Skocz do zawartości
IGNORED

Diapason Neos...

slaaawek

Rekomendowane odpowiedzi

tych nie słuchałem ale miałem w domu mikry i karisy. Bardzo szybkie na dole, otwarte na srednicy. swietne pod szybkie tranzystory. Karisy swietnie grały wgłąb jak i wszerz bez tej mgły i rozdmuchania jaki czesto wystepuje w wiekszosci monitorów. Warto posłuchać napewno

Słuchałem ich tylko z Włoskim wzmacniaczem Audia i chyb Atoll-em . Było super w obu przypadkach chociaż Atoll nieco cieplejszy.

właśnie myślałem o zestawieniu Diapason Neos z Audia Flight... czy to synergiczne połączenie?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Tak, chodzi mi o te czerwone, Diapasony Neos.... nikogo nie zachwyciły? tzn kogo? opisz prosze jakieś odsłuchy z którymi miałeś do czynienia, zależy mi na ich opinii recenzji, wiem że to nowość

Dokładnie w takim zestawieniu jak na zdjęciu grał ten system na majówce w Q21.

Spytaj może w poniższym temacie tam zaglądają osoby uczestniczące w tym spotkaniu. Ja jestem daleki od stwierdzeń autorytatywnych bo jak wiadomo każdy z nas ma inne małżowiny uszne a to już ma wpływ na odbieranie dźwięku.

:D

Słabe były najzwyczajniej. Cieniutki basik i przy głośniejszym słuchaniu w moim przekonaniu lekko drażniące. To jest tylko moja opinia i możliwe, że z innym sprzętem rozwiną skrzydła. W co wątpię.

;)

Dziwię sięwłaśnie powyższym wpisom, które raczej zachęcają.

Myślę, że znajdziesz coś ciekawszego. Może Goliatpl coś podpowie. Mają te sprzęty na miejscu i powinien znaleźć jakąś alternatywę dla tych kolumn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skończyć się musi i tak na odsłuchu w domu ze swoim systemem.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Dokładnie w takim zestawieniu jak na zdjęciu grał ten system na majówce w Q21.

Spytaj może w poniższym temacie tam zaglądają osoby uczestniczące w tym spotkaniu. Ja jestem daleki od stwierdzeń autorytatywnych bo jak wiadomo każdy z nas ma inne małżowiny uszne a to już ma wpływ na odbieranie dźwięku.

:D

Słabe były najzwyczajniej. Cieniutki basik i przy głośniejszym słuchaniu w moim przekonaniu lekko drażniące. To jest tylko moja opinia i możliwe, że z innym sprzętem rozwiną skrzydła. W co wątpię.

;)

Dziwię sięwłaśnie powyższym wpisom, które raczej zachęcają.

Myślę, że znajdziesz coś ciekawszego. Może Goliatpl coś podpowie. Mają te sprzęty na miejscu i powinien znaleźć jakąś alternatywę dla tych kolumn.

Ukryta Zawartość

Skończyć się musi i tak na odsłuchu w domu ze swoim systemem.

Pozdrawiam.

Dzięki za Twoją opinię. Miałem nadzieję, że być może te kolumny byłyby interesujące ale nie w zestawie z naimem... a byc może z Audia Flight lub Atollem, ale Twoja opinia troszkę ostudziła moje zamiary...szkoda, bo widac kolumienki świetnie wykończone, mało miejsca zajmują...trzeba koniecznie posłuchać, liczyłem jednak na pozytywne wrażenia - teraz uczucia mieszane:)

generalnie mało się o nich pisze - w zasadzie nigdzie, zero testów, recenzji w sieci

Ukryta Zawartość

W zestawie z Naimem to nie ma prawa zagrać! Posłuchajcie z towarzystwem o innej niż Naim charakterystyce grania to może zmienicie zdanie.

własnie chce posłuchać, ale co oprócz Audii Flight jeszcze sugerujesz jako dobre zestawienie?

Wiem gdzie ja ich słuchałem i polecam również Tobie jeśli nie masz daleko do Gdańska. Panowie w tym miejscu mają z czym zaprezentować te kolumny.

ale prosze podaj kilka przykładów wzmacniaczy pasujących do Neosów... do Gdańska mam 350km

i jeszcze zastanawiam się nad monitorami Xavian XN 250 Evoluzione, ciekawe które będa lepsze na długie lata... Diapason Neos czy te Xaviany właśnie

W zestawie z Naimem to nie ma prawa zagrać! Posłuchajcie z towarzystwem o innej niż Naim charakterystyce grania to może zmienicie zdanie.

A to z jakiego powodu?

Wiem gdzie ja ich słuchałem i polecam również Tobie jeśli nie masz daleko do Gdańska. Panowie w tym miejscu mają z czym zaprezentować te kolumny.

Też jestem ciekaw propozycji do tych kolumn. Uważasz, że diametralnie zmieni się ich charakter?

Z pewnością szukaj wzmacniaczy grających równo . Naim moim zdaniem gra po swojemu - dlatego nie spasował się z Neosami. Może lampa ? Są dosyć wysokoskuteczne.

Może Hegel H100 ? Atoll ( lub kombinacja pre i końcówki 200 ) ?

a Audia Flight jakie brzmienie? jaki charakter?

• 1 rok później...

Neos-y były promowane przez konstruktora (Allesandro Shiavi) wraz ze wzmacniaczem lampowym

Mastersound Dueundici (2x11W) na wielu imprezach audio, zatem lampa jest ponoć

synergicznym połączeniem dla Neos-ów (jedwabna kopółka i papierowa 18)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.