Jump to content
IGNORED

Problem z subem JBL ES250PW

-=pUnIsHeR=-

Recommended Posts

Mam pytanie. Dziś włączyłem mojego subwoofera JBL ES250PW (podłączony do ampla poprzez WiFi) i pomimo braku podania sygnału, sub jakby odbierał szumy i dudnił, raz ciszej, raz głośniej, generalnie nieregularnie. Nieraz uderzenia są naprawdę głośne, aż boję się o głośnik basowy. Wcześniej czegoś takiego nie było. Pomimo odłączenia stacji bazowej wifi przy amplitunerze, szumy dalej są słyszalne. Zmiana gniazda zasilania nic nie dała. Zmiana położeń potencjometrów również. Szum wchodzi w momencie, jak po włączeniu suba, następuje "cyknięcie" i włączenie sygnału(?).

Sub nie był raczej przesterowany, bo mam na nim zapas mocy.

Jakieś podpowiedzi?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na miejscu nie mam serwisu. A sub niestety waży... 22 kilo.

Może jakaś podpowiedź pozwoli usunąć usterkę domowym sposobem, dlatego liczę, że ktoś, kto jest obeznany z tematem podrzuci jakąś podpowiedź.

Hidden Content

Po kablu to samo.

Dudnienie narasta z czasem. po kilku minutach wali prawie z maksymalną mocą suba.

Pewnie padła elektronika, może jakiś kondensator? Sub ma prawie 3 lata. Dzwoniłem do serwisu, sugerowali wysłanie samego modułu z elektroniką. Tyle czy to ma sens? Z jednej strony dobrze, gdyby od razu sprawdzili całość, a z drugiej strony istnieje ryzyko, że podczas podróży kurier uszkodzi obudowę - wiadomo jak traktowane są przesyłki kurierskie. Niestety mieszkam nad morzem, a serwis jest w Katowicach. Kawał drogi... i dylemat co robić.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.