Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do kolumn

Black_54206

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam wzmacniacza do kolumn quadral black fire ich moc muzyczna to 300wat. Do tej pory trafiłem na okazje kupić SONY TA-FB940 KLASA QS i NAD 319. I teraz który wzmacniacz się lepiej spisze do słuchania każdego typu muzyki. Dziękuje za pomoc, pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/112225-jaki-wzmacniacz-do-kolumn/

W kwestii jakości- jakikolwiek wzmacniacz, co do możliwości wysterowania- silny i zniosący niską impedancję. Te Qadrale to niski jakościowo model, znając firmę, impedancja schodzi do ok 3 ohm. Osobiście trzymałbym się od nich z (bardzo) daleka.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam. Szukam wzmacniacza do kolumn quadral black fire ich moc muzyczna to 300wat. Do tej pory trafiłem na okazje kupić SONY TA-FB940 KLASA QS i NAD 319. I teraz który wzmacniacz się lepiej spisze do słuchania każdego typu muzyki. Dziękuje za pomoc, pozdrawiam

po co mieć słabe kolumny jako ograniczenie i do nich szukać jakiegoś wzmaka, który jakoś z nimi "zagra"?

A słuchałeś z tych kolumn ? :)

Po co słuchać, wystarczy popatrzeć: każdy przetwornik "z innej parafii", połączenie wysokotonowych: tuby i plastikowego badziewia, skrzynka wielka i na 100% bez żadnych wzmocnień- gra na całego.

To ma być wielkie, głośne, dla drewnianouchych słuchaczy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po co słuchać, wystarczy popatrzeć: każdy przetwornik "z innej parafii", połączenie wysokotonowych: tuby i plastikowego badziewia, skrzynka wielka i na 100% bez żadnych wzmocnień- gra na całego.

To ma być wielkie, głośne, dla drewnianouchych słuchaczy.

Wie Pan ja nie mam jakiegoś super słuchu i wymagań że to ma grać bardzo dobrze. Ale w porównaniu z Technics sb-ex7 wypadają podobnie. "Nie jest trudno słuchać głośnej muzyki, trudno się nią delektować. BLACK FIRE uczynił to możliwym.". Słowa firmy quadral, kiedyś grały pod SONY ta-fe700r u znajomego i było bardzo dobrze, dlatego teraz chce do nich jakiś dobry wzmacniacz od Sony lub Nad

Papier wszystko przyjmie.

Dla mnie już dobry jest dźwięk z technics sb-ex7 i tych Quadrali i nie wiem jaki wzmacniacz pod te kolumny kupić. Co Pan myśli o tym SONY TA-FB940 KLASA QS?

Black- z całym szacunkiem, ale mam wrażenie, żeś się do tego zabrał od "d... strony". Daaaawno, dawno temu: odtwarzacz cd, wzmacniacz, słuchawki, a dopiero sporo później - paczki. Pozdro - Jacek.

Black- z całym szacunkiem, ale mam wrażenie, żeś się do tego zabrał od "d... strony". Daaaawno, dawno temu: odtwarzacz cd, wzmacniacz, słuchawki, a dopiero sporo później - paczki. Pozdro - Jacek.

To jak sie do tego zabrać?

Tak bież i uciekaj. Słyszałeś kiedyś to zestawienia? Czy klepiesz tak jak uważasz?

O co Ci chodzi chłopie? Tak, pisze jak uważam. A Ty nie?

Musica curat cor meum et animam meam delenit

:) A i złotouści, zatrudnieni przez firmę - zawsze coś wydumają.

To jak sie do tego zabrać?

Przecież Ci napisałem:) Wziąłeś się do rzeczy od kupna(?) ostatniego elementu. No - ostatnim są druciki i pozłacane pierdoły. Kup wzmacniacz, oswój się z brzmieniem. Nic nie piszesz, jaki masz odtwarzacz... Wybacz, ale to tak, jakbyś kupował auto "pod" posiadany już breloczek!:)) pozdro - Jacek.
Gość numik

(Konto usunięte)

A słuchałeś z tych kolumn ? :)

tych dosłownie nie, ale wiesz - znam parę lepszych jak sądzę nawet w niewielkich pieniądzach. Wg mnie to nie są kolumny na lata, pod które warto szukać wzmaków. To moje osobiste zdanie, wolę Audiolaba z Dali Zensor;p;p

Temat można skończyć i wybrałem SONY :). A teraz mam drugą sprawe i nie chce do tego zakładać nowego tematu więc napisze tutaj, chciałbym kupić kolumny i wzmacniacz do ceny 600zł do pokoju który ma 20m2, gatunek muzyki każdy oprócz klasyki i nie ukrywam że zależy mi na basie :) dziękuje za pomoc

• 3 miesiące później...

Witam serdecznie!

Posiadam od tygodnia kolumny Rubicon Rp-36F mkii. Po przerobieniu nisko budżetowych Jamo, JBL E-80 i innych mocno słychać że przeniosłem się w świat innej jakości dźwięku. Do tego mam wzmacniacz Denon pma 680r który chciałbym wymienić. Jakie Panowie mają propozycję wzmacniacza który w stosunku do w/w uwydatnił by trochę samą górę i lekko mniej tłukł niską średnicą? Niech to będzie na razie wzmacniacz w podobnym przedziale cenowym co ów Denon względnie trochę droższy(może inny Denon?). Muzyki słucham różnorakiej (najmniej mechanicznej) i chcę słuchać z wyłączoną korekcją. Bardzo proszę o propozycje ponieważ nie miałem okazji zbyt wielu wzmacniaczy posłuchać prócz mojego, kilku Technicsów i Sony z półki do 400 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.