Jump to content
IGNORED

Problem ze wzmacniaczem - HK 680 - gdzie serwisować?

Vincentos

Recommended Posts

Witam Kolegów,

mam następujący problem ze wzmakiem (a jest to Harman Kardon HK 680): wzmacniacz gra, ale po pewnym czasie (10-20 minut) zaczyna 'cykać' (dźwięk załączającego się przekaźnika), czasami jest to pojedyncze cyknięcie, czasem jest ich więcej. Po którymś cyknięciu następuje cisza, a dźwięk pojawia się dopiero po odłączeniu i podłączaniu wzmaka do zasilania.

W związku z tym mam dwa pytania:

1. Co to może być?

2. Gdzie serwisować (w grę wchodzi serwis stacjonarny w Trójmieście lub wysyłka sprzętu na odległość)?

Będę wdzięczny za odpowiedzi, zwłaszcza kontakty do serwisów/osób które mogłyby się tym zająć.

Próbowałem w jednym serwisie w Gdyni, ale skończyło się na tym że zostałem poinformowany o szacowanym koszcie, ale Pan z serwisu za cholerę nie chciał powiedzieć co będzie do naprawy :) Zasłaniał się tajemnicą zawodową..

e

Witam Kolegów,

mam następujący problem ze wzmakiem (a jest to Harman Kardon HK 680): wzmacniacz gra, ale po pewnym czasie (10-20 minut) zaczyna 'cykać' (dźwięk załączającego się przekaźnika), czasami jest to pojedyncze cyknięcie, czasem jest ich więcej. Po którymś cyknięciu następuje cisza, a dźwięk pojawia się dopiero po odłączeniu i podłączaniu wzmaka do zasilania.

Miałem coś takiego w amplitunerze HK 3480. Objaw występował ale nieregularnie. Dwie wizyty w serwisie i nic. Przy trzeciej wizycie już patrzyli na mnie dziwnie. Serwisant nie dał jednak za wygraną. Dwa dni grał u nich non stop.

Na trzeci dzień bingo! jest cykanie. Ruszanie wiązką kabli - cykanie pojawia się częściej albo znika w zależności jak się kabelki ułożą. Pozaciskali na nowo końcówki i... naprawili!

Naprawiałem sprzęt nowy, na gwarancji więc nie wiem jakie byłyby koszty. Od tamtego czasu (7-8 lat) gra bezawaryjnie.

Dzwoniłem już do kilku "pierwszych lepszych" w moim mieście. W kilku odpowiedź brzmiała mniej więcej tak: "nie zajmujemy się wzmacniaczami, a już na pewno nie harman kardon" - nie wiem, to chyba dla nich jakaś egzotyka.

W pierwszym,w którym zechcieli przyjąć sprzęt na serwis sytuacja była taka jak opisałem w pierwszym poście.

Dlatego pytam na forum o kogoś kto ma doświadczenie i mnie nie zbyje, a uczciwie naprawi sprzęt - nawet wysyłkowo, i nie musi to być od razu autoryzowany serwis, wystarczy polecana osoba :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.