Skocz do zawartości
IGNORED

Mytek Manhattan DAC

Gość kennijczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Witam,

Wlasnie dostalem ciekawego newsa od audiostream i chcialem sie podzielic jako ze ma polskie korzenie.

Niestety z tylu juz nie pisze 'made in poland' ale mam nadzieje ,ze dalej jest skladany u nas. Troszke przykro ze chwala sie Nowym Yorkiem ,a nie Warszawa (chyba). Rozumiem ,ze to ze wzgledu na amerykanski rynek i tamtejsze spoleczenstwo. Oby wersja na europe miala znaczek made in.

Design mial chyba uderzyc w gusta raperow i milosnikow kul disco (no i poniektorych żon).

http://audiograb.files.wordpress.com/2014/05/dsc01730-2.jpg?w=640&h=426

http://www.audiostream.com/content/mytek-manhattan-dac-headphone-preamplifier-introductory-offer

http://mytekdigital.com/hifi/

ps. nie wiem czy to hiend czy hifi, ale najwyzszy ich model wiec jakis tam end.

Poszli w ładną obudowę. Ładna obudowa to ok 50% kosztów materiałowych. Bez tego pewni mógłby kosztowac ok $3000.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

to wygląda na to, że Manhattan to pełnowymiarowy komponent do "salonu".

Nie jestem do konca przekonany. Nie kazdy lubi blyskotki, powinni zrobic normalna czarna wersje tez.

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Przy pełnym szacunku dla inżynierii Myteka, a zwłaszcza udanego choć nie w moim guście brzmieniowym DSD192, to ten nowy model z detalach wyglądą 'tanio', za kilkanaście tysięcy złotych jednak oczekuje się juz biżuterii a tutaj jak się popatrzy na zdjęcia jest tak wow tylko na pierwszy rzut oka..

Posiadam w tej chwili karte muzyczną Audiotraka Progigy HD2 po wymianie kondensatorów w tych ważnych miejscach na Nichicon gold i oampów na I/V lm6172IN i Bufor AD8066ar gra jak dla mnie super nawet słabsze nagrania a koncerty na żywo można puszczać non stop i się nie znudzi lecz wciągały zaprasza do obcowania z muzyką słuchałem z uśmiechem do tej pory był to najlepszy dźwięk jaki miałem do czasu podczas zabawy spaliłem 8066ar przez pomyłkę wkładając oamp odwrotnie, teraz przymierzam się do zakupu daka i tu by może zakończyły się poszukiwania a dac z tego względu ze potrzebne mi jest wyście XLR pod wzmacniacz Accuphase, cincze tez będą w użytku i chciałbym użyć go jako przedwzmacniacz dodatkowo dużo słucham na słuchawkach wiec i przydałby mi się dobry wzmacniacz słuchawkowy pod moje bayerdynamic dt-150.

Co sądzicie o Asus XONAR Essence One MUSES dużo czytałem o nim, recenzje są pozytywne posiada to co mi jest potrzebne, ma swoje zasilanie karta w komputerze może ściągać zakłócenia jak czytałem, patrząc do środka asus ma tez dobrej klasy kondensatory Nichicon niedostępne w Polsce i oampy muses01 z możliwością wymiany wiec mam pytanie czy warto kupić i czy będzie coś lepszego do 3000zł może ktoś słuchał i podzieli się wrażeniami ciekawe jaki był by przeskok jakości w dźwięku co do mojej karty wiem też jak chwalone sa na forum oampy muses 01 na dodatek zakup daca z oampami muses wiem ze beda 100% orginalne.

Asus XONAR Essence One MUSES orginalnie siedzą tam

Wzmacniacz operacyjny:

●Zbalansowany/Niezbalansowany I/V:4 x MUSES 01

●Zbalansowany/Niezbalansowany LFP: 2 x MUSES 01

●Zbalansowany/Niezbalansowany bufor: 3 x NE5532

●HSłuchawki: 1 x I/V: NE5532; 1 x LPF: NE5532; (Bufor zasilania: LME49600 przylutowany na stałe)

Bufor NE5532 czy starczy ten oamp co jest za bufor może dużo by wniosło np wstawiając tam muses01 zamiast NE5532 bufor rzecz ważna ten oamp co tam siedzi kosztuje 0,88gr ta cena nie widzi mi się z jakością, wzmacniacze operacyjne w torze słuchawkowym po zakupie chętnie bym jeszcze wymienił na lepsze jakie byście zaproponowali w te miejsce widze w droższym modelu ASUS ESSENCE III siedzą tam.

●HSłuchawki: I/V: OPA2227P LPF: MUSES 02 (Bufor zasilania: LME49600 przylutowany na stałe)

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Pytanie trochę nie na temat :)

Ale co by nawiązać do samego temetu to ja bym brał Myteka 192, zamiast Asusa. Większe możliwości, perspektywy aplikacji i brzmienie chyba jednak ciut lepsze - choć nadal bardzo neutralne.

• 9 miesięcy później...

Pokaż swój, posłuchamy, ocenimy. Taki bzdur jak na temat Kalliope to już dawno nie czytałem... :-) Jeden kanał bardziej suchy?...nie śpij przy kaloryferach... :-) A ty już chyba piąty rok robisz ten swój DAC. Mogę go nie doczekać w tym wcieleniu... :-)

Taki bzdur jak na temat Kalliope to już dawno nie czytałem... :-) Jeden kanał bardziej suchy?.

Jak wisza kable wysokiego napiecia blisko analogowki, ktora jest wybitnie czula nawet na male pola, a tutaj mamy pola wrecz gigantyczne, cala ta analogowka w kazdym DAC-u to jedna wielka antena ktora zbiera, no tak a tutaj jest 'wyjatek' bo Kaliope zaklocen nie zbiera ;), czemu? Poniewaz Sly jest szczesliwym zadowolonym i nie chcacym sluchac i widziec obiektywnych faktow na ten temat. Napisalem to nie z uwagi ze mam taki czy inny stosunek do urzadzenia bo ktos go posiada, napisalem bo takie sa fakty! To jest totalna wtopa dla Gryphona prowadzic siec, nie ekranowac ,centymetr maksymalnie dwa od analogowki, to bedzie slychac czy ktos sobie tego zyczy czy tez nie!

A ty już chyba piąty rok robisz ten swój DAC. Mogę go nie doczekać w tym wcieleniu... :-)

Ty z pewnoscia go nie zobaczysz! Dopilnuje abys mego DAC-a nie mial i nie sluchal! Wiec czekac juz nie musisz, zwalniam cie! ;)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Ktoś tego Mytka słuchał? Zapewne duźo do powiedzenia będzie miał Stasiop. On ze zdjeć ocenia jak sprzęt gra. Problem tylko w tym, że jego wnioski są odwrotne do wniosków z realnego odsłuchu.... :-)

Ja go widzialem raz na targach. To chyba bardziej namacalne niz zdjecia. Moge sprobowac postarac sie opisac na tej podstawie ;)

Tak sie znowu sklada ze sluchalem tego DAC-a na Audio Show 2014 i jest to typowy suchotnik, nic ciekawego. Wnetrze tak samo malo ciekawe...przygladalem sie mu dosc dlugo z bliska. Ale nie ma on takich wielkich wpadek jak Gryphon Kaliope, trafa oddzielne dla sekcji analogowej i cyfrowej, siec zasilajaca tez sporo dalej od analogowki jakies 15-18 cm. Sadze jednak ze Kaliope i tak sporo lepszy, bardziej chyba muzykalny.

Problem tylko w tym, że jego wnioski są odwrotne do wniosków z realnego odsłuchu.... :-)

Tylko tak sie PECHOWO wlasnie sklada, ze dostalem potwierdzenie co do slusznosci swoich przypuszczen, tego jak gra Kaliope od osoby ktora go sluchala u siebie w domu i przewalila tony sprzetu. ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Niestety ocena po zdjęciach okazuje się zupełnie błędna. Nie słuchałeś żadnego z tych sprzętów i nie masz pojęcia jak grają. Twierdzisz, że wzmacniacze Gryphona są niezłe ale nie znasz ich. One są akurat właśnie raczej analityczne,z wielką dynamiką, wykopem i rozdzielczością ale raczej suche. I dlatego musieli do swoich systemów zrobić DAC-a, który jest bardzo muzykalny i soczysty i Kalliope właśnie taki jest. Zupełnie nie potwierdzają się twoje domysły. Jest dokładnie odwrotnie niż sądzisz. Ale jeśli twój DAC jest lepszy do wyślij go do marslo, do niego chyba masz zaufanie i zrobimy porównanie z Kalliope. Co ty na to?... :-)

Co do brzmienia Kalliope to gusta są różne i wpasowanie w konkretny system też może być różne. Komuś może się podobać bardziej, komuś mniej. Ale na pewno nie jest analityczny i suchy tylko dokładnie wręcz przeciwnie bardzo muzykalny i soczysty.

Na forum 2 inne osoby też już mają Kalliope i wiedzą jak gra... :-)

Ale nie ma problemu, porównamy go z twoim DAC-iem. Bądź wreszcie wiarygodny i udowodnij, że twój jest lepszy!... :-) Masz okazję... :-)

Niestety ocena po zdjęciach okazuje się zupełnie błędna.

Tylko twoim zdaniem! ;)

Nie słuchałeś żadnego z tych sprzętów i nie masz pojęcia jak grają. Twierdzisz, że wzmacniacze Gryphona są niezłe ale nie znasz ich.

Wzmaki Gryphona znam dosc dobrze, sluchalem wiele razy, Mytka rowniez, a o Kaliope to sam wiesz... wiec co wprowadzasz czytajacych w blad? ;)

One są akurat właśnie raczej analityczne,z wielką dynamiką, wykopem i rozdzielczością ale raczej suche.

Nie sa suche! Sa poprostu wierne, bo odtwarzaja suchosc zrodel, wszelkie zamulenia wzmakami zrodel to nie jest moim zdaniem droga prawdziwego High-endu a tylko Hi-Fi.

Manhattan:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.