gdy po okazyjnej cenie udalo mi sie nabyc Sony KD-65X9005 zmienilem zdanie (a nie kupowalem go ze wzgledu na 3D tylko ze wzgledu na dzwiek i obraz).

Wszystko zalezy od tego na czym sie oglada jak juz wspomnial kolega wyzej.

Wczesniej widzialem juz obraz w 3D na Plazmie Panasonika TX-P65VT30 u tesciowej i z jakiegos Projektora u kolegi.

Nic mnie nie zachwycilo i utwierdzilo tylko w przekonaniu, ze 3D to tylko bajer.

Jednak zmienilem zdanie jak wlaczylem Film 3D na moim odbiorniku i nie zaluje wydanej kasy na ten TV.

3D umiera, powoli, ale raczej już nieodwołalnie...

Ale to tylko moja opinia......................

Bynajmniej. Jest to obiektywny fakt. Było już na Forum, że amerykańskie stacje TV jedna za drugą wycofują się z emisji 3D, to samo oczyniła jakiś czas temu BBC. NA ostatnim CES 2014 w Las Vegas temat 3D praktycznie nie istniał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

filmy powyzej 15GB naprawde juz w niezłej jakosci ...miłego sciągania

Ukryta Zawartość

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

Można spróbować i stąd:

Ukryta Zawartość

ale nie znam jakości tak małych plików, bo nie mam 3D :-(

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.