Skocz do zawartości
IGNORED

Castle Knight 4

bolth

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam Castle knight 5. Świetna pastelowa średnica, wyraźne i szczegółowe ale nie natarczywe czy metaliczne wysokie, niski (schodzący do 30Hz) ale nie w nadmiernej ilości bas i fanom techno umc umc, może brakować jego ilości ale jakością basu przebiją sporo droższe kolumny z dziurką bas-reflex. Super przestrzeń i tzw znikanie z pokoju. Wymagają wygrzania jakieś 100h i są bardzo łatwe do napędzenia bo mają faktyczne 8 omów. Fajnie grają każdy gatunek muzyki i wyciągną wszystko co z nich najlepsze.

A do jakiego metrażu chcesz Knighty 4 i z czym mają grać ?

Piękne wykonanie,

Może brakować Ci nieco basu. Nie mają go duzo jak inne kolumny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu masz mniejsze ale za lepszą cenę. Jak Ci się nie spodobają odsprzedaż bez straty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może mam obsesję, ale drzewiej jednak Castle miały problemy z tempem. O ile średnica i góra pasma bywały wzorcowe, to przy szybszych solówkach basu jednak bywały problemy. Dlatego też polecam na odsłuchy ( jeśli masz te wykopaliska ) takie pozycje, jak Paul Young ( secret of..) Soldiers Things Police np. Spirits of the material world czy Can't stand losing You albo coś z Marcusa Millera. Jak dadzą radę, znaczy, że to choroba zaleczona...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• 1 miesiąc później...

Nie znam się na żargonie audiofilskim ale napisze tyle że wysokie nie są natarczywe jak przy iQ70,niskich jest więcej,bardziej wypełnia pomieszczenie,ogólnie cieplej do spokojnej muzyki w sam raz a o to mi chodziło,średnica troszkę mało wyeksponowana ale po dotarciu dźwięk powinien się wyklarować,nie na darmo ma dobre recenzje na zagranicznych portalach i forach,Wehikuł czasu zabrzmiał b dobrze.

Jakby ktoś dopieścił wysokie :) nie są to jakies agresory do ciężkiej muzyki

Knight jest czuły na kable a mój IC Atlas daje ciepłe brzmienie a niskie rozciąga,do 2 tyg powinny się wygrzać 100godz,może więcej

Wykończenie pierwsza klasa jak za tą cenę :)

Łokmen Saba

• 1 rok później...

Nie znam się na żargonie audiofilskim ale napisze tyle że wysokie nie są natarczywe jak przy iQ70

Hmm? Mam co prawda KEF-y Q7 i zastanawiałem się nad Castle 4 lub 5, ale jak piszesz ze KEF-y mają natarczywe wysokie to jestem w szoku, bo Q7 ma chyba ten sam współosiowy co iQ70 a moje Q7 wręcz mają za bardzo ocieploną górę. Nawet w testach tu na audiostereo, porównywałem je z Melodika BL30 które według mnie były za ostre, a co niektórzy pisali ze mają niedostatek wysokich.

Moje Q7 grają bardzo ciepło, moze nawet trochę za bardzo, na dodatek mają bardzo dobry obwfity niski bas i nie sądze by castle z małymi 13-stkami miały go więcej.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Jako były posiadacz Kefów Q7 potwierdzam, że góra jest aż nadto wycofana przez co ucieka niestety wiele detali w nagraniach (jest to ich słaba strona). Natomiast IQ70, to już inne kolumny, z innym głośnikiem współosiowym, grają bardziej sucho i metalicznie. Odpowiednikiem Q7 w tej serii był model IQ90.

Co do nowych (chińskich) Castle, odsłuchiwałem jedynie monitory Warwick 3, bardzo fajnie grały, w 14 m kw na pewno nie będą za małe, proponuję wziąć je pod uwagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.