Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw oparty na lampie...

vege81

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieniam swój zestaw Marantz pm7004, Marantz sa7003(choć odtwarzacz cd sobie zostawię), kolumny B&W cm1 na nowy. Nastawiam się nad budują systemu do muzyki klasycznej! Ktoś mi napisał na priva, że warto zainteresować się połączeniem lapmy z gramofonem. Co sądzicie o takim pomyśle? I jakie połączenie w kwocie do 15000+,-(do oznacza, że może być taniej) za nowy zestaw będzie najlepszym, najrozsądniejszym i brzmiał duuużo lepiej niż mój obecny zestaw? Co polecicie odsłuchać?

Połączenie: ayon orion + ClearAudio Concept + Haydn Grand SE Vienna Acoustics. Co sądzicie o takim połączeniu? Cenowo dość rozsądnie, ale jak z brzmieniem?

https://www.audiostereo.pl/topic/112250-zestaw-oparty-na-lampie/

Radzę posłuchać nie pakuj się w lampę bez możliwości odsłuchu. Kiedyś kupiłem z ciekawości wprawdzie innego Cayina A50T na lampie el34 spodziewałem się że zagra chociaż namiastką tego jak mój poprzedni wzmacniacz na el34 po podłączeniu okazało się że nie jest wart nawet przysłowiowej złotówki. Dobrze że kupiłem tanio to i sprzedać się udało. W tym czasie akurat miałem 6s33s. Podsumowując nie wszystko złoto co się świeci.

Pozdrawiam,Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

nie dostales tu zbyt wielu opcji-ta zakladka coraz bardziej przypomina 'diy'.lepiej umiesc zapytanie w stereo predzej lub hiend.

Nb-przykladowy zestaw,jaki wskazales oznaczalby raczej totalne zamulenie-dla mnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.