Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do MF A300

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji ze sprzedane focusy dotarly do nowego wlasciciela ktory jest bardzo zadowolony mozna na powaznie zacząć szukac monitorow do A300.Chcialbym miec mniej wyeksponowana srednice niz w focusach gore rownie dobra oraz szybki nie gubiący się basł.Pokoj 18.5 m2 budzet okolo 3 tys .Tak mi do glowy wpadły callisto ale nie wiem czy to dobry trop..

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Witaj,

posłuchałbym kolumny Epos Elan 15 oraz jeśli trochę możesz przekroczyć budżet, Dali Mentor 2. Szczególnie druga propozycja moim zdaniem byłaby optymalna do Twojego systemu.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kiedyś pomagałem skompletować do tego wzmaka kolumny koledze. Przesłuchaliśmy ze dwa tuziny. Kapitalnie zagrały Focal Chorus 826V, ale to było w pokoju ponad 30m2, do mniejszego szukałbym 816V. Średnica cofnięta ale barwna, scena budowana w głąb. ale to trzeba odsłuchać z racji metalowej kopółki Focala, nie każdy do trawi, zwłaszcza przy przejściu z Dynek. Jednak, jak wspomniałem, takie zestawienie zagrało najlepiej, coś za coś.

Oczywiscie kolumny uzywane.Wolalbym kopulke jedwabna.Jesli naprawde bedzie trzeba to jeszcze z tys sie uskrobie ale wiadomo im mniej tym lepiej..http://allegro.pl/atc-scm-11-podstawki-gwarancja-i4272130110.html ?? Podlogowki w tym pokoju raczej odpadaja

Oczywiscie kolumny uzywane.Wolalbym kopulke jedwabna.Jesli naprawde bedzie trzeba to jeszcze z tys sie uskrobie ale wiadomo im mniej tym lepiej..http://allegro.pl/atc-scm-11-podstawki-gwarancja-i4272130110.html ?? Podlogowki w tym pokoju raczej odpadaja

No właśnie.....

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kamilku ! zerknąłem na znany portal i stoją Sonusy Concerto z podstawami .

Cena trochę górką , ale myślę że urwałby trochę , no i odbiór osobisty.

Ps. Może to zaśpiewać z A-300.

Pozdrówko.

Kamilku ! zerknąłem na znany portal i stoją Sonusy Concerto z podstawami .

Cena trochę górką , ale myślę że urwałby trochę , no i odbiór osobisty.

Ps. Może to zaśpiewać z A-300.

Pozdrówko.

RYDZYKU!;)) chyba nie obraziłem,wczoraj na nie lukałem .Ile są warte?Podobaja mi się .Czy to bedzie skok do przodu po dynkach focus???Pozdro.

W tym budżecie zwróć uwagę na używane Elac 510.

gdzieś w Polsce ktoś sprzedaje 512 ELACa - nie trzeba standów...

- co do góry i zszycia z dołem - potwierdzę -

mam A300 i wieksze ELAC 209 - śpiewa pięknie - a słucham opery i takietam damskie głosy plus orkiestra...

jest dobrze - bardzo dobrze...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

mam A300 i wieksze ELAC 209 - śpiewa pięknie - a słucham opery i takietam damskie głosy plus orkiestra...

jest dobrze - bardzo dobrze...A jak gra np.coma,deep purple,pink floyd?Jaki masz cd do tego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) moze te?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) moze te?

Potrzebny zawsze odsłuch. To musi być świadomy wybór.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest dobrze - bardzo dobrze...

A jak gra np.coma,deep purple,pink floyd?Jaki masz cd do tego?

coma - purple - nie używam

floyd - nieraz coś puszczę - jest wyraźne - przejrzyste granie - takie zawieszone w powietrzu...

co do CD - opery lecą raczej z procesora dts SONY 9000 ES -

bo puszczam obraz na plazme - a dźwięk (w wersji stereo) idzie przez procesor na A300 i do elaców...

Niestety nie jestem złotoustym opisywaczem - więc tyle tylko powiem że w trudnych warunkach -

mieszkanie na poddaszu - pokój ze skosami - ten rodzaj głośnika z twiterem JET - sprawdza się...

ciekawostka - można słuchać dość cicho - a dynamika i rozdzielczość pozostają na wysokim poziomie...

słyszałem też A300 z electrą którą ktoś proponuje - ale DUŻĄ 926 - bas był pooootężny -

ale nie jestem pewny czy do końca utrzymany w ryzach... materiał szedł z LINNa ze średniej półki...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Concerto wydaja mi sie niska seria i nie mam mozliwosci odsluchu.Bylem w sobote w salonie i sluchalem focal aria ,Salon pod wrazeniem MF bo wczesniej podlaczony byl do nich exspsure 2010s wiec jak uslyszeli A300 to im szczena opadla .Nie widze nic fajnego ,moge kupic focusy 160 w swoim budzecie,jmlab 906 lub 915.1 no i te sonusy .Nic innego nie widze co by moglo przypasowac

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.