Jump to content
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy moderacyjne


Admin1
 Share

Go to solution Solved by Espectro,

Recommended Posts

W dniu 17.11.2020 o 09:23, audiostereo.pl napisał:
W dniu 16.11.2020 o 15:12, przemak napisał:

Oczywiście serwer kosztuje, więc można zmniejszyć wielkość pojedynczej zamieszczanej fotki

I tak też zostało zrobione.

Limit pojedynczej fotki to 1MB. Można sobie zmniejszyć programem.

Może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić ?

Wszystkie foto mam powyżej 1MB .

Link to comment
Share on other sites

4 minuty temu, KALIBER napisał:

Może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić ?

Wszystkie foto mam powyżej 1MB .

 

Gdy musiałem zmniejszać fotki używałem FastStone Image Viewer. Jest szybki, można nim przycinać fotki i zmieniać głębię palety i stopień kompresji. Jest też FastStone Photo Resizer który pozwala robić podobne operacje wsadowo, tj, dla np. setki zdjęć. Obydwa darmowe.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

We własnym kraju jestem rebeliantem.

Link to comment
Share on other sites

  • Administratorzy
21 godzin temu, Sine Metu napisał:

No i tak jest emoji3.png

Chodzi mi tylko o to, że jak i tak kopiujcie - zabezpieczając się przed "dziurą" we wpisie po usunięciu pliku przez użytkownika, to po co limity dla wrzucających na wasz serwer.

A kopiujemy? Była kiedyś taka opcja, ale szczerze to nie wiem, czy mamy ją obecnie aktywną. Wrzucanie zewnętrznych zmniejsza obecnie limit u nas?

14 godzin temu, KALIBER napisał:

Do tej pory nie miałem problemu z wstawieniem fotki .

Coś się zmieniło , przy próbie wstawienia zdjęcia pokazuje sie komunikat .

Plik był większy niż maksymalny rozmiar pliku 1 024 kB i został pominięty .

 

Tak jak w komunikacie - musisz zmniejszyć obrazek, aby nie przekraczał 1MB.

10 godzin temu, KALIBER napisał:

Może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić ?

Wszystkie foto mam powyżej 1MB .

Dowolny program graficzny. Np. prosty pixresizer. Nawet w Windowsowym Paincie możesz otworzysz zdjęcie i zmniejszyć nieco jego wymiary.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

 

Link to comment
Share on other sites

Godzinę temu, KALIBER napisał:

Dla kogoś te zmiany może i dobre , ja za  to leżę i kwiczę , bo pojęcia nie mam jak to zrobić .

A komputer załączasz sam? Jeśli tak, to z tym sobie również poradzisz, wystarczy spróbować.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Link to comment
Share on other sites



A kopiujemy? Była kiedyś taka opcja, ale szczerze to nie wiem, czy mamy ją obecnie aktywną.

Wrzucanie zewnętrznych zmniejsza obecnie limit u nas?


Jeżeli chodzi o Tapatalk Pro, to nie.

Wykorzystano 1.22 MB z 150 MB twojego limitu załączników.


Co do kopiowania, to ja tym bardziej nie wiem

Natomiast zdecydowanie nie widzę możliwości usuwania załączników - to nie ma co się dziwić, że się konta użytkowników zapychają.
Link to comment
Share on other sites

5 godzin temu, KALIBER napisał:

Dla kogoś te zmiany może i dobre , ja za  to leżę i kwiczę , bo pojęcia nie mam jak to zrobić .

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tam, gdzie wszyscy są garbaci, zgrabność staje się brzydotą. Honoré de Balzac

Link to comment
Share on other sites

  • Administratorzy
W dniu 19.11.2020 o 12:07, Sine Metu napisał:

Jeżeli chodzi o Tapatalk Pro, to nie.

Tapatalk ma swoje serwery, wiec to calkiem inna bajka.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

 

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Link to comment
Share on other sites

1. Dlaczego obrazki załadowane na AS wyświetlane są we wpisach jako miniatury, a obrazki wstawiane przez Tapatalk wyświetlają się jako duże?

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2. W starej wersji silnika można było wyświetlić statystykę wątku (kto ile postów w nim dodał) klikając na liczbę wpisów. Czy w nowej jest to do zrealizowania?

 

Edited by JuG

Tam, gdzie wszyscy są garbaci, zgrabność staje się brzydotą. Honoré de Balzac

Link to comment
Share on other sites

Godzinę temu, dulon184 napisał:

Moderacja .

 Bawicie sie jakimiś skórkami a forum od kilku dni zwolniło .

 Inne trony smigaja normalnie .

Też to zauważyłem - zwolniło dosyć mocno.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Link to comment
Share on other sites

4 godziny temu, dulon184 napisał:

Bawicie sie jakimiś skórkami a forum od kilku dni zwolniło .

Właśnie , kombinują cudują , obcinają zdjęcia do 1KB co robi też nie jednemu problem , skórki itd , a i tak w kółko się pi.....li .

Pisałem już , z  miesiąc temu kiedy forum chodziło dobrze , nic już nie zmieniajcie !

Link to comment
Share on other sites

W dniu 2.10.2020 o 15:26, don111 napisał:

Dawno temu mieliście sprawdzić czy można przywrócić powiadomienia do normalności, chyba że uważacie że to super sprawa jak ucina posty, w tym linki. Trzeba jak posłuszny baran klikać raz po raz bezsensownie - odwiedź temat. Sprawdzicie to w końcu? 

Coś się w temacie ruszyło? Rozumiem że nie zamierzacie nic z tym robić ani zgłaszać do developperów? 

Proszę zatem o namiary na twórców silnika, sam zainterweniuję, bo to jakaś parodia. 

Link to comment
Share on other sites

  • Administratorzy

Silnik to IPS, mozesz pisac do tworcow, jesli masz ochote.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

 

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Link to comment
Share on other sites

4 godziny temu, testosteron napisał:

Mi na tej nowej skorce wszystko dobrze i szybko dziala.

Nie używam nowej skórki. Cały czas "jadę" na skórce "Audiostereo classic" i od czasu pojawienia się skórki "Clean" forum zwolniło, czasami znacznie.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Link to comment
Share on other sites

36 minut temu, fozzie napisał:

Nie używam nowej skórki. Cały czas "jadę" na skórce "Audiostereo classic" i od czasu pojawienia się skórki "Clean" forum zwolniło, czasami znacznie.

To nic do Ciebie Fozzie.

Kto jest właścicielem Forum? Mamy to w dupie.

Kto cenzuruje nasze wypowiedzi? Wszystko, co checmy powiemy.

 

Jestem Eszkimosem. Na Aktarktydzie jestem rebe

Link to comment
Share on other sites

14 godzin temu, audiostereo.pl napisał:

Silnik to IPS, mozesz pisac do tworcow, jesli masz ochote.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ok, wysłałem im wiadomość za was. Pytanie czy odpiszą byle jakiemu 'mr nobody'

Link to comment
Share on other sites

W dniu 21.11.2020 o 19:22, audiostereo.pl napisał:

Silnik to IPS, mozesz pisac do tworcow, jesli masz ochote.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Cytat

 

Hi,
there is indeed a setting for this but you'll have to contact the owner of the site for further support!

Regards,
Daniel Fatkic
Invision Power Services, Inc.

 

Wszystko w waszych rękach.

Link to comment
Share on other sites

32 minuty temu, audiostereo.pl napisał:

O to ciekawe, bo ja takiej nie widziałem ? Może głębiej trzeba poszukać, sprawdzimy.

Chyba o to chodzi, ale nie jestem pewny.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Link to comment
Share on other sites

  • Administratorzy

Zapraszamy do testowania naszej aplikacji mobilnej:

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

 

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Link to comment
Share on other sites

  • Administratorzy
2 minuty temu, don111 napisał:

Raczej nie. To jest aplikacja do limitowania maili. My nie używamy niczego takiego.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

 

Link to comment
Share on other sites

8 godzin temu, dskrzypczak napisał:

Raczej nie. To jest aplikacja do limitowania maili. My nie używamy niczego takiego.

Your request (71712) has been updated. To add additional comments, reply to this email.

Marc Stridgen (Invision Community), Nov 23, 2020, 9:55 AM EST

Hello,

Please ask them to get in touch with support if they are having issues. We are unable to provide support to anyone other than the license holder.

Kind Regards,
Marc Stridgen

-- 

Możecie im napisać zapytanie gdzie znajduje się ta opcja - wpisując w temacie - regarding request (71712), mają wytłumaczone już o co chodzi

support@invisionpower.com

Link to comment
Share on other sites

  • Moderatorzy
Godzinę temu, d-t-x napisał:

dlaczego moderator @stench rozpiął nad nim parasol ochronny?

Dlaczego uważasz, że rozpiąłem nad kimś parasol ochronny?

A może Ty dostałeś ode mnie niesłusznie , albo w ogóle ostatnio jakieś punkty ???

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Link to comment
Share on other sites

  • Moderatorzy
9 minut temu, Bobcat napisał:

Spróbuj prowadząc samochód w Norwegii łamać przepisy ruchu drogowego. Masz 100% pewności że po kilku chwilach będziesz miał na karku radiowóz policyjny. Któryś z innych kierowców zawiadomi ich. 

Norwegia krajem Pawlików Morozowów?

Panie i Panowie ,

Po pierwsze to dosyć często zdarzają się dni (zwłaszcza piątki), że gdyby punktować wszystkie niewłaściwe względem regulaminu forum wypowiedzi, to gdzieś od 23 wieczorem 3/4 uczestników miałoby długotrwałe blokady nadane przez system, przodowałaby w tym bocznica.

Po drugie to o ile wiem forum szuka kolejnych moderatorów. Macie propozycje ? Ja miałem jedną ale po tym week stwierdziłem że pomysł był słaby.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

                  wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!


Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

 

Registered users can disable this message.