Skocz do zawartości
IGNORED

Pro ject debut carbon

Krabator

Rekomendowane odpowiedzi

Co sadzicie o tym gramofonie? Czy warto jest kupic pro ject debut carbon?

Wysłane z mojego GT-P5220 przy użyciu Tapatalka

Nie warto, słabe ramię, słaby silniczek, słaby talerzyk, słabe wszystko, lepiej przepij tę kasę albo dokup cd oryginalnych do kolekcji. Od tej strony pj w winyl nie wchodź.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Napisz proszę, jaki masz aktualnie system, jakie gatunk muzyczne słuchasz, w jakim budżecie chciałbyś się zmieścić (czy masz już przedwzmacniacz gramofonowy, czy także musisz go kupić).

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

<br />Nie warto, słabe ramię, słaby silniczek, słaby talerzyk, słabe wszystko, lepiej przepij tę kasę albo dokup cd oryginalnych do kolekcji. Od tej strony pj w winyl nie wchodź. <br />

Potwierdzam, nie warto, szkoda kasy na ten sprzęcik. W tych pieniądzach lepiej poszukaj " legendy " gramofonowej i dla niektórych obiektu kultu - Technics 1200/1210 ;)

robiz

Rodzaj muzyki to rock metal. Chce kupic caly nowy sprzet, czyli glosniki wzmacniacz i gramofon. Sluchal3m winyli na gramofonie unitry ale chcialbym czegos lepszego. Moj ogolny budzet to okolo 4000 pln

Rodzaj muzyki to rock metal. Chce kupic caly nowy sprzet, czyli glosniki wzmacniacz i gramofon. Sluchal3m winyli na gramofonie unitry ale chcialbym czegos lepszego. Moj ogolny budzet to okolo 4000 pln

Jeśli chcesz się zmieścić w tym budżecie to nie musisz szukać niczego innego, stracisz tylko czas, a jakości Pro-Ject Debut Carbon i tak nie zastąpisz niczym, używałem kiedyś Regi RP1 ale bardzo blado wypada w porównaniu z nowym Debutem Carbonem.

Najlepsze ramię w tej klasie cenowej.

Wiem, że można tak dokładać i dokładać ale moim zdaniem powinieneś dołożyć do całości co najmniej 2000 PLN i przy zakupie w jednym miejscu możesz w ramach "większego" zakupu postarać się o przyzwoite kable (zawarte w cenie zestawu) do połączenia wszystkich "klocków".

Napisz jeszcze jaka powierzchnia pokoju, w którym ma stanąć sprzęt. To też się może przydać.

Pozdrawiam.

Witaj,

w swoim budżecie jest to dobry gramofon, na start moim zdaniem spokojnie wystarczy.

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje i wielkość pomieszczenia, zaproponowałbym Ci system oparty na gramofonie Pro-Ject Debut Carbon DC z lepszą wkładką Ortofon 2M-RED, wzmacniacz Denon PMA-720AE oraz zestaw kolumn Pylon Audio Pearl 25.

Wzmacniacz posiada wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy, jednak (w zależności od budżetu) warto dokupić lepszy, zewnętrzny pre-amp. Proponowałbym Pro-Ject Phono Box S (niższego modelu nie warto, gdyż przyrost jakości w stosunku do wbudowanego będzie nieduży).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, oczywiście zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań oraz indywidualnej dla forumowicza oferty jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.