Skocz do zawartości
IGNORED

Siemens Klangfilm Alnico KL-307

Łukasz Zal

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie drodzy Forumowicze!

Chciałbym się wam pochwalić pewnym odkryciem.

Otóż pewnego razu, podczas rozbiórki kina, trafiły w moje dłonie pewne głośniki. Niestety nie potrafiłem ich w żaden sposób zidentyfikować. Wiedziałem jedynie to co widziałem, czyli "Siemens 6S Ela 3224b" i tyle. Wpisywałem te informacje do wyszukiwarki, jednakże nic nie zdołałem znaleźć. Postanowiłem porzucić na jakiś czas identyfikacje przetworników. Jednakże pewnego razu, podczas "zabijania czasu" przy czytaniu artykułów o sprzętach audio, przyuważyłem pewną nazwę: "Klangfilm", o której nic nie słyszałem (Audiofil ze mnie żaden, na sprzęcie też się zbytnio nie znam :) ).Przeglądając zdjęcia produktów, przyuważyłem głośniki, które wyglądały jak moje... i miały te same oznaczenia.

I w ten sposób stałem się posiadaczem Głośników Siemens Klangfilm Alnico KL-307 z roku jak dobrze widzę 1964 :)

Na razie nie mam na nie pomysłu. Nie chcę ich wykorzystywać do DIY bo byłoby to zupełną głupotą.

Mam do was ogromną prośbę (do tych co kojarzą te głośniczki, czy o nich słyszeli). Czy moglibyście przedstawić mi o nich swoje bądź zasłyszane opinie oraz dać pomysł co z nimi zrobić, opcjonalnie dać namiary na osobę, która wycenia taki sprzęt.

Byłbym ogromnie wdzięczny :)

Pozdrawiam

Łukasz

Widziałem Marku te oferty, jedna parka właśnie za 880 Dolarów, druga za 620 euro, jednakże zależy to wszystko od stanu głośników. Sam mogę oczywiście wzrokowo i odpowiednio podłączając sprawdzić czy są sprawne. Jednakże jeśli już sprzedawać to z pewnymi potwierdzonymi informacjami i dokładną oceną stanu przetworników. Raczej nie jestem typem człowieka, który tworzy aukcje, pisze na niej, że wszystko jest "picuś glancuś" i do widzenia :)!

Dlatego też prosiłbym ludzi mieszkających "obok" Morza Bałtyckiego (woj. Zachodniopomorskie, Pomorskie), aby podali mi namiary na osoby, które potrafią wycenić sprzęcik w miarę trafnie.

Jednakże masz rację, punkt odniesienia jak najbardziej jest. Przez momencik kącik moich ust nieznacznie podniósł się do góry, widząc ich wartość materialną... :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę uprzejmie :)

Ten biały to nie klangfilm, tylko japońskie TOA sufitowe... Wrzuciłem przez przypadek do jednego albumu ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bandycka bo bandycka, ale jednak się sprzedają :D!

Biznes to biznes niestety... Każdy chce wyciągnąć jak najwięcej może :D

Ja tam wiem, że moje idealne nie są... Więc wystawie je na pewno za mniejsze pieniążki, niż takie, które widzę na niektórych aukcjach :)

Jednak i tak wolałbym pokazać je komuś, kto się na tym zna :)

@edit

Jakby ktoś potrzebował "sufitówek", to te TOA też na opchnięcie, a walnę sobie posta nie tam gdzie trzeba, najwyżej ostrzeżonko :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.