Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz 1501 i Vienna Acoustic Grand Bach

fanbogo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Podzielę się małą refleksją ku przestrodze innym:

Około 3,5 roku temu zakupiłiliśmy z żoną w Audio Klan Kielce, zestaw do odbioru programów tv ( z plazmy Pioneer Kuro 5090)

- Marantz 1501 + wskazany do amplitunera dvd tej firmy + kolumny Vienna Acoustic Grand Bach kolor obudów Rosewood + kable Siltech.

Za całość zapłaciliśmy około 12 000zł.

Ten sprzęt zawsze służył nam do oglądania programów tv i od nowości nigdy nie grał głośniej jak do 40% mocy wzmacniacza.

(do słuchania muzyki w stereo mamy inny zestaw w innym pomieszczeniu)

Około 3 miesiące temu, w/w amplituner... z przyznaną nagrodą Eisa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

... ot tak bez powodu spalił nam głośniki wysokotonowe w obydwu kolumnach .

teraz do plazmy są podłączone głośniczki Logitech + subwoferek które dawno temu Telekomunikacja dała w prezencie za przedłużenie Neostrady.

Audio Klan umywa ręcę i ma w nosie to że mamy zniszczony sprzęt bo skończyła się bezpłatna gwarancja.

Kiedyś byłoby nie do pomyślenia, że "markowy" sprzęt rozwali wszystko co do niego jest podłączone.

Reasumujac:

nie warto wydawać dużych pieniędzy na sprzęt aduio - a jak jest w promocji to tym bardziej nie wart o, bo z pewnością zakupimy szmelc.

z poważaniem:

K. Boguta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Około 3,5 roku temu zakupiłiliśmy z żoną w Audio Klan Kielce, zestaw do odbioru programów tv ( z plazmy Pioneer Kuro 5090)

- Marantz 1501 + wskazany do amplitunera dvd tej firmy + kolumny Vienna Acoustic Grand Bach kolor obudów Rosewood + kable Siltech.

Za całość zapłaciliśmy około 12 000zł.

I tak dziwne, że tak długo to wytrzymało.Jak rozumiem amplituner do kolumn wybraliście za namową salonu? Czy się sami uparliście, bo taki mały i zgrabny i mieści się pod telewizorem? Sam jestem posiadaczem nowszej wersji tego ampli, czyli 1602, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy łączyć go z takimi kolumnami, on ma 2x50W w stereo (wg mnie na wyrost) dla 8 ohm - producent nie podał tej wartości dla 4 ohm i najlepiej współpracuje z łatwymi kolumnami o impedancji właśnie 8 ohm. Przy okazji zalecam zajrzeć do instrukcji obsługi, co producent zaleca w sprawie kolumn - może to będzie jakiś punkt zaczepienia, jeśli jest napisane żeby nie podłączać do kolumn 4 Ohm, a chyba taką impedancję mają te Vienny Nie wiem w jakiej konfiguracji go używaliście, bo przy podłączeniu 5 głośników zostaje nie więcej niż 30W. Wg mnie do tych kolumn pasuje trochę jak Panda do ciągnięcia przyczepy.

fanbogo

2 postów

``````````````````````````````````````

cosi mi tu śmierdzi...

6 lat - 2 posty...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.