Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-2020 AE kontra Marantz PM 15s2

ROCKmann

Rekomendowane odpowiedzi

Śmiem twierdzić że jest na odwrót! to Marantz jest na szczycie D&M Holding Inc

Od początku istnienia związany jest z muzyką! i zawsze bezkompromisowo podchodzi do konstrukcji swoich urządzeń!

Osobiście "przerobiłem" już wiele urządzeń Marantza i powyższego PM-15s2 tez miałem i szczerze go polecam. Dźwięk bardzo muzykalny!

Wzmacniacz ma też wyglądać jak wydajemy 8 tyś to sorry,ale nie kupię super audiofilskiego wzmacniacza,bo wątpię aby była taka przepaść w dzwięku na korzyść brzydali.Wiele tych niszowych pieców jest uznawana za super maszyny,co jest kontrowersyjne.Słuchałem niby najlepszych Nadów,CA,czy MF i nie wyskoczyłem z butów.

Za 8-10 tyś można kupić na pewno świetną lampę,ale nie tranzystor.

Jeżeli ktoś słucha oczami to rzeczywiście fajne klocki. Ale w takich cenach obecnie można znaleźć lepsze wzmaki.

Denon więcej mocy i to słychać. Ale...

no własnie taki a100 w cenie w jakiej jest dzis do dostania to uczciwie wykonane urzadzenie sonicznie, czy lepsze nie wiem napewno inne

Jak słuchałem Nada, CA czy MF to też mi tyłka nie urwało:) Ale jak posłuchałem Moon, Hegel, Peachtree Audio, Krell s300i (żeby nie

drogi), yamaha 2000 i kilku innych to przejrzałem na oczy i uszy. Oczywiście kazdy wzmak trzeba połączyć z odpowiednimi głośnikami.

A co do jakości wykonania- chyba zadnemu nic nie brakuje.

To urządzenia podobnej klasy, jednak o zupełnie innym brzmieniu. Wybór jednego z podanych przez Ciebie wzmacniaczy w dużej mierze zależy od Twoich preferencji oraz konfiguracji systemu (przede wszystkim kolumn, z jakim będzie współpracował).

Podaj proszę więcej szczegółów, wtedy znacznie łatwiej będzie podać faworyta.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Napisano wczoraj, 17:58

Witam,

może ktoś miał możliwość porównania Denon PMA-2020 AE z Marantz PM 15s2?

Nie tak dawno też stałem przed podobnym pytaniem.

Miałem już dosyć garażowych firm z nadmuchaną reklamą .

Wybrałem Denona . Marantz ładniejszy ale Denon mocniejszy . No i nie żałuję .

Od początku istnienia związany jest z muzyką! i zawsze bezkompromisowo podchodzi do konstrukcji swoich urządzeń!

Trochę Ciebie poniosło . Marantz jak każda firma miał i ma lepsze , bardzo dobre i słabe urządzenia .

Napisano wczoraj, 20:54

Jak słuchałem Nada, CA czy MF to też mi tyłka nie urwało:) Ale jak posłuchałem Moon, Hegel, Peachtree Audio, Krell s300i (żeby nie

drogi), yamaha 2000 i kilku innych to przejrzałem na oczy i uszy. Oczywiście kazdy wzmak trzeba połączyć z odpowiednimi głośnikami.

A co do jakości wykonania- chyba zadnemu nic nie brakuje.

W swojej historii poszukiwań wzmacniacza miałem kilka rodzynków w okolicach dychy , kilka odpadło w przedbiegach bo skoro masa osób pisze że Hegel H100 ma burczące trafo , tak jak NAIM XS ( miałem ) to sorry . Nie róbmy z siebie jaj kupując coś takiego .

Miło wspominam Xindaka A600P . Piękna maszyna ale do pełni szczęścia brakuje DACa z bardzo dobrą regulacją głośności a to generuje dodatkową kasę . Chyba że ktoś już ma takowy to gorąco polecam . Stosunek ceny do jakości wykonania i brzmienia dla mnie bezkonkurencyjny a reszta towarzystwa przy nim wygląda jak zabawki .

NAD - żart ( szara seria )

Calyx CTI - fajny wzmak , fajnie grający ale całościowo ( wygląd i funkcjonalność też ) to nie moja bajka

Krell - jakość wykonania , spasowania na najniższym mi znanym poziomie . Trafo w S300i burczy , ma za małe radiatory i się wyłącza przy głośnym słuchaniu .

PMA2020AE to MEDE IN JAPAN w KAŻDYM calu .

Użyte elementy , jakość wykonania i spasowania na najwyższym poziomie co wróży wiele lat bezawaryjnej eksploatacji .

Wady - dla mnie

- brzydki od spodu pilot ( od góry ładny )

- brak na pilocie przycisków dedykowanych konkretnemu wejściu . Trzeba przełączać impulsowo

- za duża czułość

- za płytkie gniazda bananowe

- brak diody w gałce głośności

Reszta to same pozytywy . Zgadzam się z jego testem w AUDIO cz w AV M. Lackiego .

Bas najlepszy jaki słyszałem ( Krell S300i i Xindak mają większe moce a jednak ) . Szybki , przejrzysty i żywo grający wzmak .

Dla mnie to taki NAIM na sterydach . Chce się słuchać i słuchać a noga sama chodzi w rytm muzyki .

W czasie czuwania bierze 0,2W .

S300i - różnie podają ale od 40 do 50W . Lekkie przegięcie :)

Wzmacniacz bez wymyślnych ideologii , audiofilskiego powietrza i innych naciąganych bzdur .

Swojego kupiłem nowego z gwarancją za 7400zł więc nawet nie ma co do niego porównywać w tej cenie .

tego denka przebil by dla niektorych 11s3, ale nie 15s2 mimo iz to bardzo dobry wzmak. propos 14s1 ta cena to zart. sam bede zmieniac swojego marantza i jesli nie lykne jakiejs lampy po drodze to bedzie to napewno ten denon. Nie ma volume czy tonow na wyswietlaczu czy innych niebieskich fajerwerkow, ale kosztuje tez 7tys a nie 15tys. kolega muda44 stary wyjadacz :) dobrze to opisal pozostaje teraz odsluchac.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Denon PMA-2020 AE kontra DENON PMA-A100 czy są różnicę, czy różnica jest tylko w cyferkach? :)

Właśnie czym się różnią? Ktoś miał możliwość odsłuchów?

Prócz lakieru fortepianowego i logo 100...

znalazłem testy w AUDIO i wynika że PMA 2020AE jest mocniejszy i lepszy według pomiarów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pzdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Lampa nie umiera nigdy"

100 ma na papierze troche lepsze parametry s/n i dynamiki kosztem mocy przy 4omy, widze fajny komplecik setki demo na alledrogo za 12k jeszcze by zeszli to okazja gdyby byl mi potrzebny ten cdek pewnie sam bym sie porwal :)

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Napisano dziś, 10:58

Muda,

jak sobie radzisz bez XLR-ów z CA SM6? Mówiłeś, że Stream Magic najlepiej gra po XLR.

Tak , SM6 po XLR gra super z Krellem S300i i nawet tanim XLRema jak Proel Die Hard .

Z Eq. Turbine bez wsłuchiwanie się jest lepiej ale znowu ten sam zestaw powalił mnie na Tarze 0,8 w RCA . Powalił brzmieniowo i cenowo - 16 klocków za kabel :/

Z 2020AE też bdb gra a znowu z Calyx CTI totalna klapa .

Napisano wczoraj, 22:30

Denon PMA-2020 AE kontra DENON PMA-A100 czy są różnicę, czy różnica jest tylko w cyferkach? :)

Czytałem i " oglądałem " setkę .

Pominę wygląd setki który mi nie leży to mocno zastanawiające jest po co zaraz powstał 2020AE ? Mogli jechać jakiś czas na rocznicowym modelu .

O PMA 100 wypowiadał się kolega i go nie chwalił . Za to chwalił Anthem 225 .

to nie tak do konca, twój marantz a ten denon to inna sygnatura dzwieku, w optymalnym systemie ten denon zagra lepiej bez dwóch zdań, tylko pytanie czy jak go kupisz i posłuchasz w domu co bedzie....Musisz poprostu odsłuchać, nic nie kupuj w ciemno a wszystkie tu rekomendowane sprzety bierz jako propozycje odsłuchu. Pieniadze jest łatwo wydać, ciezej za nie złozyć optymalny system którego nie chce sie przestawać słuchać czego wszystkim tu zycze:))

Zapytam czy Denon PMA-2020 AE/ewentualnie DENON PMA-A100 będzie dobrym wyborem dla miłośnika muzyki klasycznej? Miałby zastąpić mojego Marantza pm7003, i grać z Marantzem sa7003. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Szukam wzmacniacza, a później skupię się na dokupieniu kolumn. Coraz bardziej nastawiam się również na zakup gramofonu, a czytałem że Denony mają dobre wzmacniacze słuchawkowe...

mam ten wzmacniacz od ponad pół roku,

w ogóle się nie zastanawiaj i bierz Denona, świetny wzmacniacz (w O mnie jest napisane jakie miałem wcześniej wzmacniacze i Denon w stosunku brzmienie/cena/jakość postawił bardzo wysoko poprzeczkę), oczywiście nie nazywa się tak hi-endowo jak Accuphase, Krell, McIntosh itd... ale jak możesz z tym żyć ;-) to nie zawracaj sobie w ogóle głowy innymi wzmacniaczami, ma bardzo dobry phono i wyjście słuchawkowe,

pozdrawiam,

Zapytam czy Denon PMA-2020 AE/ewentualnie DENON PMA-A100 będzie dobrym wyborem dla miłośnika muzyki klasycznej?

Moim zdaniem jak najbardziej do klasyki ten wzmak się nadaje do dzis Chopina słucham tylko tylko PMA 2000 AE bo najlepiej oddaje nastrój dźwięk i tempo ale nic nie zastąpi odsłuchu aby się o tym przekonać.

• 3 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.