Skocz do zawartości
IGNORED

Music Hall a15.3 + monitory Chario Delphinus vs Yamaha CD-S300, RN500 + kolumny Elac FS68.2

yachoo86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem w trakcie wybierania audio-stereo do mieszkania.

Rozglądam się już od jakiegoś czasu i z tego co słuchałam moją uwagę zwróciły dwa zestawy. Problem w tym, że pamięc ma dobra, lecz krótka. I z racji tego, że odsłuch był w różnych sklepach - ciężko mi je ze sobą porównać.

Dlatego chciałam poprosić o pomoc i opinie.

Zestaw nr 1:

Wzmaczniacz + CD Music Hall a15.3

monitory Chario Delphinus

Zestaw nr 2:

Yamaha Cd-S300

Yamaha RN500

kolumny Elac FS68.2

Teraz coś o moich potrzebach:

- Muzyka będzie słuchana głownie z CD, płyt winylowych, ale chciałabym bez problemu podłączyć równiez komputer czy iPoda. Tutaj bardzo podoba mi się funkcja streamingowa w Yamaha, której Music Hall nie posiada.

- Rodzaj muzyki, to głownie: rap, soul, r'n'b, pop, house, troche elektroniki.

- Lubie ciepłe brzmienie, wyeksponowane niskie tony, basy, byle by nie "skrzeczały"

- Salon + jadalnia ok. 30m2 - zamieszczam piękny, bardzo "profesjonalny" rysunek :)

Moje pytania:

- czy Monitory Chario zagrają podobnie podpięte pod Yamahę? Czy dzwięk będzie się bardzo różnił? Czy po prostu nie szkoda ich podłączać do gorszego wzmacniacza?

- czy Elac FS68.2 będą pasowały do wzmacniacza Music Hall?

- czy Music Hall jest rzeczywiście dużo lepszym sprzętem biorąc pod uwagę różnice cen w stosunku do Yamahy?

- a może proponujecie mi zupełnie coś innego?

Jeśli moglibyście, to proszę o polecenie jeszcze jakiegoś Gramofonu. Nejlepiej w cenie nieprzekraczającej 1000zł.

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Nie załączyłam uprzednio pliku, więc teraz naprawiam swój błąd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

obiektywnie lepszym zestawem jest Music Hall z Chario, jednak monitory Chario pomimo dużej mocy nie będą w stanie prawidłowo nagłośnił Twojego dosyć dużego pomieszczenia.

Moim zdaniem do Twojego pomieszczenia oraz preferencji brzmieniowych najbardziej optymalną konfiguracją byłaby elektronika marki Nad C326BEE / C516BEE lub jeszcze lepiej system oparty na mocniejszym i lepszym wzmacniacza NAD C356BEE. Do powyższych urządzeń podłączyłbym kolumny Dali Ikon 6 MK2 lub bardziej rockowe, basowe Paradigm Monitor 11 v.7.

Alternatywą do elektroniki NAD, której pewną cechą jest brak funkcji sieciowych oraz wejścia cyfrowego (chyba że bierzemy pod uwagę wzmacniacz NAD C356BEE z wbudowanym przetwornikiem) może być właśnie Yamaha R-N500 z CD-S300. Pod względem funkcjonalności będzie to najlepsza opcja, jednak brzmieniowo usłyszysz zdecydowaną różnicę na korzyść chociażby NAD.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchu, porównania poszczególnych konfiguracji, rozwiązań. Prawdopodobnie w salonie znajdziemy jeszcze kilka innych, atrakcyjnych urządzeń i kolumn, które mogą okazać jest najlepszą opcją dla Ciebie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.