Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór XLR do monobloków

bentley01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niedawno nabyłem monobloki Classe CA-M400 ,które napędzają Focale Scala Utopia.

Przedwzmacniacz obecnie SSP-600 będzie zamieniony na CP-700.

Poszukuję kabli XLR oraz zasilających do monobloków.

Interesują mnie kable z 2 ręki, jakie kable polecilibyście do takiego zestawu ?

Kwota jaką chciałbym przeznaczyc na XLR to granice 8-9 tyś zł , zasilające 2-3 tyś zł.

Dzięki za wszystkie rady.

Pozdrawiam

najpierw trzeba spytać o jaki rodzaj dżwięku ci chodzi.połączenie pre--power jest bodaj najważniejsze.z takich rzeczy,które znam Cardas Quadylink 5-c lub Straight Wire Virtuoso.Cardas jest zdecydowanie cieplejszy i nieco jednostajny bas,natomiast Virtuoso bardziej zrównoważony.Dobrym wyborem może być miedziany Kimber Select lub MIT Shotgun.

mam prośbę-gdybyś zechciał wkleić zdjęcia Twoich kolumn.To b.rozpoznawalna marka a jednocześnie mało znana.

Pytanie zadałeś nie w tej zakładce .

Już masz pierwszy wpis nie na temat. Obawiam się że zaraz zleci się więcej podobnych ...

Na pewno kablem wartym spróbowania jest nowa Tara 0,8 . Co prawda miałem ją w wersji RCA ale jej wpływ na brzmienie był niesamowity .

Do niedawna grałem na Equilibrium Turbine . Kabel uważam podstawowy ( zrównoważony ) - wyjściowy od którego można zacząć szukanie i porównania .

Witam.

Niedawno nabyłem monobloki Classe CA-M400 ,które napędzają Focale Scala Utopia.

Przedwzmacniacz obecnie SSP-600 będzie zamieniony na CP-700.

Poszukuję kabli XLR oraz zasilających do monobloków.

Interesują mnie kable z 2 ręki, jakie kable polecilibyście do takiego zestawu ?

Kwota jaką chciałbym przeznaczyc na XLR to granice 8-9 tyś zł , zasilające 2-3 tyś zł.

Dzięki za wszystkie rady.

Pozdrawiam

Dobre!

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Biorę w ciemno , a masz w ogóle kable za tyle pieniędzy ?

Sorry ale wpisy tego typu wyprowadzają mnie z równowagi.

Prosze sie nie denerwowac. Moj zartobliwy komentarz odzwierciedla spojrzenie wielu na sprawe kabli zasilajacych. Pozwole sobie przytoczyc definicje wiary.

Wiara - nadawanie duzego prawdopodobienstwa czemus na cos nie ma sie wystarczajacych danych.

Mam wrazenie ze duzo ludzi poprostu w to wierzy. Ja znajac podstawy fizyki uwazam to za bardzo malo probawdopodobne ze ma jakikolwiek wplyw na dzwiek.

Tymniemniej bardzo chetnie bym byl przekonany do tego ze sie myle, jednak nie znam nikogo ktoby moglby mi uzyczc takiego kabla zasilajacego do testow.

PS. I jak ktos wyzej napisal. Post jest napisany w zlym dziale. W hifi ludzie mysla bardziej przyziemnie, stad tez mozna sie spodziewac mniejszej ilosci lotnych reakcji.

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.