Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
39 minut temu, argus napisał:

Tak było zawsze, do wprowadzenia blokady tydzień temu. Chodzi o możliwość "przycięcia" cytowanego postu, by z długiego tekstu wyodrębnić ten konkretny fragment, na który się odpowiada.

Chodzi o to żeby po opublikowaniu posta byla tylko możliwość przekopiowania jego fragmentu do zacytowania a nie zmiany czyjejś treści która cytujesz. Chciał byś jakbym ja ci grzebal w twoim poscie i dopisywal swoje myśli? Przecież to bedzie się mijalo z prawdą.

Godzinę temu, argus napisał:

Tak było zawsze, do wprowadzenia blokady tydzień temu. Chodzi o możliwość "przycięcia" cytowanego postu, by z długiego tekstu wyodrębnić ten konkretny fragment, na który się odpowiada.

Przecież nie ma z tym problemu. Nie potrafisz zaznaczyć do zacytowania danego fragmentu?

• Administratorzy
11 godzin temu, argus napisał:

W temacie zablokowania możliwości edycji cytatów:

IMO to jednak bardzo utrudnia odpowiedż na długie, wielowątkowe posty, bowiem nie można z takiego tasiemca wyodrębnić (czy nawet tylko podkreślić) tego fragmentu, którego dotyczy odpowiedź.

Dlatego postuluję powrót do stanu wcześniejszego - przez wszystkie poprzednie lata jakoś nikomu to nie przeszkadzało.

A ograniczyć funkcjonalność za sprawą jednego malkontenta - IMO przesada.

Pozdrawiam.

finalnie będzie to rozwiazanie ale z wyjątkiem że usuwać będzie można ale dopisywać nie. Póki co czekamy na decyzje i opinię autorów. Póki co odbijają piłeczkę. 

Godzinę temu, argus napisał:

przycięcie będzie możliwe. Postaram sie za chwilę coś podziałać w tej sprawie. 

51 minut temu, jezz napisał:

Wyodrębniłem.

image.png

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 godziny temu, argus napisał:

Tak było zawsze, do wprowadzenia blokady tydzień temu. Chodzi o możliwość "przycięcia" cytowanego postu,

W ten sposób?

2 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Chodzi o to żeby po opublikowaniu posta byla tylko możliwość przekopiowania jego fragmentu do zacytowania a nie zmiany czyjejś treści która cytujesz. Chciał byś jakbym ja ci grzebal w twoim poscie i dopisywal swoje myśli? Przecież to bedzie się mijalo z prawdą.

Co za zmiana, aż trudno uwierzyć...że sam tak zrobiłeś.

2 godziny temu, Espectro napisał:

przycięcie będzie możliwe. Postaram sie za chwilę coś podziałać w tej sprawie. 

"Problem" sie pojawia wtedy kiedy cyt. żródło zewnętrzne, kiedyś można było zrobić ramkę cytatu i wkleić do nie zawartosć, w teraz trzeba wkleić zawartość i wziąć ją w ramkę. W zasadzie to nie problem tylko podpowiedź wyprzedzajaca kolejne dziwne problemy.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
6 minut temu, Jacchusia napisał:

"Problem" sie pojawia wtedy kiedy cyt. żródło zewnętrzne, kiedyś można było zrobić ramkę cytatu i wkleić do nie zawartosć, w teraz trzeba wkleić zawartość i wziąć ją w ramkę. W zasadzie to nie problem tylko podpowiedź wyprzedzajaca kolejne dziwne problemy.

nie rozumiem ?

Pozwolę się przypomnieć;

coś się z silnikiem Forum w dobrym kierunku dzieje z blokadą osób blokowanych z niemożliwością odczytania przez osoby blokowane wpisów osoby blokującej?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

2 minuty temu, Espectro napisał:

nie rozumiem ?

Wycinam fragm. artykułu z Interii. Wcześniej  na audiostereo robiłem sobie pustą ramkę cytatu

Cytat

I wklejałem zawartość, która chciałem zacytować, teraz wpierw wklejam zawartość

, którym trzeba się dzielić. Dlat
Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a potem biorę w ramkę:

Cytat

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
1 minutę temu, ASURA napisał:

Pozwolę się przypomnieć;

coś się z silnikiem Forum w dobrym kierunku dzieje z blokadą osób blokowanych z niemożliwością odczytania przez osoby blokowane wpisów osoby blokującej?

aktualnie nie ale dzięki za przypomnienie. 

Chcecie opcje samodzielnego ukrywania całkowitego ?

Inaczej u mnie nie działa.

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Espectro napisał:

W zasadzie to nie problem tylko podpowiedź wyprzedzajaca kolejne dziwne problemy.

Bardzo poważnym problemem poza edytorem jest to że fragment , który zacytowałem napisał @Jacchusia , a nie @Espectro .To narzucił obecny silnik strony WWW o czym @Espectro wie.

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Administratorzy
Teraz, Jacchusia napisał:

Wycinam fragm. artykułu z Interii. Wcześniej  na audiostereo robiłem sobie pustą ramkę cytatu

I wklejałem zawartość, która chciałem zacytować, teraz wpierw wklejam zawartość

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-slub-roberta-biedronia-i-krzysztofa-smiszka-opublikowano-zdj,nId,7054662#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

a potem biorę w ramkę:

Dobra kumam zablokowana jest edycja cytatów i dlatego tak się dzieje. Ayyyyyy tym gorzej.

No to tu kwestia czy cofamy do wersji że można edytować czy zostajemy przy tym że nie można. 

Teraz, Wojtek 1959 napisał:

Bardzo poważnym problemem poza edytorem jest to że fragment , który zacytowałem napisał @Jacchusia a nie @Espectro .To narzucił obecny silnik strony WWW o czym @Espectro wie.

TO nie wina silnika forum. To nie wina autorów silnika forum. To wina błędnego skryptu do którego nie mamy dostępu aby zmienić edytora CKEditor i pluginu do niego quotes block. 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Dobra kumam zablokowana jest edycja cytatów i dlatego tak się dzieje. Ayyyyyy tym gorzej.

No to tu kwestia czy cofamy do wersji że można edytować czy zostajemy przy tym że nie można. 

Dobrze jest jak jest, sposób na to jest prosty, zaden to problem.

• Administratorzy

Każdy cytat to tekst tylko w odpowiednim opakowaniu [cytat]  XYZ [/cytat] Co edytor oraz strona interpretuje i oznacza jako cytat. Oznaczając tekst i cytując go skrypt błędnie pobiera autora wpisu a nie autora cytowanego fragmentu. Podejrzewam żę to spora zmiana i nie da rady żę to naprawią oraz nawet się do tego nie podejmą. 

4 minuty temu, Espectro napisał:

aktualnie nie ale dzięki za przypomnienie. 

Chcecie opcje samodzielnego ukrywania całkowitego ?

Tak, trochę to stalkerów i nawiedzonych uspokoi 

• Administratorzy
1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Postaram sie naprawić to aby wybierajac cytat dawało sie edytować a cytowane wpisy nie dawało się.

Dzięki za sugestie

Teraz, ASURA napisał:

Tak, trochę to stalkerów i nawiedzonych uspokoi 

Jak dobrze pójdzie to do jutra wieczora dam radę. Ale nie obiecuję. 

Aktualnie: 

1. Naprawa cytatów.

2. Ignory poprawki i nowości. 

Liczę na chwilę spokoju w tematach.

1 minutę temu, Espectro napisał:

Postaram sie naprawić to aby wybierajac cytat dawało sie edytować a cytowane wpisy nie dawało się.

Dzięki za sugestie

Jak dobrze pójdzie to do jutra wieczora dam radę. Ale nie obiecuję. 

Dziękuję

• Administratorzy
13 minut temu, Jacchusia napisał:

Sprawdzi Pan teraz. 

Oznaczanie cytat i potem wpisywanie tekstu powinno działa oraz nadal brak edycji dla cytowanego wpisu.

ctrl+f5

11 minut temu, ASURA napisał:

Dziękuję

Cytat

xxxxxxxxxxxxxxx

Czyli postów tych ludków co mnie ignorują nie będę widział? Ale ja chętnie też i głupoty czytam,  dlatego nikogo nie ignoruję,  zawsze można kogos "nawocic" ... po to jest forum aby ścierały się poglądy i ludzie wyrabiali sobie zdanie...

Wszak większa jest radość w Niebie z jednego nawróconego niż ze 100 sprawiedliwych 

No wroga roSSyjska agentura miała by dodatek za szkodliwość w pracy, pomyśl o tym ile kasy ci może przejść obok nosa

Żyjta sobie za Uralem..

• Administratorzy
12 minut temu, costa brava napisał:

Czyli postów tych ludków co mnie ignorują nie będę widział? Ale ja chętnie też i głupoty czytam,  dlatego nikogo nie ignoruję,  zawsze można kogos "nawocic" ... po to jest forum aby ścierały się poglądy i ludzie wyrabiali sobie zdanie...

Wszak większa jest radość w Niebie z jednego nawróconego niż ze 100 sprawiedliwych 

Zobaczycie sami żę zaczniecie zdejmować ignory te specjalne. 

3 minuty temu, Espectro napisał:

Niektóre po jakimś czasie jak się delikwent uspokoi to całkiem możliwe

p.s. rozumiem że funkcja obserwuj też nie będzie działała?

Kiedyś z poziomu tapatalk z wpisu z kilkoma odpowiedziami można było wybrać/odpowiedzieć na dowolny fragment. Od jakiegoś czasu można to zrobić tylko z fragmentem po ostatniej odpowiedzi. Czy jest możliwe zmienić to z poziomu forum?

• Administratorzy
1 godzinę temu, ASURA napisał:

Niektóre po jakimś czasie jak się delikwent uspokoi to całkiem możliwe

p.s. rozumiem że funkcja obserwuj też nie będzie działała?

? co ma jedno do drugiego 

1 godzinę temu, TomekL3 napisał:

Kiedyś z poziomu tapatalk z wpisu z kilkoma odpowiedziami można było wybrać/odpowiedzieć na dowolny fragment. Od jakiegoś czasu można to zrobić tylko z fragmentem po ostatniej odpowiedzi. Czy jest możliwe zmienić to z poziomu forum?

Tapatalk to nie nasza sprawa. Jak bym miał osobiście wyrzucić coś z forum to by było tapatalk na pierwszym miejscu.

Ilości błędów jakie to generuje i ilości problemów dziennie to szok. 

Lepiej nie mamy żadnego wpływu na to jak to działa i w jaki sposób ktoś coś pisze.

Raz nawet ktoś czuł oburzenie żę nie możę wrzucić filmiku 500 mb na forum bo przecież ma premke ale na tapatalku a nie u nas. Poza tym i tak tapatalk pomija limity i użytkownicy wrzucaja pliki bez limitu ale wrzucaja to do nas a nie na tapatalka. 🙂 

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Mógłbym prosić o wyjaśnienie, o co chodzi?

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

Mógłbym prosić o wyjaśnienie, o co chodzi?

ignorowanie takie że nei widzicie się na forum kompletnie 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.