Skocz do zawartości
IGNORED

Problem Rotel RCD-06

kron-abs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów wiem że treść będzie trochę nietypowa ale może trochę wyszedłem z obiegu. Do celu. Problem tkwi w samoistnie wysuwanej szufladzie tego o to w temacie CD . Bawił się nim mój synek 19 miesięczny i chyba za dużo na klikał potem wcisnął na siłę płytę a potem szuflada się po prostu nie zamykała. Stwierdziłem może błędnie, że wsunę szufladę i układ się wyzeruje ale stało się zupełnie odwrotnie. Wkładam płytę wciskam play odtwarzacz pobiera nawet chyba nie próbuje czytać bo nie słychać lasera i od razu wypluwa, Jak temu zaradzić?

https://www.audiostereo.pl/topic/112086-problem-rotel-rcd-06/

Witam szanownych forumowiczów wiem że treść będzie trochę nietypowa ale może trochę wyszedłem z obiegu. Do celu. Problem tkwi w samoistnie wysuwanej szufladzie tego o to w temacie CD . Bawił się nim mój synek 19 miesięczny i chyba za dużo na klikał potem wcisnął na siłę płytę a potem szuflada się po prostu nie zamykała. Stwierdziłem może błędnie, że wsunę szufladę i układ się wyzeruje ale stało się zupełnie odwrotnie. Wkładam płytę wciskam play odtwarzacz pobiera nawet chyba nie próbuje czytać bo nie słychać lasera i od razu wypluwa, Jak temu zaradzić?

Trzeba naprawić mechanizm. Jesli nic się nie polamało (w co wątpię) to należy rozebrać mechanizm i ponownie ustawić poprawnie szufladę względem reszty mechanizmu. Jeli się połamało to będzie problem.

Witam,

Najprawdopodobniej jak pisał przedmówca. Moja córka zrobiła mi to samo :) z RCD-971.

Ewentualnie pasek napędu szuflady do wymiany.

Jeżeli jest tam napęd sony to daj namiary na PW - wyślę ci instrukcję wymiany paska i poprawnego ustawienia szuflady.

Pzdr.

• 4 miesiące później...

Witam

Tak jak pisaliście, przestawiony mechanizm szuflady (nie podnosił czytnika), musiałem rozebrać mechanizm, aby dowiedzieć się iż od dołu jest śruba nastawcza, z dostępem od spodu odtwarzacza (mały otworek w obudowie-konieczny płaski wkrętak), która pozwala rozwiązać problem bez ingerencję w sprzęt. Temat zamykam -problem rozwiązany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.