Skocz do zawartości
IGNORED

dwa interkonekty w jeden :)

robin102

Rekomendowane odpowiedzi

Przełączam między klockami, majdruje raz jeden interkonekt, do innej muzyki, do innej płyty przełączam drugi interkonekt. Van Den Hul D102 MK V (niebieski) oraz Wireworld EQINOX 6( srebrny). Pierwszy ma fajny duży bas, ładną średnice, ładną przestrzeń, ale już woklale nie koniecznie się podobają. Drugi niesamowicie detaliczny, klarowny z piękną czytelną, ale nie rozbrykaną górą, świetne wokale, niestety na dolnych rejestrach ciut kuleje dla mnie, brak mi wybrzmień wyższego basu na moich ulubionych płytach. No i tak już się tym przepinaniem zmęczyłem. Sprzedał bym chętne oba na alle... i kupił jeden używany, ale tylko używany w budżecie do 500 max 600zł który łączył by cechy transmisyjne sygnału tych dwóch, czyli był bardzo dobrym :) ale jeszcze budżetowym kabelkiem. Może coś doradzicie, może któryś z forumowiczów, czy forumek zna te kabelki i wie czym dwa zastąpić jednym :).

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

i kupił jeden używany, ale tylko używany w budżecie do 500 max 600zł który łączył by cechy transmisyjne sygnału tych dwóch, czyli był bardzo dobrym :)

Spróbuj coś z wyższych modeli VDH .

Może Integration Hybrid ?

The First Ultimate MKII mógłby być faworytem ale to nie te ceny - używki od 800zł .

Uważaj na podróby kabli VDH !

Przełączam między klockami, majdruje raz jeden interkonekt, do innej muzyki, do innej płyty przełączam drugi interkonekt. Van Den Hul D102 MK V (niebieski) oraz Wireworld EQINOX 6( srebrny). Pierwszy ma fajny duży bas, ładną średnice, ładną przestrzeń, ale już woklale nie koniecznie się podobają. Drugi niesamowicie detaliczny, klarowny z piękną czytelną, ale nie rozbrykaną górą, świetne wokale, niestety na dolnych rejestrach ciut kuleje dla mnie, brak mi wybrzmień wyższego basu na moich ulubionych płytach. No i tak już się tym przepinaniem zmęczyłem. Sprzedał bym chętne oba na alle... i kupił jeden używany, ale tylko używany w budżecie do 500 max 600zł który łączył by cechy transmisyjne sygnału tych dwóch, czyli był bardzo dobrym :) ale jeszcze budżetowym kabelkiem. Może coś doradzicie, może któryś z forumowiczów, czy forumek zna te kabelki i wie czym dwa zastąpić jednym :).

Witam !

spróbuj argentum 6/4 albo siltecha SQ 28 G 3 srebrne kable i można kupić używki w dobrych cenach.

Van Den Hul D102 MK V (niebieski) oraz Wireworld EQINOX 6( srebrny). Pierwszy ma fajny duży bas, ładną średnice, ładną przestrzeń, ale już woklale nie koniecznie się podobają. Drugi niesamowicie detaliczny, klarowny z piękną czytelną, ale nie rozbrykaną górą, świetne wokale, niestety na dolnych rejestrach ciut kuleje

czym dwa zastąpić jednym :).

słyszysz róznice miedzy srebrem a miedzią, czy mozna to połaczyć? tak ale lepiej i taniej przypuszczam w twoim systemie zmienić cd:)

spróbuj argentum 6/4 albo siltecha SQ 28 G 3 srebrne kable i można kupić używki w dobrych cenach.

Dzięki za przypomnienie. Fakt ten Siltech przedni jest, dawano temu przeszedł u mnie przez graty, ale był chyba za drogi, albo za dobry jak na mnie ;) Dziś chyba by mi się wpasował, To raczej klasowy konekt. Tylko jak go kupić wśród tych wszystkich chińskich śmieci :) Zastanawiam się taż nad jakimś wyższym modelem Wireworda co by miał tak piękna gorę i taką przestrzenność, ale lepszy na dole było. No i nie kosztował więcej niż 6 stówek jako używka.

słyszysz róznice miedzy srebrem a miedzią, czy mozna to połaczyć? tak ale lepiej i taniej przypuszczam w twoim systemie zmienić cd:)

.

Nie, nie CD raczej nie zmienię, za mały kroczek, szkoda kasy. Za to fajny kombinejszyn robię jak się lenię to Wireworda daje jako sygnałowy, a Van Den Hul robi jako zworki od tyłu wzmaka :) Efekt przyzwoity, bo i jest dół ten co lubię i jest detaliczność, tylko piękne stereo się trochę gubi i wysokie znów do głośników zaczynają się przyklejać.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

W obrocie jest masa podróbek Siltecha .

Tego Siltecha można łatwo odróżnić, bo podróbki mają inne koszulki wiem bo mam ale nie sprzedaję i nie sprzedam. Na giełdzie hifi taki siltech sQ 28 G3 był za 350zł a Polski argentum 6/4 za 400zł. Ja uważam, że mi srebrne kable dają mi więcej czego? wszystkiego

• 2 tygodnie później...

Panowie proszę o następne ciekawe propozycje. Siltech się nie sprawdził. Umęcza mnie te przełączanie kabelków. Jak słucham ściany Pink Floydów to wzmacniacz z CD spinam konektem Van Den Hul jak A.M. Jopek to używam Wireworld EQINOX 6. Czasem jako sygnałowy robi Van den Hul, a zamiast zworek spinających stopnie wzmacniacza Wireworld EQINOX 6.

Hmmmm co by tu wykombinować w temacie interkonektu.

Hej,

Robin nie wiem jakie masz kolocki ? ale jesli móglbys nagiac budzet, moze Ci sie uda znalezc MIT CVT Terminator 1 ma wszystko czego oczekujesz od Twojej dwójki.

Tak mi przyszedl do glowy z tanszych i tu bedzie Cie stac na nowy kabel Chord Chameleon tylko potrzebuje duzo wygrzewania zanim zacznie grac...

Uuuujjj wygrzewanie kabli sygnałowych to ja nazywam adaptacją słuchu, bo tam raczej nic się nie grzeje :)

Dzięki poczytam o tych interkonektach. Dzisaij znów przepinka kabla była Najpierw płyta OLDER no i niestety basu na węglowym Van Den Hulu było za bogato, wiec Eqiunox, Potem w playerku płyta Michała, ale Bayora i trzeba było wrócić do Van Den Hula.

No i tak już się tym przepinaniem zmęczyłem. Sprzedał bym chętne oba na alle... i kupił jeden używany, ale tylko używany w budżecie do 500 max 600zł który łączył by cechy transmisyjne sygnału tych dwóch, czyli był bardzo dobrym :) ale jeszcze budżetowym kabelkiem. Może coś doradzicie, może któryś z forumowiczów, czy forumek zna te kabelki i wie czym dwa zastąpić jednym :).

Furutech FA220- wszystko na swoim miejscu. Nie drażniący, ale jednocześnie detaliczny, przy czym gruby jak cholera.

Na VdH to chyba metalu słuchasz. ;)

przy MIT CVT Terminator 1 przepinanie bedzie zbedne, mialem go u siebie i troche zaluje, ze go sprzedalem :/

Treminator 1 to hybrydowy kabel, kilka cech które mi sie podobaly to mega wokale, ogromna przestrzen, swietna barwa.

Wiesz może co znajduje się w tej magicznej puszce MIT-a?

Wiesz może co znajduje się w tej magicznej puszce MIT-a?

Magia ;) a tak na powaznie nigdy sie w to nie wglebialem. CVT jak na swoja cene i dosc niski model MITa gra na prawde bardzo fajnie, sprawdza sie zarówno w tranzystorach i lampach. Ja wymienilem swojego na Shotgun MA, zaluje tylko ze nie zostawilem go jako drugiego kompletu.

Testowałem eqiunoxa7 i wlasnie ze wgłędu na bas przegrał z chordem cadenza.

Focal + Naim

Testowałem eqiunoxa7 i wlasnie ze wgłędu na bas przegrał z chordem cadenza

Jak dolny zakres transmituje ten Eqinox 7 ? mam model 6 i jednak dolne rejestry mimo, że barwne , bogate w szczegóły to jednak trochę bez powera są, takie raczej pod bardzo mocną kontrolą, ciut za mocną według mnie :).

A co to za kabelek, na allegro widze jakiś pieruńsko tania tanizna. W sieci jakiś sensowny recenzji nie znajduje.

Zdarzają się podróby. Widziałem ten z aukcji. Być może to DIY. Furutech FA220 jest ciemnozielony, matowy. W sklepach (jeśli jest) cena wysoka ze względu na konfekcję (wypasione wtyki są droższe od kabla). Sam kabelek można kupić z metra i zrobić IC samemu, choć nie ukrywam że ze względu na grubość przewodu i żył nie jest to proste. Dźwięk czysty, żywy, niemęczący, wszystkie podzakresy dobrze kontrolowane. Dla mnie jedyną wadą jest jego grubość. 10 cm luzu lub lepiej za urządzeniami to wymagane. O mniejszej zamkniętej szafce zapomnij.

Jak dolny zakres transmituje ten Eqinox 7 ? mam model 6 i jednak dolne rejestry mimo, że barwne , bogate w szczegóły to jednak trochę bez powera są, takie raczej pod bardzo mocną kontrolą, ciut za mocną według mnie :).

dokładnie tak , lekko tłumi moc dynamikę ale kontrola całkiem dobra.

Focal + Naim

• 2 tygodnie później...

dokładnie tak , lekko tłumi moc dynamikę ale kontrola całkiem dobra.

Czi takie masz wrażenia po słuchaniu modelu EQinox 6 czy 7 bo ja właśnie po 6 mam doznanie,z e pięknie to gra ale tak od 200Hz w dól trochę pary brak choć jest barwnie i kolorowo ;) Model 7 jest na dole pasma bardziej dziarski ?

Ha ha sam się z siebie śmieje. W przedbiegach odrzuciłem dawno temu poznanego mi VDH First pierwszej najstarszej wersji. Wpięty w obecny mój system sprawuje się rewelacyjnie . Ułożyło się wszystko jak trzeba. Dobrze,z e kumpel mi go pożyczył. Trzeba będzie gdzieś szukać takowego do kupienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.