Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon Hitachi HT 354 i Ortofon 2M Red

rommel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,Po przygodach z polskimi Benkami,Danielami czy Fonomasterami(choć ten ostatni był chyba najlepszy),postanowiłem zakupić coś innego.Budżet nie wielki,więc zakupiłem wspomnianego Hitachi.Zapiąłem mu AT95E i podłączyłem pod Technicsa SA 5560.Zagrało,ale coś mi nie pasowało.Wydaje mi się,że przy ciszej nagranych płytach Audiotechnica się gubiła.Podłączyłem więc Ortofona OMB 5.Poprawiło się,choć ta wkładka gra nieco niżej.Mi akuratnie to pasuje.Teraz zasadnicze pytanie:chciałbym zakupić Ortofona 2M Red.Polepszę sobie sprawę?Jak ona ma się do OMB 10.Ponoć gramofon zagra tak dobrze jak dobra jest wkładka.Więc pomyślałem że zainwestuję.Rozpatruję też zakup wkładki Rega Bias 2 ale o niej to już nic nie wiem.Chyba że jeszcze jest coś w tym przedziale cenowym,warte uwagi.Słucham prawie wszystkiego,od Barrego Manilow,przez Dianę Ross J.M.Jarre po italo disco.Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Z tym ciut, nie ciut nie łeb końca ;)

Sama igła do VMS 20 to ok 600 zyla, przynajmniej za tyle kupowałem. A cała wkłada to dopiero ciut drożej i ciężko trafić.

robiz

No tak ale progres w brzmieniu jest :) Ja bardzo lubilem 2 M red ale VMS bije ja na leb.

W samej rzeczy progres będzie murowany.

Z drugiej strony ta 2 MRed to całkiem fajna wkładka grająca raczej równym i przyjemnym pasmem, tak więc na pewno warto zakupić , jeżeli ma być postęp .

Można też rozważyć w podobnych pieniądzach co 2m red , Nagaoka JT555. Miałem kiedyś chęć ją zanabyć drogą kupna, ale na chęciach się skończyło ;)

robiz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.