Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizory LG OLED 4K w październiku 2014 !

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

LG jest w trakcie budowy nowego zakładu 8G OLED , który rozpocznie działalność w drugiej połowie 2014 roku.

Początkowym celem była produkcja 26.000 matryc miesięcznie, ale została zwiększona do 34.000. Z każdej matrycy

można wyciąć sześć 55-calowych paneli OLED TV.

LG stawia na OLED TV w czasie, gdy większość innych producentów telewizyjnych zdecydowała się anulować swoje plany inwestowania w produkcję OLED TV.

LG.Display nie ma planów, aby ich panele OLED były wkładane wyłącznie dla produktów LG. Chcą aby technologia trafiła do głównego nurtu, tak szybko, jak to możliwe. Już dostarczają je do chińskich decydentów telewizyjnych takich jak Skyworth, Changhong oraz Konka.

Plotki sugerują, że Panasonic i Sony są również zainteresowani kupnem paneli OLED od LG.Display. Partnerstwo z firmą Samsung jest bardzo mało prawdopodobne.

LG jest w trakcie budowy nowego zakładu 8G OLED , który rozpocznie działalność w drugiej połowie 2014 roku.

Początkowym celem była produkcja 26.000 matryc miesięcznie, ale została zwiększona do 34.000. Z każdej matrycy

można wyciąć sześć 55-calowych paneli OLED TV.

LG stawia na OLED TV w czasie, gdy większość innych producentów telewizyjnych zdecydowała się anulować swoje plany inwestowania w produkcję OLED TV.

LG.Display nie ma planów, aby ich panele OLED były wkładane wyłącznie dla produktów LG. Chcą aby technologia trafiła do głównego nurtu, tak szybko, jak to możliwe. Już dostarczają je do chińskich decydentów telewizyjnych takich jak Skyworth, Changhong oraz Konka.

Plotki sugerują, że Panasonic i Sony są również zainteresowani kupnem paneli OLED od LG.Display. Partnerstwo z firmą Samsung jest bardzo mało prawdopodobne.

Lg naprawde rozwija sie w bardzo szybkim tempie , i co by nie mowic zaczynaja robic naprawde dobre i ladne TV

Ja tam na razie zdania nie zmienię ... Ladne Gówno :).

Na trzy posiadane produkty tego znaku trzy mi zdechly.

Jakoś nie palam do nich miloscią.

Pozdro

Zawsze sie znajda tacy co beda zadowoleni i tacy , ktorzy nie... ja rowniez nie jestem zadowolony jesli chodzi o Lg.. ale z tymi oledami moze cos zrobia dobrego, pozyjemy zobaczymy..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ceny nadal zaporowe,jak było kiedyś w przypadku plazm.

Dla mnie zostaje zakup projektora w między czasie z czystej ciekawości.

Sytacja na satelicie sie normuje i stacje nadają w HD,naziemna raczkuje dopiero a oni 4K wprowadzają,Tez jade na plazmie panasa dlatego ciezko bedzie mi przejsc na lcd/led bo jestem ich fanem heh

Łokmen Saba

"Jelenie" juz zacieraja raczki za rok bedzie odpowiednio

65"-2,500 £

77"-9,999 £

za dwa latka

65"-1,500£

77"-4,999£

Rozumiem ze to sa Twoje przewidywania , a nie kogos z branzy ? Tak czy siak mysle ze bylbym w stanie sie zalozyc ze za dwa lata nie bedzie takich cen jak napisales jesli mowimy o tv okled 4k..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• 3 tygodnie później...

Dziś miałem okazję przekonać się jak wygląda marketing telewizorów UHD 4K. Przynajmniej w Euro RTV AGD w Galerii Mokotów.

Jest kilka modeli 4K w ofercie. Na każdym z nich leci demo 4K. Na wszystkich pozostałych telewizorach, a jest ich 99% i są one Full HD leci demo SD.

Faktycznie. Różnica w jakości obrazu natychmiast widoczna. Tylko czy nie jest to aby robienie klientom wody z mózgu?

Faktycznie. Różnica w jakości obrazu natychmiast widoczna. Tylko czy nie jest to aby robienie klientom wody z mózgu?

Nie bój się klienci na pewno wybiorą to co dla nich jest lepsze. Jeżeli 4k to "woda z mózgu" (przereklamowane) to na pewno za rok lub dwa nie będzie po nim śladu. Może będzie 8k ? ;-).

Zawsze sie znajda tacy co beda zadowoleni i tacy , ktorzy nie... ja rowniez nie jestem zadowolony jesli chodzi o Lg.. ale z tymi oledami moze cos zrobia dobrego, pozyjemy zobaczymy..

Ja mam między innymi LG LE8500 i jestem zadowolony. Nie mega, ale zadowolony a nawet bardzo zadowolony.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie bój się klienci na pewno wybiorą to co dla nich jest lepsze. Jeżeli 4k to "woda z mózgu" (przereklamowane) to na pewno za rok lub dwa nie będzie po nim śladu. Może będzie 8k ? ;-).

Lechu nie zrozumieliśmy się. Nazwałem "robieniem wody z mózgu" sytuację, gdy się pokazuje "gwiazdy", czyli 4K, a na wszystkich pozostałych (które są w sklepie w przytłaczającej większości) puszcza się SD. Przekaz dla potencjalnych klientów jest jednoznaczny: patrzcie jaka słabizna to nie-UHD! Jedynie 4K to jest TO! Uczciwie było by puścić na innych telewizorach demo Full HD. Wtedy każdy by zobaczył, że korzyści z 4K są dyskusyjne, a już na pewno nie warte tej ceny. Pomijam już ten drobny fakt, że nie ma czego oglądać.

Konsekwentnie uważam 4K za przejściówkę, takie Ultra HD Ready. Dopiero 8K daje naprawdę nową jakość.

Ja mam między innymi LG LE8500 i jestem zadowolony. Nie mega, ale zadowolony a nawet bardzo zadowolony.

Ja mam Panasonic G30 oraz LG LV5500 i mam identyczne spostrzeżenia, ze wskazaniem na plazmę.

Nazwałem "robieniem wody z mózgu" sytuację, gdy się pokazuje "gwiazdy", czyli 4K, a na wszystkich pozostałych (które są w sklepie w przytłaczającej większości) puszcza się SD

To jest działanie marketingowe. Nie ma się co dziwić. Ja już dawno się do takich działań przyzwyczaiłem (nie tylko w branży video) . Na pewno jak się poprosi obsługę to pokażą coś HD.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

• Moderatorzy

Lechu nie zrozumieliśmy się. Nazwałem "robieniem wody z mózgu" sytuację, gdy się pokazuje "gwiazdy", czyli 4K, a na wszystkich pozostałych (które są w sklepie w przytłaczającej większości) puszcza się SD. Przekaz dla potencjalnych klientów jest jednoznaczny: patrzcie jaka słabizna to nie-UHD! Jedynie 4K to jest TO! Uczciwie było by puścić na innych telewizorach demo Full HD. Wtedy każdy by zobaczył, że korzyści z 4K są dyskusyjne, a już na pewno nie warte tej ceny. Pomijam już ten drobny fakt, że nie ma czego oglądać.

Konsekwentnie uważam 4K za przejściówkę, takie Ultra HD Ready. Dopiero 8K daje naprawdę nową jakość.

Ja mam Panasonic G30 oraz LG LV5500 i mam identyczne spostrzeżenia, ze wskazaniem na plazmę.

Bobcat nadal brak komputerowych kart graficznych do obsługi 4K, a o 8K to nie ma co marzyć, chyba, że rozważasz telewizor z podpiętym pudłem wielkości subwoferra pełnym wyjących kart graficznych.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

o 8K to nie ma co marzyć

Chyba przeoczyłeś moje wpisy umieszczane w kilku miejscach. 8K w Japonii już jest. Miałem okazję (i przyjemność) oglądać go na żywo w Tokio, w salonie telewizji publicznej NHK. Program testowy (z anteny), telewizor LCD Sharp 85". Wiem więc z autopsji co daje ta technologia. Stąd mój taki a nie inny (sceptyczny) stosunek do przejściówki Ultra HD Ready, czyli do 4K.

Od 2015 NHK będzie emitowało stały program z 8K.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Żeby nie było że nie na temat (to do mojego pytania wyżej ;-) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oled TV zawsze znajdzie swoich zwolenników bez względu na to kto i jak będzie go opluwał.

Jeszcze spokojnie przyjdą czasy, gdzie Ci co nie zachowują należytego szacunku nawet dla swojego Ja, ustawią się po zakup nowej takiego telewizora.

To wyłącznie kwestia ceny i równowagi rynkowej i czasu...

Na tym odcinku LG zrobiło kawał dobrej roboty.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Jeszcze spokojnie przyjdą czasy, gdzie Ci co nie zachowują należytego szacunku nawet dla swojego Ja, ustawią się po zakup nowej takiego telewizora.

Mocne słowa.

Zakup telewizora a szacunek dla swojego Ja.

To by się nawet nadawało na temat pracy habilitacyjnej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.