Skocz do zawartości
IGNORED

dazymy do unii i zachodu a urzedzicy w Polsce wciaz tkwia w czasach stalinizmu

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Nasz kraj jest fenomenem jesli chodzi o latwosc calkowotego zniszczenia konkureyncji wystarczy donos albo znajomy prokurator

Takiej patologii nie ma nigdzie gdzie jest system kapitalizmu zresztą jakby w hameryce byla ta patologia to większość firm z top 10 a wiec Google ms apple już by byla udupiona.

Link do przerazajacych dzialan urzedniczych i pytanie jak to w ogóle możliwe to jawne stalinowskie metody bez tortur i bicia ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Nie dążymy do Unii ani zachodu - my już tam jesteśmy. Problemem są u nas obywatele genetycznie obciażeni wrodzoną podejrzliwością, nieufnością i brakiem zaufania do innych.

Środki farmakologiczne niestety nie leczą tej choroby - stąd duża liczba nonsensownych tematów na Bocznicy ...

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Boją się nas inni, zwłaszcza Niemcy którzy wpakowali dość sporo pieniędzy by zniszczyć konkurencję (nas).

Tusk przyjął że statycznie 75% kontrolowanych ma zostać ukaranych ? (o skarbówce było dość głośno), już ot tak z góry wiadomo że oszukują ? to po co kontrole...

justasowi32 podziękujemy niech sobie swoje bajki genetyczne na podworku rozpowiada...

a przecież sa to dziesiątki przypadkow cala masa także jest to typowe działanie opresyjne a podobno mamy demokracje unie i wolność obywatelska tylko czemu takie metody wyjęte wręcz spod Stalina? on tez jak mu się nie podobal ktoś to wiezienie wymyslona wina (do tego tortury jak jej nie przyjal i likwidacja - chociaż tego nie robimy)

ja wiem ze złodziejstwo u nas jest na rekordowym poziomie tak mentalność ale gospodarke buduja przecież firmy wiec jest to jawne działanie opresyjne na naszym narodzie, kosztem naszego narodu a zachodni konkurenci tylko zacierają rece i się smieja...

do tego moja wczoraj uslyszala gdzie s tv ze ci przy korycie chcą europejskich emerytor i wieku przejścia na emeryture niższego jak Polak... wiec jest to kolejne jawne opresyjne dzialnie kosztem naszego narodu...

Dopóki się w końcu nie ogarniemy i nie weźmiemy spraw w swoje ręce, dopóki nie ustalimy czym jesteśmy, czego chcemy, my jako obywatele tego kraju, doputy będzie płacz i zgrzytanie zębów.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Temat ciekawy i ważny.

Państwo polskie jest państwem restrykcyjnym.

Rządzący zamiast pomstować nad niską frekwencją wyborczą niech wezmą się do ustalania zdrowych zasad prowadzenia biznesu w kraju.

Ale to głąby i niczego nie zmienili przez ostatnie lata 3. Rzeczypospolitej...

Przypominam, że to komuniści (Wilczek) u swego schyłku ustalili zasady według jakich działa biznes.

Ryży, Prezio i ich poprzednicy gówno zrobili... to znaczy w zasadzie zaszkodzili...

Statystyki są bezwzględne; młodzi spieprzają z tego bagna, więcej firm zwija interes niż otwiera...

I tylko niemoty politycy pieprzą o frekwencji i wspólnej Europie...

Jak widać kilku forumowiczów również nie potrafi właściwie oceniać a pitoli coś o genach...

To nie donosiciel jest problemem, problemem jest prawo i urzędnik muszący je stosować...

Nie dążymy do Unii ani zachodu - my już tam jesteśmy.

I pierwszy raz w historii AS zgodzę się z wypowiedzią użytkownika justas32. :)

Polska NICZYM już nie różni się od każdego innego państwa w UE.

Z zewnętrznych różnic tylko dużo gorsza jakość dróg (ale to wciąż się zmienia) i zdecydowanie za dużo tablic reklamowych.

Czy właściciel fabryki śrub w Pcimiu naprawdę potrzebuje "upiększać" Pcim ogromnymi billboardami na wjeździe i wyjeździe z miasta: "Śrubex wita w Pcimiu", "Śrubex Pcim żegna".???

Po ostatnim pobycie w PL mam wrażenie, jakby punktem honoru każdego przedsiębiorcy była nie jak największa produkcja i sprzedaż, tylko wystawienie jak największej ilości tablic reklamowych.

Poza tym - Europa, Panie, pełnom gębom! :)

Ceny to nawet dużo powyżej poziomu wielu krajów eropejskich (choć wciąż taniej niż np. w Rumunii). Ostatnio kupiłem córce Yarisa do nauki jazdy a mój wujek w Polsce kupił sobie Yarisa Verso z tego samego rocznika. Zapłacił... niemal 3x więcej niż ja zapłaciłem w Irlandii. To jakaś paranoja.

Przeglądam teraz ceny łodzi motorowych - w UK czy w IRL, w Holandii... znowu dużo taniej, niż w PL.

Kolejne podobieństwa PL i EU: idziemy z moim ojcem do kina na Godzillę. Po drodze opowiadam mu, że w IRL zlikwidowano kasy biletowe i cwaniaki kinooperatorzy chcą, byśmy kupowali bilety na popcornie. Przyczyna - oczywista, tłumaczenia nie wymaga. No więc wchodzimy do kina (nawiasem mówiąc - zaprojektowanego i wyposażonego bez najmniejszych różnic w stosunku do kin w IRL) a tam... na wejściu wielki plakat: " SZANOWNI KLIENCI - KASA BILETOWA NIECZYNNA, PO BILETY ZAPRASZAMY NA STOISKO Z POPCORNEM". :)

Co mnie natomiast podku*wiło do białości to 45(!!!) minut reklam przed filmem. HORROR!!! :( Ale rozumiem (w kontekście wszechobecnych billboardów) że co kraj - to obyczaj! ;)

Klienci ze Straży Granicznej chyba podlegają jakiemuś treningowi obecnie, bo na lotnisku - cuda! Po raz pierwszy w historii moich lotów do PL NIE SKANOWANO MI DOWODU! W OBIE STRONY - NIC!!! Dotychczas podczas godzinnego skanowania paszportu czy dowodu czułem się jak młodszy brat Bin Ladena. Teraz pan z SG UŚMIECHA SIĘ do mnie(!!!) bierze dowód, rzuca okiem, po sekundzie oddaje i mówi (UWAGA! UWAGA!): "witamy w kraju".

Wielka i pozytywna zmiana!

Podejrzewam, że ich szkolono, bo taka sama procedura miała miejsce w drodze powrotnej! No - to mi się podoba! :)

Ogólnie Polska kraj piękny, szczególnie że temperatura sięgała powyżej 30 stopni.

Spotkałem w PL Anglika z Sheffield, przyjechał tu ze swoją polską laską. Pogadaliśmy trochu przy pifku i gość mówi że to jego 2 czy 3 raz w PL i że jest w naszym kraju zakochany.

Posiada firmę budowlaną, dość poważną i chce zacząć w Polsce deweloperkę - osiedla domków przeznaczone do sprzedaży głównie Niemcom, którzy od 1 stycznia 2016 (jak każdy inny obywatel UE) będą mogli w PL nabywać nieruchomości bez ograniczeń i bez potrzeby zatrudniania słupów.

Gość przewiduje duży run na Polskę w najbliższym czasie i doradza zakup ziemi w PL JAK NAJSZYBCIEJ bo po 1 stycznia 2016 ceny ziemi pójdą w PL w górę jak rakieta. Już teraz tanio nie jest, ale to jeszcze nic.

Także - zmienia się, zmienia na lepsze i trzeba dużo złej woli by tego nie dostrzegać.

Gdyby jeszcze wymienić rząd na normalny i służący Polakom i polskim interesom, to naprawdę fajnie by się w PL żyło. Na zbudowanie zdrowej gospodarki w warunkach wrogich sąsiadów dookoła potrzeba ok 10 lat. W normalnych warunkach wystarczy 5 lat.

W 2024 Polska może być pięknym i dostatnim krajem pod warunkiem odsunięcia od władzy Partii Oszustów i pozostałych antypolaków w dniu jutrzejszym.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

I pierwszy raz w historii AS zgodzę się z wypowiedzią użytkownika justas32. :)

Polska NICZYM już nie różni się od każdego innego państwa w UE.

Z zewnętrznych różnic tylko dużo gorsza jakość dróg (ale to wciąż się zmienia) i zdecydowanie za dużo tablic reklamowych.

Czy właściciel fabryki śrub w Pcimiu naprawdę potrzebuje "upiększać" Pcim ogromnymi billboardami na wjeździe i wyjeździe z miasta: "Śrubex wita w Pcimiu", "Śrubex Pcim żegna".???

Po ostatnim pobycie w PL mam wrażenie, jakby punktem honoru każdego przedsiębiorcy była nie jak największa produkcja i sprzedaż, tylko wystawienie jak największej ilości tablic reklamowych.

Poza tym - Europa, Panie, pełnom gębom! :)

Ceny to nawet dużo powyżej poziomu wielu krajów eropejskich (choć wciąż taniej niż np. w Rumunii). Ostatnio kupiłem córce Yarisa do nauki jazdy a mój wujek w Polsce kupił sobie Yarisa Verso z tego samego rocznika. Zapłacił... niemal 3x więcej niż ja zapłaciłem w Irlandii. To jakaś paranoja.

Przeglądam teraz ceny łodzi motorowych - w UK czy w IRL, w Holandii... znowu dużo taniej, niż w PL.

Kolejne podobieństwa PL i EU: idziemy z moim ojcem do kina na Godzillę. Po drodze opowiadam mu, że w IRL zlikwidowano kasy biletowe i cwaniaki kinooperatorzy chcą, byśmy kupowali bilety na popcornie. Przyczyna - oczywista, tłumaczenia nie wymaga. No więc wchodzimy do kina (nawiasem mówiąc - zaprojektowanego i wyposażonego bez najmniejszych różnic w stosunku do kin w IRL) a tam... na wejściu wielki plakat: " SZANOWNI KLIENCI - KASA BILETOWA NIECZYNNA, PO BILETY ZAPRASZAMY NA STOISKO Z POPCORNEM". :)

Co mnie natomiast podku*wiło do białości to 45(!!!) minut reklam przed filmem. HORROR!!! :( Ale rozumiem (w kontekście wszechobecnych billboardów) że co kraj - to obyczaj! ;)

Klienci ze Straży Granicznej chyba podlegają jakiemuś treningowi obecnie, bo na lotnisku - cuda! Po raz pierwszy w historii moich lotów do PL NIE SKANOWANO MI DOWODU! W OBIE STRONY - NIC!!! Dotychczas podczas godzinnego skanowania paszportu czy dowodu czułem się jak młodszy brat Bin Ladena. Teraz pan z SG UŚMIECHA SIĘ do mnie(!!!) bierze dowód, rzuca okiem, po sekundzie oddaje i mówi (UWAGA! UWAGA!): "witamy w kraju".

Wielka i pozytywna zmiana!

Podejrzewam, że ich szkolono, bo taka sama procedura miała miejsce w drodze powrotnej! No - to mi się podoba! :)

Ogólnie Polska kraj piękny, szczególnie że temperatura sięgała powyżej 30 stopni.

Spotkałem w PL Anglika z Sheffield, przyjechał tu ze swoją polską laską. Pogadaliśmy trochu przy pifku i gość mówi że to jego 2 czy 3 raz w PL i że jest w naszym kraju zakochany.

Posiada firmę budowlaną, dość poważną i chce zacząć w Polsce deweloperkę - osiedla domków przeznaczone do sprzedaży głównie Niemcom, którzy od 1 stycznia 2016 (jak każdy inny obywatel UE) będą mogli w PL nabywać nieruchomości bez ograniczeń i bez potrzeby zatrudniania słupów.

Gość przewiduje duży run na Polskę w najbliższym czasie i doradza zakup ziemi w PL JAK NAJSZYBCIEJ bo po 1 stycznia 2016 ceny ziemi pójdą w PL w górę jak rakieta. Już teraz tanio nie jest, ale to jeszcze nic.

Także - zmienia się, zmienia na lepsze i trzeba dużo złej woli by tego nie dostrzegać.

Gdyby jeszcze wymienić rząd na normalny i służący Polakom i polskim interesom, to naprawdę fajnie by się w PL żyło. Na zbudowanie zdrowej gospodarki w warunkach wrogich sąsiadów dookoła potrzeba ok 10 lat. W normalnych warunkach wystarczy 5 lat.

W 2024 Polska może być pięknym i dostatnim krajem pod warunkiem odsunięcia od władzy Partii Oszustów i pozostałych antypolaków w dniu jutrzejszym.

Zgadzam się z wszystkim ja sie nawet nie wybieram nigdzie ale zarządzanie Polska wymaga poprawy... zeby nie bylo takich kwiatkow jak opisalem na wstępnie watku

Diagnoza ustalona, teraz potrzebne leczenie. Warto zapoznać się z tym programem, w którym omawiano patologię jaką jest bezkarność i nadużywanie władzy przez urzędników państwowych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.