Jump to content
IGNORED

Problem Rotel RCD-06

kron-abs

Recommended Posts

Witam szanownych forumowiczów wiem że treść będzie trochę nietypowa ale może trochę wyszedłem z obiegu. Do celu. Problem tkwi w samoistnie wysuwanej szufladzie tego o to w temacie CD . Bawił się nim mój synek 19 miesięczny i chyba za dużo na klikał potem wcisnął na siłę płytę a potem szuflada się po prostu nie zamykała. Stwierdziłem może błędnie, że wsunę szufladę i układ się wyzeruje ale stało się zupełnie odwrotnie. Wkładam płytę wciskam play odtwarzacz pobiera nawet chyba nie próbuje czytać bo nie słychać lasera i od razu wypluwa, Jak temu zaradzić?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam szanownych forumowiczów wiem że treść będzie trochę nietypowa ale może trochę wyszedłem z obiegu. Do celu. Problem tkwi w samoistnie wysuwanej szufladzie tego o to w temacie CD . Bawił się nim mój synek 19 miesięczny i chyba za dużo na klikał potem wcisnął na siłę płytę a potem szuflada się po prostu nie zamykała. Stwierdziłem może błędnie, że wsunę szufladę i układ się wyzeruje ale stało się zupełnie odwrotnie. Wkładam płytę wciskam play odtwarzacz pobiera nawet chyba nie próbuje czytać bo nie słychać lasera i od razu wypluwa, Jak temu zaradzić?

Trzeba naprawić mechanizm. Jesli nic się nie polamało (w co wątpię) to należy rozebrać mechanizm i ponownie ustawić poprawnie szufladę względem reszty mechanizmu. Jeli się połamało to będzie problem.

Hidden Content

Witam,

Najprawdopodobniej jak pisał przedmówca. Moja córka zrobiła mi to samo :) z RCD-971.

Ewentualnie pasek napędu szuflady do wymiany.

Jeżeli jest tam napęd sony to daj namiary na PW - wyślę ci instrukcję wymiany paska i poprawnego ustawienia szuflady.

Pzdr.

Hidden Content

• 4 months later...

Witam

Tak jak pisaliście, przestawiony mechanizm szuflady (nie podnosił czytnika), musiałem rozebrać mechanizm, aby dowiedzieć się iż od dołu jest śruba nastawcza, z dostępem od spodu odtwarzacza (mały otworek w obudowie-konieczny płaski wkrętak), która pozwala rozwiązać problem bez ingerencję w sprzęt. Temat zamykam -problem rozwiązany

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.