Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny podstawkowe do denon dnp-720 ae

Waldi Iwańczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam prosze o pomoc w doborze kolumn podstawkowych do zestawu odtwarzacz sieciowy denon dnp 720 ae i wzmacniacz pma-720 ae ,chcę do tego podłączyć tv ,muzyki będę słuchał różnorodnej że wskazaniem na radio internetowe a pomieszczenie moje to 25m2 zaznaczę że kolumny mogą być też używane w granicach 3000zł .pozdrawiam i proszę mi coś doradzić.

Witaj,

jeśli szukasz systemu uniwersalnego, który dobrze nagłośni Twoje pomieszczenie i będzie prawidłowo współpracował z Twoim sprzętem, brałbym pod uwagę na pewno kolumny Dali Ikon 2 MK2 oraz Monitor Audio Silver 2. Jeśli szukasz brzmienia bardziej równego ze świetnym środkiem, do listy dopisz jeszcze Epos Elan 15.

Każda z powyższych propozycji świetnie sprawdzi się w swojej roli, nawet jeśli w przyszłości zmienisz wzmacniacz na lepszy model, klasa kolumn będzie odpowiednia.

Jeśli masz taką moźliwość, zapraszam serdecznie do naszgo salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

proszę mi coś doradzić

U mnie taki zestawik gra z Dali Mentor 2 - i jest świetnie w używkach możesz takie znaleźć w 3 tyś. a jak z nowych to tak jak q21 sugeruje Dali Ikon 2 .

U mnie taki zestawik gra z Dali Mentor 2 - i jest świetnie w używkach możesz takie znaleźć w 3 tyś. a jak z nowych to tak jak q21 sugeruje Dali Ikon 2 .Jak widac świetnie -ma tutaj wszelakie znaczenia:)

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Jak na nowy zestaw w cenie 3 tyś masz jakieś zastrzeżenia a może jakieś propozycje dla kolegi? Nie przesłuchiwałem całego segmentu do 3 tyś to nie będę twierdził że najlepszy w tym segmencie. A pytanie dotyczy głośników do tego zestawu Denona jak masz coś fajnego do zaproponowania to napisz może ludziska słuchały takiej konfiguracji to się wypowiedzą :).

Poprostu ten denon to najbardziej jazgotliwy wzmacniacz jaki sluchalem .nie mam pojecia z czym on moze fajnie zagrac ja sluchalem z chorusami i to mi wystarczylo a kolum uzywanych za 3 tys do tego wzmacniacza po prostu szkoda bo w tej cenie mozna juz fajne paczki uzywane wyrwac a wzmacniacz co tu duzo mowic wysokich lotow nie jest.Ale to moja opinia

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

No ale Waldi prosił o poradę w kwestii głośników a nie o ocenę wzmacniacza. Z jednym się zgodzę nie warto wydawać 3 tys. Jeśli chodzi o używki to w przedziale 1000-1500 w zupełności wystarczy. Do dość sporego pomieszczenia jakie posiadasz proponuję AE Aelite 2. Są to monitory grające jak porządne podłogówki. Nie uchybią wzmacniaczowi nawet kilkukrotnie droższemu niż ten denon. Szukaj po prostu czegoś cieplej grającego, ciemniej i z utemperowaną górą pasma. A co najważniejsze z doskonale trzymanym w ryzach i dość potężnym basem, którego ten denon nie zapewnia. Takie są właśnie AE A2.

No ale Waldi prosił o poradę w kwestii głośników a nie o ocenę wzmacniacza. Z jednym się zgodzę nie warto wydawać 3 tys. Jeśli chodzi o używki to w przedziale 1000-1500 w zupełności wystarczy. Do dość sporego pomieszczenia jakie posiadasz proponuję AE Aelite 2. Są to monitory grające jak porządne podłogówki. Nie uchybią wzmacniaczowi nawet kilkukrotnie droższemu niż ten denon. Szukaj po prostu czegoś cieplej grającego, ciemniej i z utemperowaną górą pasma. A co najważniejsze z doskonale trzymanym w ryzach i dość potężnym basem, którego ten denon nie zapewnia. Takie są właśnie AE A2.

dziękuje wszystkim za podpowiedz ale ostatnia podpowiedz najbardziej mi pomogła ,dziękuje koledze daniel-de

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.