Skocz do zawartości
IGNORED

a propos Tonsil Perfect 150... :)

vobi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

> Jakie maja cechy akustyczne

Nie nadaja sie do wytlumienia pomieszczen:)

A tak serio. To jest obudowa zamknieta, wiec tektonicznego basie sie nie spodziewaj. Za to beda naprawde szybkie. W/g mnie calkiem udane Tonsile jak na swoje korzenie. Tanio - brac. Jak duze pomieszczenie >16m2 to jezeli zalezy Ci na poziomie glosnosci i mozliwosci robienia ogolnego spustoszenia to raczej bym pominal. Jak na kwoty, ktore obecnie kaza za nie placic calkiem udany stosunek price/performance.

pozdrawiam

Dzieki za odpowiedz! Tak mysle wlasnie czy ich nie kupic na allegro...gosc sie szczyci ze stan idealny...na razie 260 zika... a poza tym za ok.3 lata kupilbym sobie lepsze bo te wzialbym do akademika hehe to drozszych narazie nie mam zamiaru kupowac... :) Znam sie dosc na muzyce technicznej, lubie twardy i gleboki bas, przejrzystosc dzwieku jest dla mnie wazna.. lecz mimo to nie mam az takich wymagan co do jakosci kolumn zeby kupowac lepsze za 500 zl....(wiadomo jak to w akademiku hehe).. Do tego wzmacniacz Sony TA-515 2x100W na kanal, pokoik...mhm...na pewno powyzej 15m2..

Jak sadzisz... nie sa to moze diabelskie kolumny ale sprostaja moim wymaganiom? :))

Dzisiaj bylem tez w komisie, gdzie zainteresowaly mnie Uhery... no i teraz... parametrow nie bylo zadnych, wiec moglem zmierzyc wys.-ok. metra, waskie na ok.20cm i gleb.na20cm. Mialy 2 basowe glosniki kazdy o srednicy 14cm.. Nie wiem ile to ma watow ale kosztuje 200zeta...

Nie wiem czy interesowac sie dalej tymi Uherami.. :/ jesli mam wzmacniacz 2x 100W na kanal...??

Dawno temu bylem posiadaczem tych kolumn. Bas faktycznie byl calkiem niezly - natomiast średnice mozna opisac tylko jednym słowem - TRAGEDIA! Jest całkowicie wycofana! Te kolumny nie nadają się do poważnego słuchania moim zdaniem.

Dzieki! Jesli rzeczywiscie srednie sa do dupy to nie interesuja mnie... nie jestem zwolennikiem dobrej jakosci jednego tonu kosztem drugiego.. a chyba kazdy podziela to zdanie hehe...

pozdrowienia!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.