Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer 565 czy nowy 575A

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Prosiłbym o pomoc w wyborze jaki odtwarzacz DVD wybrać chwalony 565 czy nowy Pioneer 575A.Dodam,że nie interesuje mnie zastosowana nowość w 575 czyli odczyt Divixów ,tylko możliwość stosowania progresiv scan w Palu

gdzie w 565 jest tylko możliwość w NTSC ,ważne jest to dla mnie ponieważ planuję zakup w przyszłym roku projektora.Zaletą 575 jest również cena - 890 zł (znalazłem w ofercie normalnego sklepu internetowego , nie Allegro)

zaś starszego typu 565 wynosi ok.1200 zł.Nie wiem czym pokierowana jest różnica cenowa przecież 575 to nowy typ.Ważny jest również dla mnie odczyt płyt DVD R- oraz +.Proszę o poradę co wybrać ,bo moja Yamaha 510 zaczyna już mnie trochę wkurzać ponieważ zaczyna mi się nawet zacinać na oryginałach ,tak wogóle co może być przyczyną takiego zachowania - po godz.filmu film staje i wysuwa płytę lub się zawiesza .Ja radzę sobię z tym wyłączjąc go na 30 min z prądu i wtedy idzie bez problemu na razie do wczoraj miałem to na nagrywanych plytach ale miałem już wczoraj przypadek takiego zachowania na oryginalnym DVD - co to może być.Panowie powiedzcie jeszcze jedno czy odczuję różnicę zarówno pod względem obrazu jaki i dźwięku gdy przejdę z Yamahy 510 na ,któryś z wymienionych przeze mnie Pionierów.Z góry dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/11202-pioneer-565-czy-nowy-575a/

Tylko i wylacznie 575. Poprzedni model mial cos z zanizonym napieciem na wyjsciu (dokladny test w prasie). Jesli chodzi o cene to cena oficjalna obejmuje tylko model 575, natomiast model 565 jest wyzbywany na sile ze sklepow. ja widzialem 1100zl, kolega gdzies slyszal ponizej 1000zl. Problemem tez bedzie odsprzedaz modelu 565 bez DivX-a- bedzie pewnie niesprzedawalny tylko z tego powodu, tak jak teraz trudno pozbyc sie czegos co nie czyta mp3 i podobnych bzdetow. Tak to juz dziala.

Natomiast jesli chodzi o Yamahe to ten temat byl juz przerabiany- ta firma nie robi DVd tylko sklada z LG, Philipsa, a drozsze modele z Panasonica, ale to tylko te bardzo drogie.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

a moze koledze chodzi o jakosc dzwieku i obrazu a nie o to czy kiedys go sprzeda i ze jest tanszy czy drozszy ? poza tym oba modele czytaja MP3-ki. Moze by tak zwrocic uwage na roznice w wadze obu urzadzen ?

prawie pol kilo to chyba cos znaczy ? wiadomp przeciez ze cala waga takich sprzetow to drut na transformatorze a wiec jakosc produkowanego pradu. Kolego,porownaj sobie parametry mierzone w dB w obu urzedzeniach (565 - 575) a moze zaowarzysz ze to po prostu urzadzenia z innych polek...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.