Jump to content
IGNORED

Marantz 1501 i Vienna Acoustic Grand Bach

fanbogo

Recommended Posts

Witam

Podzielę się małą refleksją ku przestrodze innym:

Około 3,5 roku temu zakupiłiliśmy z żoną w Audio Klan Kielce, zestaw do odbioru programów tv ( z plazmy Pioneer Kuro 5090)

- Marantz 1501 + wskazany do amplitunera dvd tej firmy + kolumny Vienna Acoustic Grand Bach kolor obudów Rosewood + kable Siltech.

Za całość zapłaciliśmy około 12 000zł.

Ten sprzęt zawsze służył nam do oglądania programów tv i od nowości nigdy nie grał głośniej jak do 40% mocy wzmacniacza.

(do słuchania muzyki w stereo mamy inny zestaw w innym pomieszczeniu)

Około 3 miesiące temu, w/w amplituner... z przyznaną nagrodą Eisa

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

... ot tak bez powodu spalił nam głośniki wysokotonowe w obydwu kolumnach .

teraz do plazmy są podłączone głośniczki Logitech + subwoferek które dawno temu Telekomunikacja dała w prezencie za przedłużenie Neostrady.

Audio Klan umywa ręcę i ma w nosie to że mamy zniszczony sprzęt bo skończyła się bezpłatna gwarancja.

Kiedyś byłoby nie do pomyślenia, że "markowy" sprzęt rozwali wszystko co do niego jest podłączone.

Reasumujac:

nie warto wydawać dużych pieniędzy na sprzęt aduio - a jak jest w promocji to tym bardziej nie wart o, bo z pewnością zakupimy szmelc.

z poważaniem:

K. Boguta

Hidden Content

Hidden Content

Około 3,5 roku temu zakupiłiliśmy z żoną w Audio Klan Kielce, zestaw do odbioru programów tv ( z plazmy Pioneer Kuro 5090)

- Marantz 1501 + wskazany do amplitunera dvd tej firmy + kolumny Vienna Acoustic Grand Bach kolor obudów Rosewood + kable Siltech.

Za całość zapłaciliśmy około 12 000zł.

I tak dziwne, że tak długo to wytrzymało.Jak rozumiem amplituner do kolumn wybraliście za namową salonu? Czy się sami uparliście, bo taki mały i zgrabny i mieści się pod telewizorem? Sam jestem posiadaczem nowszej wersji tego ampli, czyli 1602, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy łączyć go z takimi kolumnami, on ma 2x50W w stereo (wg mnie na wyrost) dla 8 ohm - producent nie podał tej wartości dla 4 ohm i najlepiej współpracuje z łatwymi kolumnami o impedancji właśnie 8 ohm. Przy okazji zalecam zajrzeć do instrukcji obsługi, co producent zaleca w sprawie kolumn - może to będzie jakiś punkt zaczepienia, jeśli jest napisane żeby nie podłączać do kolumn 4 Ohm, a chyba taką impedancję mają te Vienny Nie wiem w jakiej konfiguracji go używaliście, bo przy podłączeniu 5 głośników zostaje nie więcej niż 30W. Wg mnie do tych kolumn pasuje trochę jak Panda do ciągnięcia przyczepy.

Hidden Content

fanbogo

2 postów

``````````````````````````````````````

cosi mi tu śmierdzi...

6 lat - 2 posty...

Hidden Content

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.