Skocz do zawartości
IGNORED

unitra fonica PW9013 pali się przy basach

Radzio988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

do komputera mam podłączoną Fonicę PW9013 ale problem jest następujący gdy w utworze pojawią się mocne masy wzmacniacz zwyczajnie się pali najbardziej cierpi kanał bliższy tyłowi wzmacniacza wzmacniacz już raz naprawiłem działał prąd spoczynkowy ustawiony na 20mV rano przed szkołą posłuchałem muzyki wzmacniacz wyłączyłem poszedłem do szkoły miedzy czasie siostra posłuchała muzyki z mocniejszym uderzeniem i jak mówi poszedł dym więc otworzyłem wzmacniacz osmalony doszczętnie spalił się R256 i to on ciągnie za sobą resztę jakieś sugestie dlaczego ten rezystor się tak smali ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub w googlach pw2013 r256.

Wymien wszystkie tranzystory w koncowkach, sprawdz rezystory,

ustaw prady spoczynkowe

jezeli nie wiesz o czym piszę to daj to komus kto wie, bo inaczej wyjdzie ci z tego Trolling.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To,ze prąd spoczynkowy był ustawiony na 20 mA nie ma żadnego znaczenia ponieważ ważne jest to czy obie połówki sygnału wyjsciowego są identyczne :P a tu się kłania parowanie tranzystorów ;) Ps. co to za utwór bez basu ? :D hihihihi

utwór bez basu rzeczywiście jest kijowy ale wystarczy ten utwór by Rezystor R256 został doszczętnie zwęglony dodam że w systemie mam podbite bassy ze względu że czasami ich jest za mało

tranzystory wymienię jak dawniej naprawiałem z pomocą Elektorda.pl od razu kupiłem na zapas

o parowaniu tranzystorów nigdy nie słyszałem na czym to polega ?? multimetrem można to zrobić ??

dodam że tranzystory końcowe były to BD911 i bd 912

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.