Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dzwiękowa zewnętrzna i głośniki 2.0 v 2.1

Marek Markiz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Potrzebuje jak najlepszej karty dzwiękowej zewnętrznej do laptopa w cenie do 300/400zł i jak najlepsze głośniki 2.0 lub 2.1 do kwoty 400zł.

Głównie do słuchania muzyki i filmów. W gry za bardzo nie gram. Musi być to zestaw w miare kompaktowy gdyż jestem za granicą i często się przeprowadzam, także głośniki typu Microlab Solo C6/C7 są za duże.

Mój typ to:

1. Xonar u7 i głośniki 2.1 Modecom MC-MHF60U

2. Xonar u7 i głośniki 2.0 Modecom MC-SHF80U

Zamiast xonar u7 może Audinst HUD-mini?

Pytania:

Czy któryś z tych zestawów jest lepszy i dlaczego?

Czy można w tej kwocie dostać lepszy sprzęt?

Uwaga! Mogę zwiększyć budżet jeśli zestaw który zaproponujecie będzie dużo lepszy niż ten który jest wyżej :)

Wybór oparłem o recenzje ze strony zakupek.pl

Nie znam się za bardzo na tym sprzęcie ale chciałbym uzyskać jak najlepszy dzwięk jeśli chodzi o laptopa, nie mam wejścia optycznego w laptopie i w tych głośnikach również nie ma tego wejścia, a może warto je mieć? proszę o propozycje zestawów.

Jeśli laptok jest w miarę nowy, a integra chamsko nie szumi, to obawiam się, że zewnętrzną kartę dźwiękową przy tej klasie sprzętu można sobie z góry darować :D

Całe 800 zł zainwestuj w głośniki, da to znacznie lepszy efekt niż 50/50 na niepotrzebną rzecz. A jeśli chcesz już koniecznie żródło

to może być Audiotrak Maya, które da się wyrwać po 150 zł.

EDIT:

A co do głośników, to nie rozumiem czemu nie chcesz Solo C6, skoro są tylko troszkę większe od SHF-80. Co do grania się nie wypowiem, bo nie słuchałem, ale C6 w internetach są dość chwalone i prawdopodobnie niżej zejdą, co się zawsze do filmów przyda.

Dziękuje za odpowiedź. Myślałem nad solo c6, wydają się być faktycznie chyba tylko trochę większe.

A jeśli miałbym inwestować więcej to opłacałoby się kupić np monitory bliskiego pola? typu Behringer MS40?

lub inne w podobnej cenie.

A do tego np audiotrack maya u5? To zestawienie byłoby lepsze?

Jeśli jest to nie opłacalne to wezme solo c6 :)

Z tego co wyczytałem w internetach to maya u5 to taka "przenośna integra", więc już może dla świętego spokoju kup xonara.

Co do głośników to trudno się wypowiedzieć, ale jeśli jesteś takim "przeciętnym" użytkownikiem komputera, to lepiej kup c6, ponieważ

MS40 prawdopodobnie będą strojone pod produkcję muzyki w bliskim polu, a nie każdemu taki dźwięk musi się podobać.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Witam, dziękuje za wypowiedzi, w takim wypadku z MS40, a jeśli chodzi o JBL to są świetne, śmieszne ślimaki:D nie wiem jak grają choć na yt są tam jakieś recenzje, pytanie mam teraz następujące:

Czy JBL Pebbles będą grały lepiej z kartą dzwiękową usb? Choć ich chyba w ogóle nie można podłączyć pod zew. karte ?

A HK Soundstick III potrzebują karty usb czy nie będzie różnicy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.