Skocz do zawartości
IGNORED

Primare MM30 czy oddzielny Np30?

rhino139

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

planuję uzupełnić system o odtwarzacz strumieniowy. Aktualnie posiadam integrę I32, która ma opcję rozszerzenia o moduł MM30. Pytanie jest czy warto dopłacać 4-5 tyś i kupić oddzielny komponent Np30, czy też wystarczy karta? Miałem możliwość pobawić się w salonie z I32 z MM30, jednak nie był dostępny do odsłuchu NP30, proszę o radę, może ktoś ma doświadczenie z tym urządzeniem? Wolałbym pozostać przy tej marce, jednak może macie jakieś inne sugestie pod względem innych marek? Budżet 5k zł lub do 10k zł. Dzięki

Witaj,

praktycznie brzmienie osobno NP30 i systemu z wbudowanym MM30 będzie grał identycznie, w przypadku NP30 dochodzi jeszcze zakup dobrego okablowania. Rozsądniejszym wyjściem jest MM30.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań oraz oferty dla klubowicza proszę o kontakt z Marcinem.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tutaj nie zgodzę się z tą opinią o identycznym graniu, walory brzmieniowe streamera Primare NP30 są bogatsze ale karta Media Board MM30 jest bardziej wszechstronna, bo można jej użyć zarówno do integry jak i do PRE32 w dzielonym zestawie Primare. W tym przedziale cenowym to chyba najlepszy produkt obecnie na rynku. Nie wiem skąd jesteś ale ja słuchałem MM30 i NP30 Primare w salonie w Katowicach, myślę, że tam otrzymasz pełną możliwość porównania tych urządzeń.

Tutaj nie zgodzę się z tą opinią o identycznym graniu, walory brzmieniowe streamera Primare NP30 są bogatsze ale karta Media Board MM30 jest bardziej wszechstronna, bo można jej użyć zarówno do integry jak i do PRE32 w dzielonym zestawie Primare. W tym przedziale cenowym to chyba najlepszy produkt obecnie na rynku. Nie wiem skąd jesteś ale ja słuchałem MM30 i NP30 Primare w salonie w Katowicach, myślę, że tam otrzymasz pełną możliwość porównania tych urządzeń.

Niestetety do Katowic mam za daleko, sprzęt kupiłem w warszawskim Colorze, podjadę tam i zobaczę (posłucham), Pytałem z tego powodu, że czasami lepiej przed rozmową z salonem wiedzieć coś więcej...

A co do pytania Nexusa to też jestem ciekawy.

Generalnie są podobne, to jasne, po prostu to nowoczesny streamer ale przecież Primare NP30 ma inny stopień wyjściowy i zdecydowanie inne, własne źródło zasilania, poza tym możesz podpiąć do PowerAmpa. Nexus, czy to dla Ciebie nie ma różnicy? W jakiej konfiguracji tego słuchałeś? Czy porównywałeś bezpośrednio I32/MM30 vs I32 bez MM30 /NP30? Jednoznaczne stwierdzenia od Nexusa, że różnicy nie usłyszysz są przesadzone i to czysta teoria.

graffspee, różnica którą "usłyszałeś" może pochodzić tylko z wyjścia liniowego i interkonektów. Akurat elektronika streamera jest ta sama.

W jakiej konfiguracji tego słuchałeś? Czy porównywałeś bezpośrednio I32/MM30 vs I32 bez MM30 /NP30?

odsłuchiwałem zestaw PRE32+MM30+A34.2+NP30

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.