Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki douszne dla Ipod touch

Brian89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, posiadam Ipod-a touch 2 generacji, bez limitu głośności i szukam do niego odpowiednich słuchawek, ale dousznych, dokanałowe są dla mnie nie wygodne. Szukałem w internecie bardzo dużo, ale nie znalazłem jakiejś konkretnej alternatywy. Cenowo do 500zł. Z nausznych, wyczytałem, że Brainwavz HM5 były by dla mnie idealne. Czego szukam:

Neutralności brzmienia przede wszystkim, bas ma nadawać tempo, ale nie dominować, ma schodzić nisko ale nie dudnić. Średnica ma być nie wycofana a wysokie nie mogą kłuć w uszy, bo tego nie znoszę. Jak punkt odniesienia, chciałbym się zbliżyć ile się da, do mojego stacjonarnego sprzętu Audio tj:

GainClone LM3875

Totem Staff (klony)

Xonar D2X.

Dałem się troszkę nabrać na magię NuForców NE700X. Jak dla mnie są tragiczne do tego stopnia, że nie można ich słuchać i je oddaję. Co do konstrukcji słuchawek, chciałbym głównie do wyjść na zewnątrz, rolki, bieganie, spacery, dlatego trochę te duże słuchawki odpadają. Bardzo bym prosił o pomoc w znalezieniu alternatywy.

Do biegania to tylko dokanałówki. Douszne będą ci co chwile wypadały i to dopiero jest niewygodne.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Loxjie D40 pro

Do biegania to tylko dokanałówki. Douszne będą ci co chwile wypadały i to dopiero jest niewygodne.

Ja biegam w tych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie spadają. Mimo, że są bezprzewodowe,można słuchać przez kabel.

Dźwięk - i to będzie dla Ciebie największe zaskoczenie. Są wspaniałe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

HiFiman RE-400 to znakomite słuchawki w swojej cenie. Ogólnie neutralne z lekkim dociepleniem. Bardzo dobra przestrzeń, separacja. Dzwięk jest spójny, koherentnt i przyjemny w słuchaniu.

Co ważne są bardzo uniwersalne, radzą sobie dobrze z dobrej jakości nagraniami (zarówno format jak i mastering) jak i z przeciętnymi. Nie kaleczą uszu jak zapodamy im jakiś stream na komórce.

Używam ich z Lumia 920. Dodam, ze na telefonie grają dobrze, zwłaszcza z materiałem w 320 kbps, a jak podłączę je do zestawu O2 + ODAC (zestaw zabierany w podróże) to bardzo dobrze.

Szczerze polecam ale... nie do biegania.

Mają dosyć wysokie mikrofonowanie. Z klipsem i zwijakiem jest lepiej, ale nie jest to szczyt wygody.

Do biegania używam Senheiserów PX 685i Sports Adidas. Dźwięk nie jest tak dobry jak w RE-400, ale nie męczy. Nieco podbite górny skraj pasma i nieco mniej dół. Ale ma to sens, ponieważ słuchawki te mają słabą izolację. Specjalnei wybrałem ten model, ponieważ czasami przebiegam/przejeżdżam przez ulicę i chcę wiedzieć co się w okół mnie dzieje. Są bardzo lekkie i zapomina się o nich, że są na głowie. W moim przypadku idealnie się dopasowują - trzeba je dobrze dopasować, bo dźwięk jest o wiele lepszy. Do biegania polecam. Jakbyś chciał zamknięte, to są w tej serii i inne modele.

System gra dobrze, albo nie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.