Skocz do zawartości
IGNORED

High End-owe, markowe odtwarzacze, transporty plików.

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ wątek o nowym transporcie Amare jest zamknięty, a pojawia się coraz większy wybór różnej maści transportów i streamerów coraz wyższej klasy, to byłoby dobrze gdyby miały one swój wątek. Nie piszemy tu o budżetowych strumieniowcach, bo one mają już swój wątek, nie piszemy też o laptopach i innych składanych komputerach.

Tu piszemy i wysokiej klasy, markowych sprzętach dedykowanych tylko do odtwarzania plików. Są różne modele Linna, są Aurendery, pojawił się Amare, teraz wejdzie Auralic, pokazano nową Wadię oraz 2 nowe plikowe Burmestery. Należy oczekiwać kolejnych nowości, mam nadzieję, że coraz lepszych.

Nie wiem jak wygląda obecnie temat nowego transportu Amare? Czy jest już finalnie gotowy, czy jest dopracowany soft, jak się sprawdza, czy ktoś już może miał u siebie i testował, czy widzi on serwisy strumieniowe jak Wimp albo Spotify? Pisałem maila do chłopaków z Amare ale od 3 tygodni cisza.

105D ma ogromne możliwości transportowe (nawet robi DSD ), więc byłaby to jakaś platforma porównawcza, ale

aby coś porównywać i wybrać dla siebie, to niestety ale takiego klocka trzeba wpiąć u siebie w system i słuchać,

marketingowe zapewnienia o wyższości jednego nad drugim nie są wiele warte. BTW - Burek wygląda przekonująco. :)

Ciekaw jestem jak będą grały nowe plikowce, czy będzie jakiś postęp.

No musi , ze bedzie postep, w koncu to poczatek drogi. Pytanie kiedy i jaka marka pobije W20. Ciezko bedzie o bezposrednie porownania, bo trzeba na kazdy odsluchiwany serwer wgrywac te sama, muze, aby porownania byly miarodajne.

Ja poczekam ,az branzowe czasopisma przeprowadza wstepna selekcje i jak ktos sie zachwyci jakims nowym sprzetem ( oby nie kazdym recenzowanym:),ktory ma potencjal , aby pobic W20 to sie moze wtedy skusze na odsluch.

Przegrywanie 2 TB to nie jest pikus. Pod tym wzgledem wymiana transportu /playera cd rodzi mniej problemow.

Wolalbym wiec, aby za szybko nic lepszego , niz W20 sie nie pokazalo:)

Konto w trakcie usuwania

Wszystko fajnie tylko że nic po sprzęcie skoro większość plików wysokiej rozdzielczości to pliki o wątpliwej jakości nagrania. Ja wierzę w nagrania obecnie realizowane przez małe wytwórnie i dopiero niedawno posłuchałem porządnie nagranych plików 24/96. Dopiero wyjątkowo profesjonalnie przygotowane pliki FLAC o takiej rozdzielczości pozwoliły mi czerpać przyjemność z ich odsłuchu. Takie coś potrafi przekonać do słuchania plików i dostarczyć wiele radości.

Jeśli będzie więcej tak dobrych nagrań pod względem artystycznym i dźwiękowym to nastąpi faktyczny postęp.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słuchał już ktoś tych nowych ,,tańszych" aurenderów?

Ukryta Zawartość

Mysle , ze wiele osob sie zgodzi, ze wazniejsza od rozdzielczosci jest jakosc nagrania. Jednak nawet dla 16/44,1 warto przechodzic na pliki. U mnie pliki graja wyraznie lepiej , niz cd z napedu, ale nie wiem, czy topowy dzielony Metronome nie bylby jeszcze lepszy od kombo W20/La Fontaine.

Jednak tego nie sprawdze, bo jest jeszcze taka kwestia jak convenience - trudno przetlumaczalna.

Ja bym tego nie tlumaczyl jako wygody, to nie tylko o nia chodzi. Raczej rowniez o porecznosc , udogodnienie. Kto tego zakosztuje z dobrym systemem plikowym nie bedzie chcial wracac do plyt imo.

Konto w trakcie usuwania

I tak jeszcze przez 20 lat zdecydowana większość plików, które ludzie będą słuchać to ripy z CD czyli zwykle 16/44 i ważne by z nich wyciągnąć jak najwiecej. Pliki hires to taki dodatek. Po transportach CD i DAC-ch widać, że można dużo wyciągnąć.

Nie wiem czy marantz na-11 tez kwalifikuje sie do tego działu ;).

Mogę potwierdzić ze i w tym wypadku warto przejść na ripy nawet dla plików 16/44 z 2 powodów - na tym transporcie najlepiej brzmią z nas-a, w drugiej kolejności pc poprzez usb no i jest to niezrównana wygoda.

wszystkie płyty jakie kupuje i tak ripuje :)

Dopiero wyjątkowo profesjonalnie przygotowane pliki FLAC o takiej rozdzielczości

pozwoliły mi czerpać przyjemność z ich odsłuchu.

Wybacz, ale nie mogę tego puścić bez komentarza, sorry, ale to totalna bzdura.

Wiesz co to jest algorytm ? - zakładam, że wiesz ... nie ważne czy policzysz go na palcach,

kalulatorem, czy przy pomocy komputera CRAY - wynik MUSI być identyczny !

Podaj proszę nazwy programów, które robią kompresję FLAC źle i takie które robią to rewelacyjnie, profesjonalnie !

W temacie wątku...

MB100_Front_Color_Rendering.jpg

MB100 Media Bridge dla miłośników marki i nie tylko...

Ma 1 TB pojemności wbudowanego dysku twardego. System operacyjny zapisany na oddzielnym dysku solid state. Umożliwia streaming z wielu serwisów internetowych. Wiele gniazd podłączeniowych...4xUSB (w tym 2x USB 3.0), sieciowe (10/100/1000, 1xeSata... Podłączenie poprzez hdmi lub DVI do telewizora lub ekranu komputerowego. Aplikacje sterujące na iOS/Android...dostępny od czerwca 2014.

A jeszcze niedawno miłośnicy plików byli publicznie linczowani za swoje wyznania. Postęp wymaga ofiar :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Wiesz, do tej pory Mak to nie moje granie. Ale wielokrotne odsłuchy Maków zakończyłem w 2008r i już tej marki nie tykałem. Ponoć nowe monosy są już nieco inne i być może jest to jakaś opcja do przetestowania. Dziś jestem bardziej otwarty niż 7 lat temu. Więcej wiem, dużo słuchałem przez ostatnie 3 lata. Wiem, że w audio wszystko jest możliwe.

Wiesz, do tej pory Mak to nie moje granie. Ale wielokrotne odsłuchy Maków zakończyłem w 2008r i już tej marki nie tykałem. Ponoć nowe monosy są już nieco inne i być może jest to jakaś opcja do przetestowania. Dziś jestem bardziej otwarty niż 7 lat temu. Więcej wiem, dużo słuchałem przez ostatnie 3 lata. Wiem, że w audio wszystko jest możliwe.

Bardzo mądre słowa! Oby więcej osób tak myślało i co najważniejsze potrafiło to wyrazić. Wtedy to forum byłoby dużo ciekawszym i przyjemniejszym miejscem!

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Sylwek ale to nic osobistego wręcz chapeau bas za szczerość ja też nie ze wszystkim co robi Mak się utożsamiam, ale uważam,że ta marka zaczyna się od końcówek a potem jest tylko lepiej.Odsłuch ich topowej integry CD też mocno mnie zadziwił-świetna!

Dla chcących koniecznie markowe i uznane sprzęty polecam DCS Vivaldi Upsampler. Wystarczy podłączyć NAS i jazda :)

Bardzo mądre słowa! Oby więcej osób tak myślało i co najważniejsze potrafiło to wyrazić. Wtedy to forum byłoby dużo ciekawszym i przyjemniejszym miejscem!

Dobra dawać mi tego Lampizatora :)

Nie zauważyłem tego tematu, ale zapowiadany jest nowy Bridge, nie żebym polecał ale ciekawy do zobaczenia jakie ma możliwości

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Zupełnie nie znam tego sprzętu i jak widzę produkt z Rumunii. Wątpię by dorównywał jakością światowym markom. Z drugiej strony Tharx, który ma siedzibę w Bułgarii ma świetne opinie podobnie jak Niemiecki Analog Domain, którego twórcy też są Bułgarami.

Obserwuję ich od pewnego czasu, już dawno ich DAC i Net były zapowiadane, współpracują też z Włochami i innymi,

Ich nowy DAC używa modułów MSB, ale ciężko powiedzieć

Tak zupełnie to nie są nieznani, ich recenzja małego Hydra np. tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.