Jump to content
IGNORED

Wymiana wzmacniacza

janciownik

Recommended Posts

Witam, od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Yamahy DSP-Z9, z zestawem kolumn Yamo D7 5.2. Generalnie - wszystko gra pięknie, nie mam żadnych zastrzeżeń do do brzmienia, czy głośności, szczególnie po przesiadce z Onkyo 579+ Taga platinum. Jedyne czego mi brakuje to HDMI, tunera i radia internetowego... I tu dylemat - mam kupca za około 5-6 tysięcy.

1 - czy dokładając 2-3 tysiące (czyli ok 8-9 tys) kupię coś, co zagra podobnie (albo lepiej), a będzie posiadać tuner radiowy, internet itp ?

2 - wzmak ma swoje lata - czy istnieje szansa że zestarzeje się merytorycznie na tyle, że np, przestanie mi dekodować jakieś standardy dźwiękowe ?

Pozdr

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Guest Gość

(Konto usunięte)

U Ciebie najtańszą opcją byłoby dokupienie odtwarzacza BD z dekoderami HD , DAC-ami na pokładzie i wyjściami analogowymi 5.1. Lub samego odtwarzacza sieciowego jak korzstasz z plików. Będzie też miał wtedy radio internetowe i nie tylko. Pewnie całą przeglądarkę internetową.

Sprzęt masz już wiekowy ale zacny. Nie jestem przekonany, ze w nowym sprzęcie w tym budżecie będziesz miał lepiej. Chyba że jakaś zacna używka. Wtedy raczej tak.

Jeśli ktoś Ci chce za DSP-9 zapłacić 5-6tzł, to się nie zastanawiaj. Kupisz ją sobie ponownie za 3tzł.

Dzięki za odp - mam BDP-7500 Samsunga - -becnie mam podłączone tak, że HDMI bezpośrednio do TV, a audio po optyku do wzmaka - czy lepiej podpiąć audio po analogu wyjsciami 7.1 ?

P.S. - jakbym znalazł gdzieś w zasięgu ręki taką DSP-Z9 za 3 tysie - to bym kupił od ręki na handel ;)

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Guest Gość

(Konto usunięte)

Masz zestaw kolumn 5.2 jak czytam, więc system siedmio kanałowy Ci niepotrzebny. Ale podłączając po optyku nie skorzystasz z formatów dźwieku HD. Jeśli więc korzystasz z takiego materiału to warto chyba jednak spiąć te klocki analogami. Wtedy formaty HD zdekodujesz w odtwarzaczu. Tylko pytanie jakie on ma DAC-i na pokładzie. Bo równie dobrze może być tak, że uzyskasz gorszy dźwięk niż z Yamahy z DD czy DTS. Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie, żebyć wypróbował i jedno i drugie połączenia i nam zdał relację z tego co słyszysz.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.