Skocz do zawartości
IGNORED

plinius SA-102 vs Pass labs x-250

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem obie u siebie, ale nie w tym samym czasie. Plinius na pewno cieplejszy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

wlasnie sie plinius dobrze wygrzal i calkiem niezle sobie poczyna

moglo by byc wiecej basu przy cichym odsluchu ale jak sie odkreci to jest go dosyc.

jak na tranzystor to calkiem cakiem - nie jest to jednak SET

modwrighta zabija na wejsciu - glownie barwa i wybrzmieniami

conrada johnsona tez ale tu glownie scena i basem

bata vk-200 rozwala srednica i gora - ale bas ma ciut gorszy

myslalem ze jest wiekszy - w rzeczywistosci jest nie wiele wiekszy niz nakamichi PA7 ale swoje wazy

w sumie chyba zostanie u mnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-983-0-54069300-1403293856_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No predzej czy pozniej i tak zmieni na SET ale poki nie ma pokoju odsluchowego to sie musi meczyc z tranem;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Ale wiesz ile bardzi dobre trany kosztuja...

Myslisz, ze t5en plinius zblizy sie jakoscia do GM70?;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

no ale mi biega mlodziez dookola sprzetu - ostatnio coreczka uwiesila mi sie na glosnikowych i zaczala sie hustac

ten plinius gra na prawde ok - na przeczekanie jak znalazl

to nie ta liga - ale zycie jest sztuka kompromisow. dopoki nie zmienie jamki musze miec jakiegos grajka - nie moge wiecznie popedzac zestawu pozyczoneym sprzetem - nie wypada. plinius zacna marka jest i jak widac nie bez powodu ceniona.

:-)

zasilanie awaryjne bo podejrzenie o petle masy bylo...

nie wiem czym ludzie sie tak podniecali wypisujac te wszytskie achy i ochy na temat tej koncowki...

pliniusowi to do piet nie dorasta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a mialem takiego, naprawialem komus.

gra toto po prostu neutralnie i wszedzie pasuje. Nie jest przegiety w zadna strone.. i to jego zaleta.

Konstrukcja prosta jak cepa. Jak ktos znajdzie gdzies Pliniusa, brac w ciemno.

Mateuszek, sam wzmacniacz nie gra - gra cały system ;-)

Bardzo możliwe że ModWright po prostu nie zgrał się u Ciebie z resztą toru tak jak robi to Plinius.

Probowalismy go jeszcze w jednym dosc dopracowanym systemie ktory dobitniej obnazyl charakter grania modwrighta

Ale jak widac sa ludzie ktorym to pasuje

Ok

I tego sie trzymajmy

Ile kosztuje teraz s/h 102 ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Moglibyscie z Wojtkiem zrobic porownanie tego Pliniusa z Batem vk500. Mysle, ze to moze byc dzwiek o podobnej charakterystyce..

Oj niech was Bóg przed Batem vk500 broni ! Toż to muł do 5 potęgi ! Ponownie - znowu nie miałem okazji postawić ich obok siebie, ale tak 'korespondencyjnie', wydaje mi się, że Plinius duuuuuużo lepszy. Passy X-250 chodzą po ok 10-11kzł - myslałem że za te Pliniusy chcą więcej.

Tez mi sie tak wydaje, ale warto sprawdzic...

Oj niech was Bóg przed Batem vk500 broni ! Toż to muł do 5 potęgi ! Ponownie - znowu nie miałem okazji postawić ich obok siebie, ale tak 'korespondencyjnie', wydaje mi się, że Plinius duuuuuużo lepszy.

Przepraszam zapytam z ciekawości "co to znaczy korespondencyjnie" i "wydaje mi się". A wcześniej opinia że to muł do 5 potęgi.

Pytam dlatego bo Szanowny Kolega (sądząc po wpisach) przerzucił dużoooooo sprzętu i jego rady są niezwykle cenne.

Korespondencyjnie, bo nie miałem ich w jednym czasie w swoim systemie, tylko w pewnym odstępie.

spokojnie

kolega ma vk-500 bo grubszym upgrejdzie u Khomenki - mozna by rzec wpompowal tam wszytsko co mozna bylo i jeszcze troche

wygrzeje mu sie ten bacior to sprawdzimy co i jak

a tak na margniesie poprzedni wlasciciel mojego egzemplarza kupil emittera II i jest zalamany. dzwonil do mnie i pytal czy nie bym byl zainteresowany zamiana...

:-)

Ja natomiast uważam że fakt że Vk-500 nie zagrał w systemie u kolegi Elberoth wcale go nie dyskwalifikuje. Ja słuchałem kiedyś tej końcówki i bardzo mi się podobała.

Dziwi mnie fakt że znakomity adiofil+biznesmem używa tak radykalnych określeń. Jak wszyscy wiemy jest tak wiele czynników, które wpływają na sumę całego zestawu, że często BYWA tak że w innym zestawieniu dany klocek zagra dużo lepiej.

Chyba że Elberoth posiada zestaw, który służy (jak narzędzie laboratoryjne) do weryfikacji sprzętu.

Piszę to żeby nie wszczynać bójki , a jedynie po to by ustrzec zaszufladkowaniu pewnych firm czy urządzeń.

I proszę pamiętać że (wg mnie) na takich osobach "ciąży" odpowiedzialność edukacji młodych adiofilów.

Więc może lepiej byłoby używać sformułowań że dany klocek lepiej sprawdzi się z innymi kolumnami, bądź że kable nordosty, (ukochane Harmonixy) inne , srebrne wydobędą pozytywy z danego klocka.

To forum jest wiedzą dla wielu i proszę o tym nie zapominać.

Też słuchałem Bata vk500 i zgadzam się z Elberothem ... jego opinia jest miarodajna.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

kolega ma vk-500 bo grubszym upgrejdzie u Khomenki - mozna by rzec wpompowal tam wszytsko co mozna bylo i jeszcze troche

wygrzeje mu sie ten bacior to sprawdzimy co i jak

Jeśli można wiedzieć na czym ten upgrade polegał? Robiono go w USA w firmie? Pamiętajcie ,że są dwie wersje VK500. Zwykła i z BAT PAK czyli duuużo więcej pojemności. Dodatkowo 120 tys.mF na kanał. Z tego co pamiętam w wersji BAT PAK energia wyrazona w dżulach jest ponad dwukrotnie większa niż w zwykłym VK500. Zresztą te wzmacniacze nigdy nie należały do szybkich. Mają za to inne zalety.

Ja natomiast uważam że fakt że Vk-500 nie zagrał w systemie u kolegi Elberoth wcale go nie dyskwalifikuje. Ja słuchałem kiedyś tej końcówki i bardzo mi się podobała.

Dziwi mnie fakt że znakomity adiofil+biznesmem używa tak radykalnych określeń. Jak wszyscy wiemy jest tak wiele czynników, które wpływają na sumę całego zestawu, że często BYWA tak że w innym zestawieniu dany klocek zagra dużo lepiej.

Chyba że Elberoth posiada zestaw, który służy (jak narzędzie laboratoryjne) do weryfikacji sprzętu.

Nie wypada się nie zgodzić.

Też słuchałem Bata vk500 i zgadzam się z Elberothem ... jego opinia jest miarodajna.

Napisz w jakim systemie słuchałeś VK500. Konkretnie pre,źródło ,głośniki ,kable.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.