Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Premium , Maestro II 180 czy STX FS 250

bestbox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;

Mam pytanie które kolumny najlepiej wybrać do salonu około 25 metrów.

-Tonsil Premium

-Tonsil Maestro II 180

-STX FS 250

(a może Magnaty lub Wharfedale w granicach 1500 zł?)

Posiadam Denon PMA 700 AE, DCD 700 AE, TU 1500 AE.

Słucham główie jazz,rock,chillout.

Dobrze by było gdyby kolumny miały w miarę przyzwoity bas.

Chętnie poznam opinie za i przeciw.

Z góry dzięki za rady.

Moim zdaniem ten Denon jest za słaby żeby uciągnąć efektywnie kolumny które nagłośnią 25m^2.

Zainteresuj się używanymi Acoustic Energy Evo Three bądź tańsze AE120. Ładny dynamiczny dźwięk, dobry wykop.

Jeżeli koniecznie któreś z wymienionych przez Ciebie, to Maestro II 180 dobrze wypełnią pomieszczenie dźwiękiem. Grają trochę przyciemnionym dźwiękiem, z rozlazłym basem, takim misiem, który potrafi zejść nisko. Dynamika jest średnia, tak jak w Twoim wzmacniaczu, więc trochę kluchy mogą się zrobić.

Premium są za małe raczej, ale można próbować z nimi przynajmniej Denon sobie poradzi. W każdym razie ich cena do jakości i dźwięku jest bardzo dobra. Ale myślę, że dla nich max to 20m^2.

Fajnie że piszą osoby które słuchały te połączenia.Kompletna bzdura.Denon ten ma akurat bardzo dużo mocy,jest to może ciut męczące bo gra efekciarsko,ale jak ktoś lubi takie granie to ok.kolumny wszystkie 3 marki zagrają ok,Premium ,najtańsze ,może i najmniejsze,powinny wystarczyć,choć ja polecam z czystym sumieniem STX-fs250 które grały u mnie z tym denonem,przez jakiś czas i na metrażu 21 m był ogień,kolumny zostały zestaw gra inny,ale zdecydowanie polecam to rozwiązanie,i nie daj się wkręcic w inne zachodnie kolumny,bo w cenie o której piszesz nie ma konkurencji dla STX.

Dzięki za rady, jednym słowem ciężka sprawa i spory dylemat żeby dopasować optymalne kolumny.

Acoustic Energy Evo three używki są w dostępnej cenie - biorę pod uwagę, oczywiście najlepiej samemu pojeździć na odsłuchy niestety stx i tonsile raczej w okolicach warszawy, niestety z krakowa mam trochę km.

Chętnie posłucham innych opinii forumowiczów odnośnie doboru kolumn.

Z tego co widzę, gusta i guściki. Szkoda że nie możesz odsłuchać chociaż kolumn z kilkoma innymi.

Ciężko trafić w czyjeś gusta jeżeli sam nie wie czego chce. Jeżeli jesteś w stanie sprecyzuj wymaganie dźwiękowe.

Dla mnie Denon PMA-700 to dość liniowy wzmacniacz na całym paśmie, ale średnica jest dla mnie nieatrakcyjna, bo sucha.

Jeżeli zapodasz mu Maestro II 180 będzie to grało ładnie dołem pasma, dobrze średnicą. Mimo że wzmacniacz fajnie prezentuje wysokie, to Maestro jak większość Tonsili ciut sypnie piachem, nie pokaże szczegółów.

Całość przy dłuższym słuchaniu może męczyć niektóre uszy.

Na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się chorobliwie nad wyborem. Jeżeli nie jesteś szalenie osłuchany w dźwięku, tylko chcesz posłuchać muzyki czy cokolwiek więcej to nie wczuwaj się w opinie. Najczęściej tyczą one szczególików z perspektywy Słuchacza Kowalskiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.