Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki projektor do kawiarni?

KotSylwester

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Kolega szuka projektora do kawiarni do oglądania piłki nożnej.

Miejsca jak to kawiarnia super zaciemnione nie będzie, ale cała jest w ciemnych kolorach, ciemna wykładzina, ciemne ściany, ciemny sufit - klimatycznie jest.

Ekran ma mieć szerokość ok 2,2 - 2,4 mb.

Z odległością od ekranu nie ma problemu mogą być te 4-5m.

Z dymem nie ma problemu, jest zakaz palenia.

Jako że ja szukałem swojego już jakiś czas temu nie chcę mu doradzać. Jedyne co doradziłem to szary ekran zwijany, taki jak mój - Suprema Andromeda, bo przez ten rok nic się z nim nie dzieje, nie zawija się ani nic no i szary na pewno lepszy to nie zaciemnionego pomieszczenia.

Co do jakości obrazu, to przy piłce nożnej raczej na czernie i subtelność nikt zwracał uwagi nie będzie ale ważne żby piłkę było widać. Dlatego nie piszę o budżecie żeby nie sugerować. Wiadomo że ma być tanio i dobrze.

Jakis czas temu kupilem na ebayu w Niemczech Infocusa X10 za 300 euro z pierwszej reki. To bardzo jasny projektor DLP z relatywnie dobrym kontrastem. Infocus byl tak jasny ze musialem go drenowac na 20% jego mozliwosci. Do celow o jakich piszesz (szary ekran, odleglosc ekranu) swietnie by sie nadal, nie byl zbyt cichy (29db) ale w knajpie to itak nie przeszkadza. Jak kolega szuka czegos taniego to ten sprzet jest godny polecenia. Poza tym oferuje obraz full hd naprawde wysokiej jakosci, moj obecny Mitsubishi Hc7000 w zasadzie nie oferuje wiele wiecej poza brakiem teczy i lepsza czernia...

3tys euro to jest tano projektor????

To ja mam optome hd20, którą i ja i ów kolega uważany za świetną a kosztowala 4x mniej...

Napisalem 300 Euro nie 3000!!!! pomnoz razy 4.1 to niecale 1300 PLN....widze ze czytanie ze zrozumieniem nadal nie wychodzi..A skoro ta optoma taka swietna to nad czym sie tu zastanawiac, niech kolega kupi i problem rozwiazany.

Mhm...a jaki budzet?? Na fakture moze tez byc sprzet uzywany, na ebay.de jest sporo handlarzy oferujacych uzywki z 12 miesieczna gwarancja oraz na fakture. Ja kupuje sprzet tylko i wylacznie na ebay.de, wybor jest wiele lepszy niz na allegro no i aspekt ekonomiczny....czasami mozna kupic w miare nowe projektory za 30% ceny. Niedawno nasz kolega z forum ktory czasami tu zaglada, kupil sony vpl hw15 w idealnym stanie za 700 euro, taki sam chcialem kupic 3 lata temu za 9000 :/

A co to gadać ...

Kup projektor z jak największym natężeniem światła.

Do piłki przydałby się jakiś system motionflow żeby nie smużyło podczas ruchu.

Niestety projektory spełniające w/w kryteria kosztują już kilka tysięcy. A to chyba poza budżetem ;-)

np. BENQ W1500, albo ultrajasny Optoma HD-25LV. Jednak różnica w cenie odbija się w jakości obrazu ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Uzyskal efek bardzo dobry

"Bardzo dobry" - to pojęcie względne.

No na pewno. Efekt wyrywa oglądających z butów. Na pewno jest super!!! No bo jak może być inaczej. Tani projektor! Tani ekran, a efekt BAJKA!!! he he.

Tylko oglądać. A ludziska płacą po 3tyś dolarów za ekrany. Po co??? Kolega ma to samo za 1tyś zł. Profesjonalizm na najwyższym poziomie.

Nakręć jakiś filmik. Chętnie zobaczę jak to świeci.

Dopisz jaki projektor i jaki ekran. Jestem bardzo ciekawy tego zestawienia.

Ja tez bylem ciekaw propozycji i moja ciekawosc nie zostala zaspokojona

Śmieszny jesteś... Forum to nie burdel!!! Myślę że sam powinieneś sobie zrobić dobrze. Ale polewa. Cała prawda o znawcach z forum.

Tak to jest jak się Koty, Psy i inne zwierzaki rejestrują.... HA HA HA HA HA HA .

Jest super!!!!

Najwazniejsze ze klijenci zadowoleni meczyki lecą piwko sie leje jest weseło ,tu nie potrzeba podejscia purysty do tematu ...jest obraz duzy jest moc nikt nie wnika czy czernie kontrasty są ok itd..Marek nie spinaj sie tak

ps.projektor jest dla ludzi ktorzy chca miec namiastke kina w domu i jakosc jest rzeczą względną, dla full hd najwiekszy rozmiar obrazu to max 55" wszystko powyzej to juz rozjechana rozdziałka i mydło ....duzy ekran to rozdzielczosc 4k lub wyzej w przyszłosci

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.