Jump to content
IGNORED

Yamaha RX-A1020 - problem z WIFI

zigiz

Recommended Posts

Witam

Od roku jestem posiadaczem ampli Yamaha RX-A1020, zaraz po zakupie i podłączeniu przystąpiłem do konfiguracji sprzętu, która jak dla mnie, była trochę upierdliwa, ale efekt nawet zadowalający. Udało mi się nawet bardzo szybko podłączyć urządzania mobilne, komputer i takie tam. Od jakiegoś czasu, nie działa mi komunikacja ani z kompem ani z urządzeniami mobilnymi (wszystko po kablu). W serwisie powiedziano mi, że mogło się zmienić oprogramowanie w telefonie i sterowniki w kompie, wydawało mi się to lekką bzdurą, ale ok. Panowie poradzili mi, iż muszę zaktualizować oprogramowanie w ampli, czyli podpiąć go do netu i ściągnąć nowy soft. Idąc za ciosem, zakupiłem bezprzewodowy YWA-10. Konfiguracja nie była wcale łatwa i oczywista jak to przedstawiała instrukcja, w której to było napisane, że wystarczy podpiąć urządzenie do ampli i powinno być automatycznie wykryte i przy pomocy kilku kosmetycznych ustawień, działać bez problemu. Tak się niestety nie stało, pomijam już fakt, że dzięki tym ustawieniom, zresetowałem sobie ustawienia domowej sieci i rutera, który na kilka godz przestał działać...

Proszę mi wybaczyć, ale może jestem tak tępy i coś źle robię, może ktoś z Was miał podobne problemy i wie jak się ich pozbyć...??

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• 2 weeks later...

Ja nie rozumiem jaka komunikacja Ci siadła ? Z telefonem to oczywiście wydaje się że mówisz o sterowaniu przez sieć domową...

Ale skoro kupiłeś Adapter YWA10 to wcześniej amplituner jak rozumiem w sieci nie był ... Więc jakie sterowanie nie działało jak sieci w amplitunerze nie było ?

Takie adaptery to wywalone pieniądze, za ułamek tej ceny kupujesz Acces Piont który jest lepszy i obsłuży nawet 4 urządzenia.

Hidden Content

• 2 weeks later...

Jak już napisałem, urządzenia mobilne były połączone z Ampli za pomocą kabla i były odczytywane przez sprzęt bez problemu, ampli nie było wcześniej podłączone do sieci. Może i jest to wyrzucenie pieniędzy, lecz niestety nie mam możliwości pociągnięcia kabla bezpośrednio z sieci do Ampli, urządzenie, które proponujesz trzeba łączyć po kablu. Tak więc wybrałem urządzenie bezprzewodowe, które miało się łączyć z moją siecią domową. Nie szukam innych rozwiązań, a jedynie pomocy w rozwiązaniu problemu z konfiguracją YWA-10.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.